En af de opskrifter, som jeg er mest glad for, er denne på italiensk kødgryde med himmelsk sauce. En fantastisk simreret, som du skal prøve.
Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves med fedtmarmoreret svinekød.
Her har jeg anvendt svinekoteletter, der er skåret af nakkefilet, og det vigtigt at kødet er godt marmoreret, da det ellers bliver for tørt og kedeligt.
Opskriften er til fire personer, og er selvfølgelig beregnet som hovedret.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på italiensk kødgryde
Italiensk kødgryde
Ingredienser
- 600 g nakkefilet - eller nakkekoteletter
- 1 stort løg
- 1 rød peberfrugt
- 2 dl kalvefond - laves af 2 dl. vand + 1 spsk. konc. fond (eller mere)
- 100 g soltørrede tomater
- 2 tsk paprika
- 3 spsk engelsk sauce
- 2 tsk timian - tørret
- 2 stilke bladselleri
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- 600 g nakkefilet deles i mindre stykker, hvor en kotelet gerne bliver til tre stykker kød. Eventuelle ben fra skaftkoteletter skæres fra og kasseres.
- Brun kødet grundigt i lidt olivenolie i en meget varm stegegryde.
- 1 stort løg hakkes meget groft og kommes ved når kødet er godt brunet af, og svitses med et minuts tid.
- 1 rød peberfrugt strimles og lægges i gryden sammen med 2 dl kalvefond, 100 g soltørrede tomater, 2 tsk paprika, 3 spsk engelsk sauce og 2 tsk timian. Husk, at kalvefond laves af vand plus koncentrat. Låget lægges på, og nu simrer kødgryden i halvanden time.
- 2 stilke bladselleri skæres i mindre stykker på cirka et par centimeter, og koges med de sidste 10 minutter.
- Tag kødet op og læg det til side, og lad så saucen koge lidt ind til det næsten cremer. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kom kødet tilbage i gryden, og servér med råstegte kartofler, avocadosalat og et godt stykke focacciabrød. Søg opskrifterne frem i søgefeltet øverst på denne side.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Susanne Jensen
Skal der slet ikke andet væske ved end de 2 dl kalvefond?
Holger Rørby Madsen
Hej Susanne
Nej, de to deciliter er nok, men der kam sagtens tilsættes en smule mere 🙂
God fornøjelse
Alt det bedste
Holger
Susanne Jensen
Skal der ikke mere væske i af en slags? 2 dl fond til 4 personer???
Holger Rørby Madsen
Hej Susanne
Nej. Det skulle man tro, men det er ikke nødvendigt 🙂
Ønskes endnu mere sovs kan du selvfølgelig sagtens tilføje lidt mere.
Alt det bedste
Holger
Kirsten Lund
Hej Holger,
Den lækre italienske gryde ovenfor - kan den laves dagens før?
De bedste hilsner og tak for god inspiration
Kirsten
Edel Melina Rasmussen
Kan retten laves dagen i forvejen?
Johan
Er der en print knap ?
Holger Rørby Madsen
Hej Johan
Det er der i hvert fald - på desktop ligger den ude til højre 🙂
Alt det bedste
Holger
karina
God og inspirarende blog du har 🙂
Hanne
Hej!
Er i tvivl om det er de tørre slot. tomater, jeg skal bruge, eller dem i olie?
Hanne
Holger Rørby Madsen
Hej Hanne
brug dem i olie - de smager fremragende i retten 🙂
Alt det bedste
Holger
Poul Anker Ersly
virkelig et hit i familien. Masser af smag og supermørt kød. De ovnbagte små kartofler og avocadosalat var perfekt som tilbehør.
Dorrit
Hej Holger !
Denne lækre italienske gryderet vil jeg lave om 14 dage til gæster
Kan den fryses i god tid - og så varmes op ?
Mvh
Dorrit
Pia
Hej
Jeg vil prøve opskriften i aften, men studser over mængden af sovs? Bliver der ret meget af kun 2 dl fond? Og... Hvor længe lader du den Ca koge ind efter kødet er taget op?
HP
Hej - har du et forslag til en let forret til denne italienske kødgryde? Tak for gode opskrifter 😊
Julie
Hej Holger
Jeg skal have gæster, men jeg har ikke så meget tid på dagen.
Kan jeg lave gryden dagen før, og så opvarme i gryde på selve dagen, eller går det udover smagen?
På forhånd tak
Venlig hilsen
Julie
Holger Rørby Madsen
Hej Julie
Det er en fremragende gæsteret, og du kan godt blot varme retten igennem nær gæsterne er ankommet.
Husk at stille den færdige ret hurtigt på køl af hensyn til hygiejnen 🙂
Alt det bedste
Holger
Julie
Hej igen Holger,
Tak for det hurtige svar sidst.
Kan kalvefonden erstattes af oksefond, eller ville det være synd?
Holger Rørby Madsen
Hej Julie
Selv tak - jep - det kan den sagtens 🙂
Alt det bedste
Holger
Jytte
Hej.
Vi bliver forvirret over din hjemmeside. Den er så urolig og hopper frem og tilbage, når man scroller op eller ned. Tænker det er fordi den er totalt overfyldt med reklamer. Man bliver bare så irriteret og fravælger næsten din side.
Ellers gode opskrifter du har.
mvh
Jytte
Christiane Bech Rindom
Hej
Det er helt umuligt for mig at læse opskrifterne.😡
Hver gang jeg scroller ned til en opskrift, 'løber' den helt ned nederst på siden - forbi opskriften. Har prøvet flere gange uden at det lykkes. Hvad er der galt ???? Mvh Christiane
Holger Rørby Madsen
Hej Christiane
Tak for din besked, og det lyder underligt. Du skal selvfølgelig kunne se opskrifterne, og den skal ikke automatiske scrolle ned. Er det på computer eller mobil? Og hvilken browser bruger du? For det skal naturligvis undersøges og fixes. Jeg beklager hvis det bøvler. Send gerne yderligere info til mig på hej@madensverden.dk - også hvis der er andre, der der oplever det samme.
Alt det bedste
Holger
Bente Jørgensen
Havde inviteret en flok veninder på italiensk middag. Denne fantastiske ret var hovedretten. Jeg gjorde retten færdig i ovnen og gav den også en god sjat fløde, hvilket var rigtig godt. Kødet næsten smeltede på tungen. Stor fan af dine opskrifter og tips.
Venligst Bente Jørgensen