Indhold
Kalkun tournedos
Ingredienser
- 800 g kartofler
 - 4 spsk rapsolie
 - 1 håndfuld persille
 - 2 spsk citronsaft (friskpresset)
 - salt og friskkværnet peber
 
- 600 g kalkunbryst
 - 4 skiver bacon (eller kalkunbacon)
 - smør (og olie, til stegning)
 - salt og friskkværnet peber
 
- 4 store tomater
 - rapsolie
 - oregano
 - salt og friskkværnet peber
 
- 1 portion pebersovs (se opskrift i linket)
 
- 400 g ærter (evt. fra frost)
 
Fremgangsmåde
- Start med at koge 800 g kartofler i saltet vand. Det tager ca. 15 minutter, afhængig af hvor store kartoflerne er. Hæld vandet fra og kom kartoflerne i et ildfast fad. Knus dem let med bagsiden af en grydeske eller lignende, og dryp dem med 4 spsk rapsolie. Hak 1 håndfuld persille og drys over. Krydr med 2 spsk citronsaft, salt og friskkværnet peber, Bages ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft.
 - 600 g kalkunbryst skæres ud i lige store bøffer, der omvikles med 4 skiver bacon. Du kan bruge traditionel bacon eller kalkunbacon. Det første er det nemmeste at arbejde med.
 - Brun dine kalkuntournedos i smør og olie ved en god varme, og de skal blot lige have et. minuts tid på hver side. Krydr med salt og friskkværnet peber, og læg dem i et ildfast fad.
 - Skær et kryds i 4 store tomater, som derefter dryppes med lidt rapsolie, og krydres med oregano, salt og friskkværnet peber. Lægges i fadet sammen med kalkunbøfferne. Stil fadet i ovnen sammen med kartoflerne i de sidste 10 minutter, så kalkunkødet og tomaterne altså får 10 minutter.
 - Lav 1 portion pebersovs som beskrevet i linket, eller køb en færdig pebersovs i dit supermarked. Kog 400 g ærter hurtigt.
 
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på kalkun tournedos
Kalkun tournedos laves af kalkunbryst, som skæres ud i passende bøffer, og derefter omvikles med bacon. Her kan du bruge en klassisk bacon - eller omvikle med den mere magre kalkunbacon.
Begge dele er fint, men det er nemmest at arbejde med den almindelige bacon, da skiverne er nemmere at vikle om kalkunbøfferne. Hold skiverne fast med en tandstikker.
Her får du lækker hverdagsmad med skønt tilbehør, men retten er bestemt ok at servere som gæstemad eller weekendmad. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
Servering
Kalkunbøfferne serveres straks sammen med sovs, knuste kartofler og tomater. Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt.
- Ingen reklamer og annoncer
 - Gratis app uden annoncer
 - Mulighed for populært nyhedsbrev
 - 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
 - Adgang til den populære favoritliste
 - Adgang til at printe opskrifter
 - Bemærk: Ingen bindingsperiode
 
        




Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.