• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kalvesteg med bacon stegt i gryde

Kalvesteg med bacon stegt i gryde

kalvesteg med bacon
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
44
SHARES
FacebookMessenger44PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 31. december 2023 - Udgivet: 11. april 2018

Her får du min opskrift på kalvesteg med bacon stegt i gryde. Stegetiden er ca. 2 timer og 30 minutter, og det giver et mørt stykke kød.

Kalvesteg med bacon er en lækker ret, som du sagtens også kan bruge som gæstemad.

Her steges kalvestegen i en gryde, og det giver et meget mørt stykke kød.

Opskriften er til mindst fire personer, og der plejer at være nok til seks.

Eventuelle rester skæres i tynde skiver, og anvendes som pålæg i madpakken dagen efter.

Se også disse opskrifter:

  • kalvesteg stegt som vildt
  • Helstegt kalvemørbrad
  • Opskrift og stegetid på kalvebryst i ovn

Opskrift på kalvesteg med bacon

kalvesteg med bacon
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kalvesteg med bacon stegt i gryde

4.50 fra 2 stemmer
Her får du min opskrift på kalvesteg med bacon stegt i gryde. Stegetiden er ca. 2 timer og 30 minutter, og det giver et mørt stykke kød.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 2 timer t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 250
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,2 kg kalvesteg - af yderlår
  • 8 skiver bacon
  • 10 enebær
  • 1 skalotteløg
  • 3 laurbærblade
  • 5 dl kalvefond - eller bouillon
  • 1 dl fløde
  • Maizena
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kalvestegen duppes tør med et stykke køkkenrulle.
  2. Læg derefter baconskiverne rundt om stegen, og snør den med bomuldssnor, så baconen sidder godt fast.
  3. Varm en stegegryde godt op og kom en god klat smør i. Lad det lige bruse af.
  4. Brun din kalvesteg grundigt på alle sider, så den får en god stegeskorpe. Afbruningen er vigtig for at få en steg med god smag.
  5. Hak skalotteløg groft og kom det ved sammen med enebær, laurbærblade og kalvefond.
  6. Læg låget på og lad nu kalvestegen simre i to timer og 30 minutter.
  7. Tag den færdigstegte kalvesteg op og læg den på et skærebræt, hvor den hviler utildækket mens du laver saucen.
  8. Kog skyen lidt ind og kom fløde ved.
  9. Jævn skyen med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt gastrik. Tilsæt også lidt sovsekulør. Sovse kan også smages til med lidt sukker, der virker som en smagsforstærker.

Næringsindhold

Kalorier: 250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Pil bomuldssnoren af den færdige kalvesteg med bacon, og skær den ud i ikke for tynde skiver. Kalvestegen er nemlig meget mør.

Server den med ovnbagte kartoffelbåde, en god salat med peberfrugt og den skønne sovs til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Elisabeth Broholm

    november 24, 2024 at 4:54 pm

    Kan stegen, i færdigtegtstand, stå til næste dag og varmes i ovn, 170 grader, og serveres med sovs og tilbehør?
    Hilsen Lisbeth Broholm

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required