Oversigt over indhold
Jægergryde
Ingredienser
- 200 g bacon - gerne tørsaltet, i tern
- 500 g svinekød - i tern, her har jeg anvendt nakkefilet
- 2 spsk hvedemel
- 2 spsk rapsolie
- 4 dl oksefond - eller bouillon
- 2 spsk gastrik - kan undværes, men giver god smag
- 4 gulerødder - i skiver
- 1 spsk paprika
- 3 spsk ribsgele
- 1 dl madlavningsfløde
- 2 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
- 250 g champignon - i kvarte
- 250 g pølser - gerne små pølser, i mundrette stykker
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Steg bacontern i tern sprøde i en gryde. Hæld dem på en tallerken.
- Skær svinekød ud i tern, eller køb færdige tern hos din slagter. Jeg bruger gerne nakkefilet, men mørbrad og andre udskæringer er også fine. Kom hvedemel i en dyb tallerken, og vend kødet i det.
- Hæld en sjat rapsolie i gryden, og brun nu kødet grundigt. Hæld bacontern tilbage i gryden, og lad det svitse videre et minuts tid.
- Tilsæt oksefond (eller bouillon) sammen med gastrik, gulerødder i skiver, paprika og ribsgele.
- Læg låg på stegegryden, og lad jægergryden simre i en times tid, hvor kødet steges mørt.
- Kog risene som anvist på pakken, og server med den lækre jægergryde. Eller giv en god kartoffelmos til.
- Tilsæt madlavningsfløde (eller piskefløde), og smag jægergryden til med salt og friskkværnet peber. Du kan jævne gryderetten med majsstivelse, der udrøres i en smule koldt vand.
- Champignon rengøres, deles i kvarte og svitses grundigt på en varm pande, og kommes i jægergryden til allersidst sammen med pølser (brunchpølser eller cocktailpølser). Varmes med i et par minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på jægergryde
Her er min opskrift på en lækker jægergryde, der er en komplet gryderet med skønne ingredienser, der giver en fantastisk smag.
Jægergryden er en klassiker inden for gryderetter, og der findes forskellige versioner af den.
Her er den lavet med mør nakkefilet, der steges med bacon i tern, fløde, ribsgele og andre lækre ingredienser. Altså nn gryderet med masser af smag.
Du kan også lave den med kylling, vildt eller oksekød. Opskriften er beregnet til fire personer, og du serverer den med kogte ris eller kartoffelmos.
Se også mine opskrifter på:
Servering
Som sagt er ris perfekt tilbehør til jægergryde, men du kan også lave en luftig kartoffelmos.
Retten serveres straks, evt. sammen med en dejlig broccolisalat eller anden salat. Pynt gerne med lidt hakket persille. Velbekomme.
FAQ
Ja, du kan sagtens fryse rester af jægergryde til senere brug. Fryses i en tæt beholder. Kan varmes i gryde eller mikroovn, hvor der eventuelt tilsættes lidt vand eller fløde.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Tine skriver
Hej
Tak for skønne og velsmagende opskrifter.
Kan denne ret laves dagen før og stadig smage lige så godt,som hvis den lige var lavet?
Har tænkt at lave den til mine gæster.
Venlig hilsen
Tine
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Tine
Det kan du sagtens. Den slags retter her smager faktisk ofte meget bedre dagen efter 🙂
Og mange tak for de søde ord - det er jeg glad for at høre.
Alt det bedste
Holger
Poul Midjord Dam skriver
Jeg glæder mig at gå i gang med denne opskrift.
Men I bør virkelig tage et kig på jeres udskrivningsindstillinger.
Hvis man ikke er obs, så skriver man 16 sider ud, blot for denne opskrift.
Holger Rørby Madsen skriver
Kære Poul
Tak for det, og jeg kigger lige på printdelen igen. For det lyder som det slet ikke er optimalt.
Selvfølgelig skal man ikke printe mere end nødvendigt.
Alt det bedste
Holger
Henning Kjær skriver
Jeres altid velsmagende opskrifter mangler kun kalorieindhold mm.
Madensverden.dk skriver
Hej Henning
Mange tak for det, og jeg arbejder på en ny løsning, hvor der kommer kalorieindhold på mad, brød og kager.
De bedste hilsner
Holger