Oversigt over indhold
- Italiensk mad er populær i hele verden. Her får du de bedste opskrifter fra det italienske køkken lige fra pizza til gæstemad og desserter.
- Populære italienske opskrifter
- Lasagne
- Pizzadej - hjemmelavet pizza
- Spaghetti Carbonara - nem opskrift på pasta carbonara
- Hjemmelavet ravioli med skinke, pesto og salviesmør
- Verdens bedste tomatsuppe
- Pasta med hvidløg og olie - spaghetti aglio e olio
- Hjemmelavet pasta
- Risotto - klassisk opskrift
- Vitello Tonnato
- Pasta med kødsovs
- Verdens bedste Osso buco
- Italienske kødboller
- Italiensk kyllingefad
- Italiensk kødgryde
- Bruschetta med tomat
- Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning
- Italiensk focaccia brød
- Tiramisu
- Panna cotta
- Fakta om italiensk mad
- Krydderier og smagsgivere
- Pasta
- Kommentarer
Italiensk mad er populær i hele verden. Her får du de bedste opskrifter fra det italienske køkken lige fra pizza til gæstemad og desserter.
Italiensk mad er lige præcis den mad, de fleste af os i verden kan blive enige om at elske.
Ikke nok med, at Italien har givet os pizza, pasta og lasagne, der er også en masse andre retter, som er relativt enkle at lave, men smager helt utroligt.
Tænk på tomatsuppen, som er let at lave, men som har en fyldig smag, der kildrer smagsløgene. Eller den lækre saltimbocca, som består af kalvekød stegt med parmaskinke og salvie.
Populære italienske opskrifter
Vi har en lang række opskrifter på italiensk mad. Her er nogen af de allermest populære:
Lasagne
Pizzadej - hjemmelavet pizza
Spaghetti Carbonara - nem opskrift på pasta carbonara
Hjemmelavet ravioli med skinke, pesto og salviesmør
Verdens bedste tomatsuppe
Pasta med hvidløg og olie - spaghetti aglio e olio
Hjemmelavet pasta
Risotto - klassisk opskrift
Vitello Tonnato
Pasta med kødsovs
Verdens bedste Osso buco
Italienske kødboller
Italiensk kyllingefad
Italiensk kødgryde
Bruschetta med tomat
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning
Italiensk focaccia brød
Tiramisu
Panna cotta
Fakta om italiensk mad
Selvom der er regionsforskelle på madlavningen i Italien, er der nogle fællesnævnere, hvor alle regioner kan være med:
- Pasta bliver spist overalt i alle mulige former og størrelser.
- Kød bruges med omhu som smagsgiver, ofte er det ikke måltidets stjerne ligesom herhjemme.
- Enkelhed er kodeordet. Der bliver ikke læsset en masse krydderier og ingredienser i en ret, tværtimod skal man kunne smage hver eneste fødevare.
- Hverdagsmad vil ofte bestå af primi piatti, en pastaret eller en suppe, og secondo piatti, som kan være en ret med kød eller fisk samt grøntsager.
Krydderier og smagsgivere
I Italien finder du sjældent en simreret eller en pastaret, der indeholder mange forskellige krydderier for eksempel som i Indien.
Derfor er en god ret, en ret med et enkelt krydderi eller to i hovedrollen. Det kan være kartoffelpastaen gnocchi i smørstegt salvie eller den stærke, tomatret pasta arrabiata, hvor det er chili og hvidløg, som er i centrum.
Italiensk mad har rene smage hele vejen igennem. Og konsistensen spiller også en rolle. Pastaen skal være al dente, ikke for blød, ikke for hård, men lige præcis sådan, at den skal have lidt bid.
Steger du kalveschnitzler eller fisk gælder det samme. Ikke for råt, ikke for stegt. Hver eneste råvare er vigtig, og behandles sådan.
Pasta
Det kan måske virke sært, at der findes så mange forskellige pastatyper, men form og størrelse er ikke udelukkende regions-baseret, de har også særlige funktioner.
Nogle er gode til at samle cremede saucer op som tagliatelle, andre egner sig til at holde på kødet i en italiensk kødsauce, og andre igen kan bruges som et hylster rundt om en tyk kødsauce.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du læser med. Hvad du om denne artikel?
Birgit skriver
Fornemt så mange tak, smil Birgit
Kirsten Carstensen skriver
hvilken avocado salat serveres til italiensk gryderet med himmelsk sauce ?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Kirsten
Jeg ville nok vælge denne: https://madensverden.dk/nem-og-laekker-avocadosalat-med-dijondressing/
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger