Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Råvareguide › Hvidkål

Hvidkål (opskrifter, fakta og næringsindhold)

Billede med hvidkål.
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMS
Indhold
  • Hvidkålens familie
  • Spis kål - og bliv sundere
  • Genoplive kål
  • Næringsindhold
  • Opskrifter med hvidkål
  • Kommentarer

Hvis du ikke allerede har fundet ud af det, så er jeg ret begejstret for hvidkål og kål i det hele taget, og det er da altså mange gode grunde til.

Hvidkål er nemlig supersund, har masser af anvendelses muligheder, og så giver den en stor mæthedsfornemmelse. Endda for ganske få penge - det må vist siges at være en win-win situation!

Hvidkålens familie

Hvidkålen er en del af den store kål familie, hvortil der også høre : Savoykål, grønkål, glaskål, rosenkål, kinakål, rødkål, blomkål og broccoli.

Hvidkålen har som sagt mange anvendelsesmuligheder, og kan anvendes i forskellige retter, kolde som varme. Nederst kan du nogle opskrifter med hvidkålen.

Spis kål - og bliv sundere

Ja, den er god nok - kål er nemlig godt for din generelle sundhed, da kål indeholder de sunde bitterstoffer, som blandt andet er med til at forebygge kræft og hjertekar sygdomme.

Du skal heller ikke spise mere end blot 150 gram hvidkål, før dit daglige behov for C-vitamin er dækket.

Hvis du har fulgt med det sidste stykke tid, så ved du allerede nu at dette vitamin ikke lagres i kroppen, og det er derfor nødvendigt at indtage via kosten hver dag.

Desuden indeholder hvidkålen også A-vitamin, og B-vitamin, og mineralerne, jern, kalium og calcium.

Hvidkålens fibre sørger ydermere for at holde gang i din fordøjelse, og hjælper din krop med at optage vigtige næringsstoffer fra kosten.

Så det er ikke bare for sjov, når kål flere gange er blevet kåret, som noget af det allersundeste du kan spise.

Du kan blandt andet lave denne lækre omgang oksekød med hvidkål.

Genoplive kål

Har du et hvidkål der ser lidt kedeligt ud, så kan du nemt genoplive den.

Det gør du ved, at skære et stykke af det yderste af stokken, og derefter lægge kålhovedet ned i en skål med koldt vand.

Næringsindhold

Mængde per 100 gram

Kalorier ca. 30
Kulhydrat 7 gram
Kostfibre 2,4 gram
Fedt 0,2 gram
Protein 1,2 gram

Opskrifter med hvidkål

Hvidkålen er fremragende, fordi den kan anvendes i utallige opskrifter. På samme måde som du typisk anvender spidskål.

Den helt simple i råkostsalat, hvor du bliver river gulerødder og hvidkålen på et råkostjern, og derefter blander det sammen.

Smag eventuelt til med lidt citronsaft, og nyd råskostsalaten som tilbehør til nage retter. Sundt, nemt og godt.

Hvidkålen kan også bruges i disse opskrifter:

Hvidkålsrouletter - kåldolmere
Hvidkålsrouletter eller kåldolmer? Kært barn har mange navne, men her er opskriften på de bedste hvidkålsrouletter med fars og en vidunderlig sovs.
Se opskriften her
billederesultat for hvidkålsrouletter og kåldolmere
Stuvet hvidkål - nem opskrift
Her er den bedste opskrift på stuvet hvidkål, hvor hvidkål vendes i en hvid sovs. Den stuvede hvidkål er god som tilbehør til frikadeller.
Se opskriften her
Billede af stuvet hvidkål.
Kylling med hvidkål, karry og gulerødder
Her får du min opskrift på kylling med hvidkål. Lækker og nem aftensmad med hakket kylling, hvidkål, karry og gulerødder. God familieret.
Se opskriften her
kylling med hvidkål
Hvidkålsgryde
Her er en skøn opskrift på hvidkålsgryde. En lækker gryderet med hvidkål, hakket svinekød og karry. God og nem aftensmad til hele familien.
Se opskriften her
hvidkålsgryde
Brunkål - nem opskrift
Min opskrift på brunkål med hvidkål eller spidskål som klassisk tilbehør. Karamelliseret kål du nemt både kan lave i gryde eller ovn.
Se opskriften her
billede med brunkål
Hakket oksekød med hvidkål i fad (i ovn)
Super god opskrift på hakket oksekød med hvidkål og gulerødder, der laves i et fad i ovnen. Kan serveres med kogte ris.
Se opskriften her
billederesultat for oksekød med hvidkål
Gammeldags hvidkålssuppe
Her får du min opskrift på gammeldags hvidkålssuppe med nakkefilet, masser af hvidkål og andre grøntsager. Nem at lave og meget mættende.
Se opskriften her
gammeldags hvidkålssuppe
Wok med marineret svinekød og hvidkål
En opskrift på lækker wok med marineret svinekød og hvidkål. En nem wokret, hvor kødet gerne marineres i 24 timer, men mindre er også ok.
Se opskriften her
billederesultat for Wok med marineret svinekød og hvidkål
Hollandsk biksemad med oksekød, kål og pasta
Hollandsk biksemad er en nem ret med bla. hakket oksekød, hvidkål, gulerødder og spaghetti. En god familieret til både børn og voksne.
Se opskriften her
hollandsk biksemad
Hvidkålssalat med tranebær og saltede mandler
Min opskrift på en nem og sund hvidkålssalat. Salat med hvidkål er mættende, og her i selskab med bla, tørrede tranebær og saltede mandler.
Se opskriften her
hvidkålssalat
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin (fakta og alt du skal vide om den japanske risvin)
  • Billede med sake risvin.
    Sake - fakta og viden om den japanske risvin
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.