Intervalstegt kalveculotte: Sรฅdan steger du den perfekte kalveculotte, der skal have en kernetemperatur pรฅ 55 grader.
Intervalstegt kalveculotte er et super godt stykke kรธd til gรฆstemad, og du fรฅr et meget mรธrt stykke kรธd pรฅ din tallerken.
Culotten marineres fรธrst i nogle timer med hvidlรธg og frisk timian, hvorefter den intervalsteges i ovnen. Dette kan selvfรธlgelig ogsรฅ gรธres i grillen, og tiden er den samme, nรฅr blot du holder samme temperatur.
Denne kalveculotte har jeg marineret i otte timer, som jeg synes er passende. Men tiden kan sagtens vรฆre lรฆngere, men den kan selvfรธlgelig ogsรฅ afkortes, hvis du ikke har sรฅ lang tid til det.
Men jo lรฆngere tid, jo mere smag i kรธdet.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til intervalstegt kalveculotte
Ca. 1 kilo kalveculotte
1 deciliter olivenolie
4 fed hvidlรธg
1 stor dusk frisk timian
Salt og friskkvรฆrnet peber
Til sky/sovs anvendes
5 deciliter kalvefond
Frisk timian
1 spiseskefuld engelsk sauce
2 spiseskefulde smรธr
1 stor spiseskefuld hvedemel
2 teskefulde ribsgele
1 teskefuld sukker
1 teskefuld eddike - evt. sherryeddike
Fremgangsmรฅde
- Kom olivenolie i en skรฅl. Pil hvidlรธgsfed, og mas dem flade med siden af en kniv, hvorefter de hakkes fint og kommes i olien. Pil bladene af nogle kviste timian, og kom dem ved, og mas nu krydderolien godt sammen. Tilsรฆt ogsรฅ lidt salt og friskkvรฆrnet peber.
- Kalveculotte ridses i krรธlfedtet, men undgรฅ at skรฆre ned i kรธdet! Kom culotten i en frysepose, og tilsรฆt derefter olien. Massรฉr olien, timian og hvidlรธg godt ind i kรธdet, pres luften ud af posen og luk den. Lรฆg kรธdet pรฅ kรธl i otte timer. Mere eller mindre.
- Varm en pande op ved hรธj varme, og brun culotten grundigt pรฅ begge sider. Pres kรธdet ned sรฅ det bliver brunet godt af.
- Lรธg det pรฅ en rist i en bradepande, og krydr den med salt og peber. Dryp ogsรฅ lidt ekstra olie over.
- Hรฆld kalvefond i bunden af fadet sammen med 4.5 kviste timian og engelsk sauce, og stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.
- Lad den stege 10 minutter, hvorefter den kommer ud og hvile i 10 minutter.
- Giv den sรฅ 10 minutter mere i ovnen, og derefter 10 minutters hvile.
- Sรฅ skal den ind sidste gang, og nu sรฆtter du et stegetermometer i kรธdet. Lad den stege indtil kernetemperaturen nรฅr 55 grader, for sรฅ er kรธdet flot rosa og helt perfekt. Det tager cirka 12-15 minutter.
- Pak nu kรธdet ind i et par lag sรธlvpapir, og lรฆg et viskestykke over, og lad kรธdet hvile i 30 minutter inden udskรฆring.
- Imens laver du sovsen. Smelt et par spiseskefulde smรธr i en kasserolle, og pisk melet i. Pisk derefter den sigtede sky fra kalveculotten gradvist i indtil sovsen har den รธnskede tykkelse. Spรฆd eventuelt op med lidt mere vand eller flรธde.
- Tilsรฆt ribsgele, sukker og eddike, og smag sovsen til med salt og peber. Lad nu sovsen koge igennem i fem minutter. Nรฅr du รฅbner pakken med kalveculotten, kan du med fordel hรฆlde vรฆden/skyen fra sรธlvpapiret i sovsen ogsรฅ.
- Skรฆr kalveculotten ud i tynde skiver pรฅ tvรฆrs af fibrene, sรฅ kรธdet bliver mรธrt som smรธr.
Tilbehรธr til intervalstegt kalveculotte kan vรฆre bagte kartofler eller en lรฆkker รฆrterisotto.
Som salat passer en hvidkรฅlssalat fint til.
Se ogsรฅ mine opskrifter pรฅ:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode