Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Intervalstegt kalveculotte med korrekt kernetemperatur

Intervalstegt kalveculotte med korrekt kernetemperatur

Billede af intervalstegt kalveculotte.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
121
SHARES
FacebookMessenger121PinterestEmailSMS

Intervalstegt kalveculotte er et super godt stykke kød til gæstemad, og du får et meget mørt stykke kød på din tallerken.

Culotten marineres først i nogle timer med hvidløg og frisk timian, hvorefter den intervalsteges i ovnen. Dette kan selvfølgelig også gøres i grillen, og tiden er den samme, når blot du holder samme temperatur.

Denne kalveculotte har jeg marineret i otte timer, som jeg synes er passende. Men tiden kan sagtens være længere, men den kan selvfølgelig også afkortes, hvis du ikke har så lang tid til det. Men jo længere tid, jo mere smag i kødet. Opskriften er til fire personer.

Indhold
  • Intervalstegt kalveculotte
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Hvad er forskellen på okseculotte og kalveculotte?
  • FAQ
  • Kommentarer

Intervalstegt kalveculotte

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Intervalstegt kalveculotte: Sådan steger du den perfekte kalveculotte, der skal have en kernetemperatur på 55 grader.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg kalveculotte
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk timian frisk
  • salt og friskkværnet peber
Til sky/sovs anvendes
  • 5 dl kalvefond koncentrat + vand
  • 4 kviste timian
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 tsk ribsgele
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk eddike evt. sherryeddike

Fremgangsmåde

  1. Kom olivenolie i en skål. Pil hvidløgsfed, og mas dem flade med siden af en kniv, hvorefter de hakkes fint og kommes i olien. Pil bladene af nogle kviste timian, og kom dem ved, og mas nu krydderolien godt sammen. Tilsæt også lidt salt og friskkværnet peber.
  2. Kalveculotten ridses i krølfedtet, men undgå at skære ned i kødet! Kom culotten i en frysepose, og tilsæt derefter olien. Massér olien, timian og hvidløg godt ind i kødet, pres luften ud af posen og luk den. Læg kødet på køl i otte timer. Mere eller mindre.
  3. Varm en pande op ved høj varme, og brun culotten grundigt på begge sider. Pres kødet ned så det bliver brunet godt af.
  4. Løg det på en rist i en bradepande, og krydr den med salt og peber. Dryp også lidt ekstra olie over.
  5. Hæld kalvefond i bunden af fadet sammen med nogle kviste timian og engelsk sauce, og stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.
  6. Lad den stege 10 minutter, hvorefter den kommer ud og hvile i 10 minutter.
  7. Giv den så 10 minutter mere i ovnen, og derefter 10 minutters hvile.
  8. Så skal den ind sidste gang, og nu sætter du et stegetermometer i kødet. Lad den stege indtil kernetemperaturen når 55 grader, for så er kødet flot rosa og helt perfekt. Det tager cirka 12-15 minutter.
  9. Pak nu kødet ind i et par lag sølvpapir, og læg et viskestykke over, og lad kødet hvile i 30 minutter inden udskæring.
  10. Imens laver du sovsen. Smelt et par spiseskefulde smør i en kasserolle, og pisk melet i. Pisk derefter den sigtede sky fra kalveculotten gradvist i indtil sovsen har den ønskede tykkelse. Spæd eventuelt op med lidt mere vand eller fløde.
  11. Tilsæt ribsgele, sukker og eddike, og smag sovsen til med salt og peber. Lad nu sovsen koge igennem i fem minutter. Når du åbner pakken med kalveculotten, kan du med fordel hælde væden/skyen fra sølvpapiret i sovsen også.

Næringsindhold

Kalorier498kcalKulhydrater7gProtein53gFedt27gMættet fedt8gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt14gTransfedt0.2gKolesterol210mgNatrium845mgKalium988mgKostfibre1gSukker3gVitamin A309IUVitamin C6mgCalcium37mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Skær kalveculotten ud i tynde skiver på tværs af fibrene, så kødet bliver mørt som smør.

Tilbehør til intervalstegt kalveculotte kan være bagte kartofler eller en lækker ærterisotto. Som salat passer en hvidkålssalat fint til.

Hvad er forskellen på okseculotte og kalveculotte?

EgenskabKalveculotteOkseculotte
KødtypeKalvekød (yngre dyr)Oksekød (ældre dyr)
SmagMild, delikatKraftigere, mere robust
MørhedMeget mørtOgså mørt, men fastere
TilberedningKortere stegetidLidt længere stegetid

Flere inspirerende opskrifter:

Culottesteg i ovn - rosa og lækker
Min opskrift på perfekt culottesteg i ovn med stegetid og kernetemperatur, så du altid opnår en mør og velsmagende okseculotte.
Se opskriften her
Billede af culottesteg.
Kalveculotte i ovn
Her viser kok Thomas Pasfall hvordan du steger en kalveculotte i ovn. Den vejer et kilo, og han viser også hvordan en culottesteg skæres ud.
Se opskriften her
billederesultat for kalveculotte i ovn
Culotte sous vide
Min opskrift på culotte sous vide med præcis tid og temperatur på en rosa og meget mør og saftig culottesteg. Gælder til både okseculotte og kalveculotte.
Se opskriften her
billederesultat for culotte sous vide
Flæskesteg i ovn
Nem og sikker opskrift på en perfekt flæskesteg i ovn. Her får du de vigtige tips til at opnå en rigtig sprød svær på din kamsteg.
Se opskriften her
billede med flæskesteg i ovn og sprøde svær
Helstegt svinemørbrad i ovn
Lækker opskrift på helstegt svinemørbrad i ovn, der steges uden brug af sølvpapir. Stegetiden for hel mørbrad i ovn er ca. 18 minutter.
Se opskriften her
Billederesultat for helstegt svinemørbrad i ovn
Kalv med æblecider
Få min opskrift på kalv med æblecider. En skøn ret med kalvesteg, der tilberedes i æblecider, hvilket giver en himmelsk lækker sauce.
Se opskriften her
Billede af kalv med æblecider.

FAQ

Hvad skal kernetemperaturen være i intervalstegt kalveculotte?

Brug et stegetermometer og tag kalveculotten ud ved en kernetemperatur på 55 grader. Så er den rosa og helt perfekt.

Hvad er kalveculotte?

Kalveculotte er en udskæring fra øverste del af låret på en kalv - en mindre og mere fin version af den klassiske okseculotte. Den har en karakteristisk fedtkant, som giver smag under stegning.

Skal man fjerne fedtkanten på en kalveculotte?

Nej, behold den under tilberedning. Den giver smag og saftighed, og kan evt. skæres fra ved servering.

Hvordan skærer man en kalveculotte?

Skær kalveculotten på tværs af kødfibrene. Start fra den smalleste ende og hold skiverne tynde. Fibrene ændrer retning - juster undervejs.

Hvor meget kalveculotte til hver person?

Beregn ca. 200-250 gram råt kød pr. person. En culotte på 800 gram -1 kilo passer fint til 3-4 personer.

Kan man fryse kalveculotte?

Ja, det kan du godt. Rå kalveculotte fryses i original emballage eller vakuum og har en holdbarhed på ca. 6 måneder. Tilberedt steg afkøles og pakkes tæt - holdbarhed på ca. 2-3 måneder. Tø langsomt op i køleskab.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juni 16, 2025 at 2:41 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om kalveculotten her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required