Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Syltede pærer

Syltede pærer (nem opskrift på hele pærer kogt i sukkerlage)

Billede af syltede pærer.
4.7 fra 38 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
77
SHARES
FacebookMessenger77PinterestEmailSMS
Indhold
  • Syltede pærer
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på syltede pærer
  • Tips
  • Kommentarer

Syltede pærer

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 38 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her er opskriften på syltede pærer, der er super lækre som dessert. Det er hele henkogte pærer, der koges i en nem sukkerlage med citron og vaniljesukker.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 6 pærer
  • 1 l vand
  • 300 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 citron økologisk
  • Atamon kan udelades

Fremgangsmåde

  1. Pærer skrælles, og bunden skæres flad. Lad stilken på pærerne blive siddende, da det ser pænt ud ved servering.
  2. Kog vand op med sukker og vaniljesukker. Riv skallen af den økologiske citron i vandet, men pas på med ikke at få det hvide med, da det er mere bittert.
  3. Når vandet koger, lægges pærerne forsigtigt ned i sukkerlagen. Skru ned for varmen.
  4. Nu skal de syltede pærer koges ved svag varme i cirka 20 minutter, så de er helt møre. Pas dog også på med ikke at koge pærerne helt ud. Prik eventuelt i pærerne for at mærke om de er møre.
  5. Lad pærerne køle af i sukkerlagen.

Næringsindhold

Kalorier210kcalKulhydrater56gProtein1gFedt0.5gMættet fedt0.1gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt0.2gNatrium16mgKalium347mgKostfibre9gSukker40gVitamin A73IUVitamin C26mgCalcium39mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på syltede pærer

Det er suoper nemt at koge syltede pærer, og de henkogte pærer kan bruges til et utal af opskrifter.

Jeg anvender dem til pæretærte, dessert og lignende, men de kan jo også blot serveres sammen med lidt flødeskum eller råcreme.

Opskriften er beregnet til seks personer med en syltet pære til hver.

Se også disse opskrifter:

  • Rødvinskogte pærer
  • Pære Belle Helene
  • Guldalderkage

Tips

Nu kan du enten servere de syltede pærer som dessert. Eventuelt sammen med en hjemmelavet vaniljeis.

Du kan også komme pærerne på glas sammen med sukkerlagen. Her kan du med fordel lige skylle glasset med Atamon først. Som man ofte gør ved syltning.

TIP: Du kan også tilsætte en vaniljestang til sukkerlagen i stedet for vaniljesukker.

Her flækkes vaniljestangen først, hvorefter den koges med.

Du kan også halvere pærerne, hvilket vil forkorte kogetiden til cirka det halve.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens Rørbye skriver

    september 15, 2023 at 10:13 am

    Hej Holger,
    Hvis jeg gerne vil have lidt cognac med, skal det så tilsættes og koges med i lagen? Og hvor meget ville du bruge?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 15, 2023 at 2:16 pm

      Hej Jens
      Ja, det skal det, og jeg ville nok bruge ca. 0,5 deciliter cognac.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Kirsten.kare@gmail.com skriver

    september 24, 2022 at 8:07 am

    Hej Holger
    Kan man komme saften fra citronen i også?

    Svar
  3. Lisa skriver

    august 06, 2022 at 10:25 pm

    Hvor længe kan pærerne holde sig hvis de kommer på glas sammen med lagen? Vh Lisa

    Svar
  4. Mette skriver

    oktober 23, 2020 at 7:13 pm

    Kan citron undlade? Har jeg nemlig ikke lige nu. Måske lime kan bruges?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 24, 2020 at 7:19 am

      Hej Mette
      Du kan sagtens prøve med lime i stedet 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required