Her er en skøn opskrift på hvidkålsgryde. En lækker gryderet med hvidkål, hakket svinekød og karry. God og nem aftensmad til hele familien.
Hvidkålsgryde er en lækker gryderet med hvidkål og hakket svinekød, og retten er meget nem at lave.
Som navnet siger, så tilberedes hvidkålsgryden i en gryde, hvor du nemt samler hele retten. Så den er altså virkelig nem at tilberede.
Smagen kommer også fra lidt karry og engelsk sauce, og du kan tilsætte mere karry, hvis du er til det. Men smag dig frem.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på hvidkålsgryde
Ingredienser
- 1 lille hvidkål - ca. et kilo, snittes fint
- 2 løg - hakkes fint
- 500 gram hakket svinekød
- 2 teskefulde. karry
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 deciliter bouillon
- 2 teskefulde timian - tørret
- 1-2 spiseskefulde engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber - friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hvidkål snittes fint, og du skal bruge ca. et kilo til denne hvidkålsgryde.
- Smelt lidt smør eller olie i en gryde og svits karry, så du karrysmagen rigtig frem.
- Tilsæt hakket svinekød og løg, lad det svitse med under omrøring.
- Bland hvidkål i og svits den under omrøring. Hvidkålen fylder en del, men falder noget sammen under tilberedningen.
- Tilsæt de hakkede tomater, bouillon, timian og lidt engelsk sauce.
- Lad din hvidkålsgryde simre under låg i 45-60 minutter. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt friskpresset citronsaft.
Næringsindhold
Noter
Den færdige hvidkålsgryde kan serveres med kartofler, ris eller pasta - det er helt op til dig.
Pynt evt. gryderetten med lidt friske krydderurter ved servering.
Se flere lækre opskrifter med hvidkål:
Kylling med hvidkål, karry og gulerødder
Kålbudding - sønderjysk ret med hvidkål og fars
Hvidkålsrouletter eller kåldolmere

Comments
No Comments