Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Opsamlinger › Italiensk mad (lækre retter og opskrifter fra det italienske køkken)

Italiensk mad (lækre retter og opskrifter fra det italienske køkken)

billede med italiensk mad opskrifter
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMS
Opdateret: 26. juni 2024 - Udgivet: 15. februar 2024
Oversigt over indhold
  • Italiensk mad er populær i hele verden. Her får du de bedste opskrifter fra det italienske køkken lige fra pizza til gæstemad og desserter.
  • Populære italienske opskrifter
  • Lasagne
  • Pizzadej - hjemmelavet pizza
  • Spaghetti Carbonara - nem opskrift på pasta carbonara
  • Hjemmelavet ravioli med skinke, pesto og salviesmør
  • Verdens bedste tomatsuppe
  • Pasta med hvidløg og olie - spaghetti aglio e olio
  • Hjemmelavet pasta
  • Risotto - klassisk opskrift
  • Vitello Tonnato
  • Pasta med kødsovs
  • Verdens bedste Osso buco
  • Italienske kødboller
  • Italiensk kyllingefad
  • Italiensk kødgryde
  • Bruschetta med tomat
  • Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning
  • Italiensk focaccia brød
  • Tiramisu
  • Panna cotta
  • Fakta om italiensk mad
  • Krydderier og smagsgivere
  • Pasta
  • Kommentarer

Italiensk mad er populær i hele verden. Her får du de bedste opskrifter fra det italienske køkken lige fra pizza til gæstemad og desserter.

Italiensk mad er lige præcis den mad, de fleste af os i verden kan blive enige om at elske.

Ikke nok med, at Italien har givet os pizza, pasta og lasagne, der er også en masse andre retter, som er relativt enkle at lave, men smager helt utroligt.

Tænk på tomatsuppen, som er let at lave, men som har en fyldig smag, der kildrer smagsløgene. Eller den lækre saltimbocca, som består af kalvekød stegt med parmaskinke og salvie.

Populære italienske opskrifter

Vi har en lang række opskrifter på italiensk mad. Her er nogen af de allermest populære:

Lasagne

4.7 fra 133 stemmer
Nem og lækker opskrift på lasagne bolognese med pasta, kødsovs og bechamelsauce. Klassisk italiensk ret, der er blevet en dansk nationalret.
Gå til opskrift
billede med lasagne

Pizzadej - hjemmelavet pizza

4.8 fra 345 stemmer
Opskrift på rigtig italiensk pizzadej, der både er nem og rimelig hurtig at slå sammen. Dejen giver dig verdens bedste bund til din pizza.
Gå til opskrift
billede med italiensk pizzadej

Spaghetti Carbonara - nem opskrift på pasta carbonara

4.6 fra 101 stemmer
Spaghetti carbonara som den skal laves med bacon og æg. En autentisk opskrift fra Rom, hvor man laver verdens bedste pastai alla carbonara.
Gå til opskrift
spaghetti carbonara

Hjemmelavet ravioli med skinke, pesto og salviesmør

4.3 fra 3 stemmer
Intet slår en hjemmelavet ravioli, og her er min opskrift på den italienske klassiker med skinke og pesto, der er nem at lave. Nydes med brunet salviesmør.
Gå til opskrift
billederesultat for ravioli med skinke og salviesmør

Verdens bedste tomatsuppe

4.7 fra 136 stemmer
Opskrift på en nem og fyldig tomatsuppe med masser af smag. Server tomatsuppen med creme fraiche eller sprøde croutoner.
Gå til opskrift
billede med tomatsuppe

Pasta med hvidløg og olie - spaghetti aglio e olio

4.9 fra 12 stemmer
Her får du min opskrift på pasta med hvidløg og olie, som italienerne kalder spaghetti aglio e olio. Super nem og hurtig pastaret uden kød.
Gå til opskrift
billederesultat for pasta med hvidløg og olie - spaghetti aglio e olio

Hjemmelavet pasta

4.8 fra 49 stemmer
Nem og lækker opskrift på hjemmelavet pasta, hvor du kan se og lære at lave frisk pasta fra bunden. Og intet slår en hjemmelavet pastadej.
Gå til opskrift
Billede af hjemmelavet pasta.

Risotto - klassisk opskrift

4.7 fra 11 stemmer
Her er den bedste opskrift på italiensk risotto. En nem grundopskrift med tips og tricks, og du kan også se en video med fremgangsmåde.
Gå til opskrift
billede med risotto

Vitello Tonnato

4.4 fra 10 stemmer
Vitello Tonnato er en italiensk ret, som består af kogt kalvekød i tynde skiver og en delikat tunsauce. Serveres som forret eller frokost.
Gå til opskrift
Vitello Tonnato

Pasta med kødsovs

4.8 fra 138 stemmer
Opskrift på pasta med kødsovs, der er en af de mest populære retter i Danmark. En klassisk spaghetti bolognese til både børn og voksne.
Gå til opskrift
billede med pasta med kødsovs

Verdens bedste Osso buco

4.8 fra 53 stemmer
Min bedste opskrift på italiensk osso buco. En god og langtidsstegt ossobuco, der serveres med gremolata, kartoffelmos eller pasta.
Gå til opskrift
billede med osso buco

Italienske kødboller

4.8 fra 75 stemmer
Sådan laver du de bedste italienske kødboller i ovn med tomatsovs. Kødbollerne steges i ovnen, og til sidst hældes tomatsovs over.
Gå til opskrift
billederesultat for italienske kødboller

Italiensk kyllingefad

4.5 fra 17 stemmer
Få min opskrift på italiensk kyllingefad, der er nem omgang mad i fad. Her steges kyllingestykker med grøntsager i ovn, og serveres med pasta.
Gå til opskrift
billede med italiensk kyllingefad

Italiensk kødgryde

4.7 fra 334 stemmer
En af de opskrifter, som jeg er mest glad for, er denne på italiensk kødgryde med himmelsk sauce. En fantastisk simreret, som du skal prøve.
Gå til opskrift
Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves af marmoreret svinekød, og her er det nakkekoteletter. Det giver meget mørt kø, og en helt fantastisk sovs. Foto: Madensverden.dk.

Bruschetta med tomat

5 fra 3 stemmer
Her får du min opskrift på italiensk bruschetta med tomat og basilikum, der er en nem og klassisk forret fra det italienske køkken.
Gå til opskrift
italiensk bruschetta med tomat

Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning

4.8 fra 140 stemmer
Opskrift på verdens mest sprøde ciabattabrød. Hemmeligheden er en rimelig tynd dej, der får lov at hæve i fem timer.
Gå til opskrift
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.

Italiensk focaccia brød

4.7 fra 137 stemmer
Focaccia er et lækkert madbrød med olivenolie, flagesalt og frisk rosmarin. Det italienske brød bages i form og er nemt at lave i ovnen.
Gå til opskrift
Billede af italiensk focaccia brød.

Tiramisu

4.7 fra 55 stemmer
Tiramisu er en af de mest populære desserter fra det italienske køkken. Her er opskriften på en virkelig god dessert med ladyfingers og mascarpone.
Gå til opskrift
billede med tiramisu

Panna cotta

4.7 fra 66 stemmer
Min bedste opskrift på panna cotta, der er en klassisk dessert fra det italienske køkken. Nem at lave på få minutter med få ingredienser.
Gå til opskrift
billede med panna cotta

Fakta om italiensk mad

Selvom der er regionsforskelle på madlavningen i Italien, er der nogle fællesnævnere, hvor alle regioner kan være med:

  • Pasta bliver spist overalt i alle mulige former og størrelser.
  • Kød bruges med omhu som smagsgiver, ofte er det ikke måltidets stjerne ligesom herhjemme.
  • Enkelhed er kodeordet. Der bliver ikke læsset en masse krydderier og ingredienser i en ret, tværtimod skal man kunne smage hver eneste fødevare.
  • Hverdagsmad vil ofte bestå af primi piatti, en pastaret eller en suppe, og secondo piatti, som kan være en ret med kød eller fisk samt grøntsager.

Krydderier og smagsgivere

I Italien finder du sjældent en simreret eller en pastaret, der indeholder mange forskellige krydderier for eksempel som i Indien.

Derfor er en god ret, en ret med et enkelt krydderi eller to i hovedrollen. Det kan være kartoffelpastaen gnocchi i smørstegt salvie eller den stærke, tomatret pasta arrabiata, hvor det er chili og hvidløg, som er i centrum.

Italiensk mad har rene smage hele vejen igennem. Og konsistensen spiller også en rolle. Pastaen skal være al dente, ikke for blød, ikke for hård, men lige præcis sådan, at den skal have lidt bid.

Steger du kalveschnitzler eller fisk gælder det samme. Ikke for råt, ikke for stegt. Hver eneste råvare er vigtig, og behandles sådan.

Pasta

Det kan måske virke sært, at der findes så mange forskellige pastatyper, men form og størrelse er ikke udelukkende regions-baseret, de har også særlige funktioner.

Nogle er gode til at samle cremede saucer op som tagliatelle, andre egner sig til at holde på kødet i en italiensk kødsauce, og andre igen kan bruges som et hylster rundt om en tyk kødsauce.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    november 25, 2024 at 11:49 am

    Tak fordi du læser med. Hvad du om denne artikel?

    Svar
    • Birgit skriver

      august 02, 2025 at 8:48 am

      Fornemt så mange tak, smil Birgit

      Svar
  2. Kirsten Carstensen skriver

    august 17, 2024 at 1:53 pm

    hvilken avocado salat serveres til italiensk gryderet med himmelsk sauce ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 17, 2024 at 2:50 pm

      Hej Kirsten
      Jeg ville nok vælge denne: https://madensverden.dk/nem-og-laekker-avocadosalat-med-dijondressing/
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.