En af de opskrifter, som jeg er mest glad for, er denne på italiensk kødgryde med himmelsk sauce. En fantastisk simreret, som du skal prøve.
Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves med fedtmarmoreret svinekød.
Her har jeg anvendt svinekoteletter, der er skåret af nakkefilet, og det vigtigt at kødet er godt marmoreret, da det ellers bliver for tørt og kedeligt.
Opskriften er til fire personer, og er selvfølgelig beregnet som hovedret.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på italiensk kødgryde
Italiensk kødgryde
Ingredienser
- 600 g nakkefilet - eller nakkekoteletter
- 1 stort løg
- 1 rød peberfrugt
- 2 dl kalvefond - laves af 2 dl. vand + 1 spsk. konc. fond (eller mere)
- 100 g soltørrede tomater
- 2 tsk paprika
- 3 spsk engelsk sauce
- 2 tsk timian - tørret
- 2 stilke bladselleri
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- 600 g nakkefilet deles i mindre stykker, hvor en kotelet gerne bliver til tre stykker kød. Eventuelle ben fra skaftkoteletter skæres fra og kasseres.
- Brun kødet grundigt i lidt olivenolie i en meget varm stegegryde.
- 1 stort løg hakkes meget groft og kommes ved når kødet er godt brunet af, og svitses med et minuts tid.
- 1 rød peberfrugt strimles og lægges i gryden sammen med 2 dl kalvefond, 100 g soltørrede tomater, 2 tsk paprika, 3 spsk engelsk sauce og 2 tsk timian. Husk, at kalvefond laves af vand plus koncentrat. Låget lægges på, og nu simrer kødgryden i halvanden time.
- 2 stilke bladselleri skæres i mindre stykker på cirka et par centimeter, og koges med de sidste 10 minutter.
- Tag kødet op og læg det til side, og lad så saucen koge lidt ind til det næsten cremer. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kom kødet tilbage i gryden, og servér med råstegte kartofler, avocadosalat og et godt stykke focacciabrød. Søg opskrifterne frem i søgefeltet øverst på denne side.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Nina
Det er nu femte gang, jeg laver kødgryden og jeg er sikker på, at den bliver modtaget med glæde som de øvrige fire gange.
Holger Rørby Madsen
Hej Nina
Tak for det - og jeg er no også ret vild med den. Og så er det faktisk en gryderet, som man kan spise året rundt 🙂
Alt det bedste
Holger
Lotte Mortensen
Total god ret, men at lave.
Smager virkelig godt.
Joan
Super lækker opskrift brugte dog en del kød mere, og bladsellerien kunne man næsten ikke smage. Brugte soltørret tomater i olie, det gjorde ikke noget. Den smagte virkelig godt med dine foreslåede kartofler og avokado salat og hjemmebagt brød til. Og så kunne man forberede den dagen før 🙂
Mie nielsen
Opskrift er fin men det bør angives i opskrift at det ikke er 2 dl ren fond der skal bruges- den bliver aaaallltt for kraftig..
Holger Rørby Madsen
Hej Mie
Tak for det, og det er korrekt. Jeg har præciseret det i opskriften 🙂
Alt det bedste
Holger
Ole Thomsen
Har lige printet opskrift ud og fik 12 sider 🙁 bare på hele råstegte kartofler 🙁
Det må kunne laves bedre så man kun får opskriften og ikke alt det andet på siden,.
MaibrittP
Hej Holger.
Jeg skal servere denne italienske kødgryde for gæster i morgen. Vil det være ligeså lækkert, at servere med pasta?
Glæder mig til st snage.
Vh MaibrittP
Holger Rørby Madsen
Hej Maibritt
Dem kan du roligt glæde dig til. Den er super lækker.
Jo, jeg synes sagtens du kan servere pasta til.
Rigtig god fornøjelse.
De bedste hilsner
Holger
Thorkil Pape Johnsen
Hej Holger.
Jeg lavede retten igår, og det blev helt vildt godt! Kødet var fuldstændigt mørt (brugte et helt stykke nakkefilet og skar ud), og det hele smagte fantastisk. Jeg har dog et lidt spørgsmål:
1. Er de soltørrede tomater i lage?
2. Saucen endte med at blive brun, og ikke rød som på billedet.
3. Kan de soltørrede tomater byttes ud med en dåse flået tomater, og evt. lidt mindre vand i kalvefonden? Ved ikke om dette ændrer smagen for meget i retten.
Tak for en rigtig god opskrift m. tilbehør. 🙂 Mvh. Thorkil
Merete Møller
Enhver italiensk husmoder ville da lade benene koge med 😊
Paula Djervad
Svar til Pia du kan erstatte tomater med peberfrugt,svits dem og kom dem i en pose så kommer skindet nemmere af og blend peberfrugtkødet.
Pia Langhoff
Min kæreste tåler ikke varme tomater, hverken dåse eller friske - hvad kan jeg erstatte tomer med i diverse dejlige middagsretter ??? Håber virkelig der kommer nogle gode råd ????
Madensverden.dk
Hej Pia
Det var da trist, men prøv blot at undlade tomaterne uden at tilsætte andet. Jeg er sikker på, at det stadig bliver en god gryderet.
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Betina Møller
Tænker at der ikke bliver særligt meget sauce med kun 2 dl fond?
Madensverden.dk
Hej Betina
Det lyder måske ikke at så meget, men der plejer at være rigeligt med sovs 🙂
Og den er god.
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Elsebeth
Prøvede retten igår og hold nu op hvor var det godt-kødet helt mørt og så med den der vidunderlige sovs - opskriften er gemt og vil blive taget frem mange gange fremover - tak for den
Madensverden.dk
Hej Elsebeth
Mange tak for tilbagemeldingen - og de rosende ord.
Jeg synes også det er en af de allerbedste gryderetter - og den kan spises både sommer og vinter 🙂
Med de bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Jenny
Hej Holger. Tak for rigtig mange fantastiske opskrifter, som jeg får rigtig meget go' inspiration fra.
Når du - f.eks. i denne opskrift - angiver 2 dl kalvefond - hvilken slags fond er det så?
Jeg køber fond i små flasker med 180 ml koncentreret flydende indhold og det er vel næppe den slags, jeg skal bruge 2 dl af?
Venlig hilsen Jenny
Madensverden.dk
Hej Jenny - og mange tak. Det er jeg meget glad for at høre.
Nej, det betyder, at du tager 2 deciliter vand og cirka en spiseskefuld af den flydende fond. Så har du en god og nogenlunde kraftig fond, der giver masser af smag.
Så mængden er altid "færdigblandet" fond eller bouillon.
Håber det giver mening 🙂
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Anna Marie Vestergaard
Hejsa.
Hvad kan jeg bruge istedet for blegselleri????
Hilsner fra Anna Marie
Madensverden.dk
Hej Anna Marie
Jeg ville blot erstatte det med gulerødder - eller mere peberfrugt. Det bliver stadig en super lækker gryde. God fornøjelse.
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Britt
Hej hvad kan jeg bruge i stedet for timian ?
Guffeliguf.dk
Hej Britt
Rosmarin er også fremragende 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk