Her får du min opskrift på kalvesteg med bacon, der steges i gryde. Stegetiden er cirka to timer og 30 minutter, og det giver et super mørt stykke kød. Skyen koges ind til en dejlig sauce, og kalvestegen er fremragende som gæstemad.
Opskrift på kalvesteg med bacon
1,2 kilo kalvesteg af yderlår
8 skiver bacon
10 enebær
1 skalotteløg
3 laurbærblade
5 deciliter kalvefond eller bouillon
1 deciliter fløde
Maizena
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du kalvesteg med bacon i gryde
- Kalvestegen duppes tør med et stykke køkkenrulle.
- Læg derefter baconskiverne rundt om stegen, og snør den med bomuldssnor, så baconen sidder godt fast.
- Varm en stegegryde godt op og kom en god klat smør i. Lad det lige bruse af.
- Brun kalvestegen grundigt på alle sider, så den får en god stegeskorpe. Afbruningen er vigtig for at få en steg med god smag.
- Hak skalotteløg groft og kom det ved sammen med enebær, laurbærblade og kalvefond.
- Læg låget på og lad nu kalvestegen simre i to timer og 30 minutter.
- Tag kalvestegen op og læg den på et skærebræt, hvor den hviler utildækket mens du laver saucen.
- Kog skyen lidt ind og kom fløde ved.
- Jævn skyen med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt gastrik. Tilsæt også lidt sovsekulør. Sovse kan også smages til med lidt sukker, der virker som en smagsforstærker.
Pil bomuldssnoren af kalvestegen, og skær den ud i ikke for tynde skiver. Kalvestegen er nemlig meget mør.
Server den med ovnbagte kartoffelbåde, en god salat med peberfrugt og den skønne sovs til.
Opskriften er til mindst fire personer, og der plejer at være nok til seks.
Eventuelle rester skæres i tynde skiver, og anvendes som pålæg i madpakken dagen efter.