Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Jægergryde

Jægergryde (nem og lækker gryderet med svinekød og pølser)

Billede af jægergryde.
4.8 fra 47 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMS
Opdateret: 6. september 2025 - Udgivet: 15. maj 2023
Indhold
  • Jægergryde
  • Opskrift på jægergryde
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Jægergryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 47 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Opskrift på den bedste jægergryde, der er en vidunderlig gryderet med svinekød, bacon, fløde, champignon og små pølser. Serveres med ris.
Antal 4 personer
Ret Aftensmad
Køkken Dansk

Ingredienser

  • 200 g bacon gerne tørsaltet, i tern
  • 500 g svinekød i tern, her har jeg anvendt nakkefilet
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk rapsolie
  • 4 dl oksefond eller bouillon
  • 2 spsk gastrik kan undværes, men giver god smag
  • 4 gulerødder i skiver
  • 1 spsk paprika
  • 3 spsk ribsgele
  • 1 dl madlavningsfløde
  • 2 spsk majsstivelse udrørt i lidt koldt vand
  • 250 g champignon i kvarte
  • 250 g pølser gerne små pølser, i mundrette stykker
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde

  1. Steg bacontern i tern sprøde i en gryde. Hæld dem på en tallerken.
  2. Skær svinekød ud i tern, eller køb færdige tern hos din slagter. Jeg bruger gerne nakkefilet, men mørbrad og andre udskæringer er også fine. Kom hvedemel i en dyb tallerken, og vend kødet i det.
  3. Hæld en sjat rapsolie i gryden, og brun nu kødet grundigt. Hæld bacontern tilbage i gryden, og lad det svitse videre et minuts tid.
  4. Tilsæt oksefond (eller bouillon) sammen med gastrik, gulerødder i skiver, paprika og ribsgele.
  5. Læg låg på stegegryden, og lad jægergryden simre i en times tid, hvor kødet steges mørt.
  6. Kog risene som anvist på pakken, og server med den lækre jægergryde. Eller giv en god kartoffelmos til.
  7. Tilsæt madlavningsfløde (eller piskefløde), og smag jægergryden til med salt og friskkværnet peber. Du kan jævne gryderetten med majsstivelse, der udrøres i en smule koldt vand.
  8. Champignon rengøres, deles i kvarte og svitses grundigt på en varm pande, og kommes i jægergryden til allersidst sammen med pølser (brunchpølser eller cocktailpølser). Varmes med i et par minutter.

Næringsindhold

Kalorier773kcalKulhydrater28gProtein45gFedt53gMættet fedt17gFlerumættet fedt10gEnkelumættet fedt21gTransfedt0.1gKolesterol138mgNatrium2327mgKalium978mgKostfibre3gSukker14gVitamin A10360IUVitamin C11mgCalcium83mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på jægergryde

Her er min opskrift på en lækker jægergryde, der er en komplet gryderet med skønne ingredienser, der giver en fantastisk smag.

Jægergryden er en klassiker inden for gryderetter, og der findes forskellige versioner af den.

Her er den lavet med mør nakkefilet, der steges med bacon i tern, fløde, ribsgele og andre lækre ingredienser. Altså nn gryderet med masser af smag.

Du kan også lave den med kylling, vildt eller oksekød. Opskriften er beregnet til fire personer, og du serverer den med kogte ris eller kartoffelmos.

Se også mine opskrifter på:

  • Jægerpande
  • Mørbradgryde
  • Vikingegryde
  • Jægerbøf

Servering

jægergryde serveringsforslag med kogte ris og ærter

Som sagt er ris perfekt tilbehør til jægergryde, men du kan også lave en luftig kartoffelmos.

Retten serveres straks, evt. sammen med en dejlig broccolisalat eller anden salat. Pynt gerne med lidt hakket persille. Velbekomme.

FAQ

Kan man fryse jægergryde?

Ja, du kan sagtens fryse rester af jægergryde til senere brug. Fryses i en tæt beholder. Kan varmes i gryde eller mikroovn, hvor der eventuelt tilsættes lidt vand eller fløde.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tine skriver

    maj 11, 2021 at 9:46 am

    Hej
    Tak for skønne og velsmagende opskrifter.
    Kan denne ret laves dagen før og stadig smage lige så godt,som hvis den lige var lavet?
    Har tænkt at lave den til mine gæster.
    Venlig hilsen
    Tine

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 11, 2021 at 10:11 am

      Hej Tine
      Det kan du sagtens. Den slags retter her smager faktisk ofte meget bedre dagen efter 🙂
      Og mange tak for de søde ord - det er jeg glad for at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Poul Midjord Dam skriver

    marts 04, 2020 at 7:17 pm

    Jeg glæder mig at gå i gang med denne opskrift.
    Men I bør virkelig tage et kig på jeres udskrivningsindstillinger.
    Hvis man ikke er obs, så skriver man 16 sider ud, blot for denne opskrift.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 05, 2020 at 5:06 pm

      Kære Poul
      Tak for det, og jeg kigger lige på printdelen igen. For det lyder som det slet ikke er optimalt.
      Selvfølgelig skal man ikke printe mere end nødvendigt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Henning Kjær skriver

    februar 03, 2019 at 9:06 am

    Jeres altid velsmagende opskrifter mangler kun kalorieindhold mm.

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      februar 03, 2019 at 5:26 pm

      Hej Henning

      Mange tak for det, og jeg arbejder på en ny løsning, hvor der kommer kalorieindhold på mad, brød og kager.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required