Her får du en god opskrift på kålbudding, der er en sønderjysk ret med hvidkål og fars. Minder om en kållasagne, og den er lækker aftensmad.
Kålbudding er en sønderjysk ret, der laves med hvidkål og fars.
Retten kan næsten minde om en nordisk udgave af lasagne, hvor kål og hakket kød lægges i lag og bages færdig i ovnen.
Kålbudding er en ganske nem ret at lave, og du skal bruge ca. en halv hvidkål. Det afhænger selvfølgelig af hvor stor hvidkålen er.
Opskriften på den sønderjyske egnsret er beregnet som aftensmad til fire personer.
Opskrift på kålbudding
Ingredienser
- 1 hvidkål - du skal bruge lidt over en halv, skåret i strimler
Fars
- 500 hakket kalv og svin
- 1 æg
- 1 løg - fintsnittet
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. mel
- danskvand - eller mælk, almindelig vand
Desuden
- rasp
- smør
Sådan gør du
- Kom hvidkål i en gryde sammen med let saltet vand og lad det koge i 20 minutter (til kålen er mør).
- Hæld vandet fra, men gem det til saucen.
- Rør ingredienserne til farsen sammen. Tilsæt passende mængde danskvand, så farsen bliver let og passende i konsistensen. Du kan også anvende mælk eller alm. vand.
- Find et højt, ovnfast fad frem til din kålbudding. Hvis du har sådan et fad, og ellers bruger du bare et almindelig fad. Måske bliver det så kun et lag du får lavet.
- Smør fadet og kom ca. ⅓ af hvidkålen ned i bunden.
- Fordel halvdelen af farsen ovenpå, så igen kål, det sidste fars og slut med det sidste kål.
- Drys rasp ovenpå og fordel smørklatter.
- Sæt din kålbudding i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 45 - 60 min.
Næringsindhold
Tips
Den færdige kålbudding serveres med kogte kartofler og en opbagt sovs, hvor du bruger kogevandet fra kålen.
Se også disse opskrifter:

Comments
No Comments