Indhold
Honningglaserede pastinakker
Ingredienser
- olivenolie (til stegning)
- 4 mellemstore pastinakker
- 2 spsk honning (evt. akaciehonning)
- 2 spsk rosmarin (blade, frisk)
- citronsaft (friskpresset)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom en god sjat olivenolie på en mellemvarm pande. Skær 4 mellemstore pastinakker over på langs og læg dem på med skæresiden nedad. Lad dem stege ca. 3. minutter, og her skal du ikke røre dem.
- Vend dem rundt og lad dem stege 1-2 minutter mere.
- Dryp 2 spsk honning over dem, og kom også 2 spsk rosmarin sammen med friskpresset citronsaft. Lad dem stege et minuts tid mere.
- Vend forsigtigt lidt rundt og krydr med salt og friskkværnet peber. Prik eventuelt i pastinakkerne for at tjekke om de er nogenlunde møre. De må gerne have en smule bid.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på honningglaserede pastinakker
Honningglaserede pastinakker er super lækre at servere som tilbehør til mange retter, og så er de meget nemme at tilberede.
Pastinakker er sunde, men desværre ikke en af de rodfrugter vi køber oftest. Det har du dog nu en god anledning til. Pastinakken lidt mere sød i smagen end persillerod.
Der kan være meget stor forskel på størrelsen af pastinakkerne, og her har jeg brugt den mellemstore størrelse, der blot halveres på langs. Men skær dem ud, som du synes. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
Servering
De glaserede pastinakker serveres straks. De er lækre som tilbehør til alt fra flæskesteg til en helstegt oksemørbrad. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift på honningglaserede pastinakker. Kom gerne med din mening om den her.