Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kalkun tournedos

Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)

Billede af kalkun tournedos.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook5PinterestSMSEmailMessenger
5
DELINGER
Indhold
  • Kalkun tournedos
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kalkun tournedos
  • Servering
  • Kommentarer

Kalkun tournedos

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Sådan laver du kalkun tournedos. En nem opskrift på lækre kalkunbøffer, der serveres med knust kartoffel, pebersovs, ærter og bagt tomat,
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kartofler
  • 800 g kartofler
  • 4 spsk rapsolie
  • 1 håndfuld persille
  • 2 spsk citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber
Kalkun tournedos
  • 600 g kalkunbryst
  • 4 skiver bacon (eller kalkunbacon)
  • smør (og olie, til stegning)
  • salt og friskkværnet peber
Tomat
  • 4 store tomater
  • rapsolie
  • oregano
  • salt og friskkværnet peber
Pebersovs
  • 1 portion pebersovs (se opskrift i linket)
Ærter
  • 400 g ærter (evt. fra frost)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge 800 g kartofler i saltet vand. Det tager ca. 15 minutter, afhængig af hvor store kartoflerne er. Hæld vandet fra og kom kartoflerne i et ildfast fad. Knus dem let med bagsiden af en grydeske eller lignende, og dryp dem med 4 spsk rapsolie. Hak 1 håndfuld persille og drys over. Krydr med 2 spsk citronsaft, salt og friskkværnet peber, Bages ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft.
  2. 600 g kalkunbryst skæres ud i lige store bøffer, der omvikles med 4 skiver bacon. Du kan bruge traditionel bacon eller kalkunbacon. Det første er det nemmeste at arbejde med.
  3. Brun dine kalkuntournedos i smør og olie ved en god varme, og de skal blot lige have et. minuts tid på hver side. Krydr med salt og friskkværnet peber, og læg dem i et ildfast fad.
  4. Skær et kryds i 4 store tomater, som derefter dryppes med lidt rapsolie, og krydres med oregano, salt og friskkværnet peber. Lægges i fadet sammen med kalkunbøfferne. Stil fadet i ovnen sammen med kartoflerne i de sidste 10 minutter, så kalkunkødet og tomaterne altså får 10 minutter.
  5. Lav 1 portion pebersovs som beskrevet i linket, eller køb en færdig pebersovs i dit supermarked. Kog 400 g ærter hurtigt.

Næringsindhold

Kalorier631kcalKulhydrater61gProtein49gFedt23gMættet fedt3gFlerumættet fedt13gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.02gKolesterol81mgNatrium2798mgKalium1900mgKostfibre13gSukker14gVitamin A2408IUVitamin C109mgCalcium99mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på kalkun tournedos

Kalkun tournedos laves af kalkunbryst, som skæres ud i passende bøffer, og derefter omvikles med bacon. Her kan du bruge en klassisk bacon - eller omvikle med den mere magre kalkunbacon.

Begge dele er fint, men det er nemmest at arbejde med den almindelige bacon, da skiverne er nemmere at vikle om kalkunbøfferne. Hold skiverne fast med en tandstikker.

Her får du lækker hverdagsmad med skønt tilbehør, men retten er bestemt ok at servere som gæstemad eller weekendmad. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

  • Kalkunschnitzler i fad
  • Tournedos af kalvemørbrad
  • Fattigmands tournedos
  • Tournedos i ovn

Servering

Kalkunbøfferne serveres straks sammen med sovs, knuste kartofler og tomater. Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    november 03, 2025 at 5:56 pm

    Tak fordi du bruger min opskrift. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required