• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Jægergryde - nem og lækker opskrift på gryderet

Jægergryde - nem og lækker opskrift på gryderet

billede med jægergryde
4.8 fra 47 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  3. april 2024 - Udgivet:  15. maj 2023

Opskrift på den bedste jægergryde, der er en vidunderlig gryderet med svinekød, bacon, fløde, champignon og små pølser. Serveres med ris.

Her er min opskrift på en lækker jægergryde, der er en komplet gryderet med skønne ingredienser, der giver en fantastisk smag.

Jægergryden er en klassiker inden for gryderetter, og der findes forskellige versioner af den.

Her er den lavet med mør nakkefilet, der steges med bacon i tern, fløde, ribsgele og andre lækre ingredienser. En gryderet med masser af smag.

Du kan også lave den med kylling, vildt eller oksekød. Opskriften er beregnet til fire personer, og du serverer den jæger med kogte ris.

Se også mine opskrifter på:

  • Jægerpande
  • Mørbradgryde
  • Vikingegryde
  • Jægerbøf

Opskrift på den bedste jægergryde

billede med jægergryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Jægergryde - nem opskrift på klassisk gryderet

4.83 fra 47 stemmer
Opskrift på den bedste jægergryde, der er en vidunderlig gryderet med svinekød, bacon, fløde, champignon og små pølser. Serveres med ris.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 951
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g svinekød - i tern, her har jeg anvendt nakkefilet
  • 200 g bacon - i tern
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 spsk paprika
  • 3 dl fløde
  • 5 dl oksefond - eller bouillon
  • 3 spsk ribsgele
  • 4 gulerødder
  • 250 g champignon
  • 250 g pølser - gerne små pølser
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk gastrik - kan undværes, men giver god smag
  • 2 spsk majsstivelse
  • madkulør

Fremgangsmåde
 

  1. Skær 500 gram svinekød ud i tern, eller køb færdige tern hos din slagter. Kom 2 spiseskefulde hvedemel og en 1 spiseskefuld paprika i en dyb tallerken, og vend kødet i det.
  2. Steg 200 gram bacon i tern sprøde i en gryde. Hæld dem på en tallerken.
  3. Smid en klat smør i gryden, og brun nu kødet grundigt. Hæld bacontern tilbage i gryden, og lad det svitse videre et minuts tid.
  4. Tilsæt så 5 deciliter oksefond og 3 deciliter fløde, og kom også 4 gulerødder i små skiver ved sammen med 3 spiseskefulde ribsgele.
  5. Læg låg på stegegryden, og lad jægergryden simre i en times tid, hvor kødet steges mørt.
  6. 250 gram champignon rengøres og svitses grundigt på en varm pande, og kommes i jægergryden til allersidst sammen med 250 gram pølser (brunchpølser eller cocktailpølser), og varmes med i et par minutter.
  7. Smag jægergryden til med salt og friskkværnet peber og eventuelt lidt . Du kan jævne gryderetten med 2 spiseskefulde majsstivelse, der udrøres i en smule koldt vand, og justere farven med lidt sovsekulør.
  8. Kog risene som anvist på pakken, og server med den lækre jægergryde. Eller giv en god kartoffelmos til.

Næringsindhold

Kalorier: 951kcalKulhydrater: 29gProtein: 46gFedt: 73gMættet fedt: 34gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 26gTransfedt: 0.1gKolesterol: 220mgNatrium: 2338mgKalium: 1012mgKostfibre: 3gSukker: 15gVitamin A: 11422IUVitamin C: 11mgCalcium: 101mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Som sagt er ris perfekt tilbehør til jægergryde, men du kan også lave en luftig kartoffelmos.

Retten serveres straks, evt. sammen med en dejlig broccolisalat eller anden salat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tine

    maj 11, 2021 at 9:46 am

    Hej
    Tak for skønne og velsmagende opskrifter.
    Kan denne ret laves dagen før og stadig smage lige så godt,som hvis den lige var lavet?
    Har tænkt at lave den til mine gæster.
    Venlig hilsen
    Tine

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 11, 2021 at 10:11 am

      Hej Tine
      Det kan du sagtens. Den slags retter her smager faktisk ofte meget bedre dagen efter 🙂
      Og mange tak for de søde ord - det er jeg glad for at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Poul Midjord Dam

    marts 04, 2020 at 7:17 pm

    Jeg glæder mig at gå i gang med denne opskrift.
    Men I bør virkelig tage et kig på jeres udskrivningsindstillinger.
    Hvis man ikke er obs, så skriver man 16 sider ud, blot for denne opskrift.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 05, 2020 at 5:06 pm

      Kære Poul
      Tak for det, og jeg kigger lige på printdelen igen. For det lyder som det slet ikke er optimalt.
      Selvfølgelig skal man ikke printe mere end nødvendigt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Henning Kjær

    februar 03, 2019 at 9:06 am

    Jeres altid velsmagende opskrifter mangler kun kalorieindhold mm.

    Svar
    • Madensverden.dk

      februar 03, 2019 at 5:26 pm

      Hej Henning

      Mange tak for det, og jeg arbejder på en ny løsning, hvor der kommer kalorieindhold på mad, brød og kager.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required