• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Opsamlinger › Italiensk mad - nemme og lækre opskrifter fra det italienske køkken

Italiensk mad - nemme og lækre opskrifter fra det italienske køkken

billede med italiensk mad opskrifter
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  26. juni 2024 - Udgivet:  15. februar 2024

Italiensk mad er populær i hele verden. Her får du de bedste opskrifter fra det italienske køkken lige fra pizza til gæstemad og desserter.

Italiensk mad er lige præcis den mad, de fleste af os i verden kan blive enige om at elske.

Ikke nok med, at Italien har givet os pizza, pasta og lasagne, der er også en masse andre retter, som er relativt enkle at lave, men smager helt utroligt.

Tænk på tomatsuppen, som er let at lave, men som har en fyldig smag, der kildrer smagsløgene. Eller den lækre saltimbocca, som består af kalvekød stegt med parmaskinke og salvie.

Populære italienske opskrifter

Vi har en lang række opskrifter på italiensk mad. Her er nogen af de allermest populære:

billede med lasagne

Lasagne bolognese - nem opskrift med oksekød

billede med italiensk pizzadej

Italiensk pizzadej - hjemmelavet og nem dej til pizza

spaghetti carbonara

Spaghetti Carbonara - den traditionelle italienske opskrift

billederesultat for ravioli med skinke og salviesmør

Hjemmelavet ravioli med skinke, pesto og salviesmør

billede med tomatsuppe

Hjemmelavet og cremet tomatsuppe med friske tomater

billederesultat for pasta med hvidløg og olie - spaghetti aglio e olio

Pasta med hvidløg og olie - spaghetti aglio e olio

hjemmelavet pasta

Hjemmelavet pasta med eller uden pastamaskine

billede med risotto

Risotto - grundopskrift på den italienske klassiker

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato - italiensk ret med kalvekød og tunsauce

billede med pasta med kødsovs

Pasta med kødsovs - klassisk spaghetti bolognese

billede med osso buco

Osso buco - opskrift på langtidsstegt italiensk ossobuco

billederesultat for italienske kødboller

Italienske kødboller i ovn med tomatsovs

billede med italiensk kyllingefad

Italiensk kyllingefad med tomat og parmaskinke

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves af marmoreret svinekød, og her er det nakkekoteletter. Det giver meget mørt kø, og en helt fantastisk sovs. Foto: Madensverden.dk.

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce

italiensk bruschetta med tomat

Italiensk bruschetta med tomat

Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.

Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning

billede med italiensk focaccia brød

Focaccia - nem opskrift på italiensk brød med rosmarin

billede med tiramisu

Tiramisu med ladyfingers og mascarpone

billede med panna cotta

Panna cotta - opskrift på lækker italiensk dessert

Fakta om italiensk mad

Selvom der er regionsforskelle på madlavningen i Italien, er der nogle fællesnævnere, hvor alle regioner kan være med:

1. Pasta bliver spist overalt i alle mulige former og størrelser.

2. Kød bruges med omhu som smagsgiver, ofte er det ikke måltidets stjerne ligesom herhjemme.

3. Enkelhed er kodeordet. Der bliver ikke læsset en masse krydderier og ingredienser i en ret, tværtimod skal man kunne smage hver eneste fødevare.

4. Hverdagsmad vil ofte bestå af primi piatti, en pastaret eller en suppe, og secondo piatti, som kan være en ret med kød eller fisk samt grøntsager.

Krydderier og smagsgivere

I Italien finder du sjældent en simreret eller en pastaret, der indeholder mange forskellige krydderier for eksempel som i Indien.

Derfor er en god ret, en ret med et enkelt krydderi eller to i hovedrollen. Det kan være kartoffelpastaen gnocchi i smørstegt salvie eller den stærke, tomatret pasta arrabiata, hvor det er chili og hvidløg, som er i centrum.

Italiensk mad har rene smage hele vejen igennem. Og konsistensen spiller også en rolle. Pastaen skal være al dente, ikke for blød, ikke for hård, men lige præcis sådan, at den skal have lidt bid.

Steger du kalveschnitzler eller fisk gælder det samme. Ikke for råt, ikke for stegt. Hver eneste råvare er vigtig, og behandles sådan.

Pasta og pizza

Herunder finder du en række pizza- og pastaopskrifter. Nogen er autentiske, italienske, andre er inspireret af det italienske køkken.

Det kan måske virke sært, at der findes så mange forskellige pastatyper, men form og størrelse er ikke udelukkende regions-baseret, de har også særlige funktioner.

Nogle er gode til at samle cremede saucer op som tagliatelle, andre egner sig til at holde på kødet i en italiensk kødsauce, og andre igen kan bruges som et hylster rundt om en tyk kødsauce.

Opskrift på italiensk mad

Pasta med bacon er en enkel italiensk ret og dog så velsmagende og fin.

San Marzano-tomater, frisk basilikum, pasta med bacon og en dejlig, tør hvidvin.

Det er en populær pastaret til hele familien, og alkoholen i vinen fordamper inden servering. Opskrifter er beregnet til fire personer.

billede med italiensk mad opskrifter
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Italiensk mad

5 fra 2 stemmer
Pasta med bacon: Denne pastaret er nem og enkel at lave - en rigtig italiener med få, men gode råvarer. Jeg har brugt frisk pasta af durummel.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Kalorier: 520
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g bacon - i tern
  • 500 g pasta
  • olivenolie
  • 1 rødløg - hakket
  • 4 fed hvidløg - hakket
  • 200 g tomater - gerne San Marzano
  • 1,5 dl hvidvin - tør
  • 1 håndfuld basilikum
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Skær 250 gram bacon i små mundrette stykker og rist den på en pande. Hæld den over på en tallerken med et stykke køkkenrulle til at suge det overskydende fedt og sæt panden tilbage på varmen.
  2. Sørg for undervejs at koge 500 gram pasta. Tjek pakken for hvor lang tid den skal have - og tilpas det pastasovsen, som ikke tager meget mere end fem minutter at tilberede fra du blancherer løgene.
  3. Pasta skal koges lidt mindre end al dente, så den stadig har en del bid og kan simre færdig i den færdige pasta sovs og tage smag af denne. Så kog ikke pastaen for længe! Gem gerne lidt af pastavandet til saucen.
  4. Tilbage til pastasovsen: Tilsæt en smule olivenolie på panden og blancher 1 rødløg og 4 fed hvidløg i olien til de har fået lidt farve. Tilsæt 200 gram tomater og vend dem i løgblandingen.
  5. Hæld 1,5 deciliter hvidvin på panden og lad det hele koge op. Til sidst vendes den nykogte pasta, 1 håndfuld basilikum, bacon, salt og friskkværnet peber. Du kan også samle retten med lidt af pastavandet.

Næringsindhold

Kalorier: 520kcalKulhydrater: 75gProtein: 28gFedt: 9gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 91mgNatrium: 1870mgKalium: 423mgKostfibre: 1gSukker: 3gVitamin A: 502IUVitamin C: 10mgCalcium: 40mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Server eventuelt din pasta med bacon sammen med en god salat. Eventuelt en nem tomatsalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    november 25, 2024 at 11:49 am

    Tak fordi du læser med. Hvad du om denne artikel?

    Svar
  2. Kirsten Carstensen

    august 17, 2024 at 1:53 pm

    hvilken avocado salat serveres til italiensk gryderet med himmelsk sauce ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 17, 2024 at 2:50 pm

      Hej Kirsten
      Jeg ville nok vælge denne: https://madensverden.dk/nem-og-laekker-avocadosalat-med-dijondressing/
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required