Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sous vide › Hollandaise sauce sous vide

Hollandaise sauce sous vide (den sikre metode)

Billede af hollandaise sauce sous vide.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
32
SHARES
FacebookMessenger32PinterestEmailSMS
Indhold
  • Hollandaise sauce sous vide
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på hollandaise sauce sous vide
  • Kommentarer

Hollandaise sauce sous vide

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Min bedste opskrift på hollandaise sauce sous vide. Med denne metode er det utrolig nemt og sikkert at lave en hollandaise, der aldrig skiller.
Antal: 4
Ret: Sovs
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 spsk citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Varm din sous vide op til 60 grader.
  2. 200 g smør skæres i mindre tern og kommes i det aflange cylinder til din stavblender. Du kan også anvende et glas eller en plasticpose, men posen skal kunne holde til mindst 60 grader!!
  3. Tilsæt også 4 pasteuriserede æggeblommer og 3 spsk citronsaft. Det er jo citronen, der giver syren i din hollandaise sauce.
  4. Kom det nu i din sous vide, hvor det skal have 30 minutter. Stil en tung genstand ovenpå cylinderen/beholderen, så den ikke vælter ud i vandet!!
  5. Efter de 30 minutter er smørret nu smeltet, og ingredienserne er på 60 grader.
  6. Med en stavblender blendes nu til en luftig hollandaise, men husk at starte nedefra når du blender, hvorefter du stille arbejder dig op.
  7. Smag din hollandaise sauce sous vide til med salt og friskkværnet peber og eventuelt lidt mere citronsaft, hvis du ønsker mere syre i saucen.

Næringsindhold

Kalorier419kcalKulhydrater1gProtein3gFedt45gMættet fedt27gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt13gTransfedt2gKolesterol302mgNatrium912mgKalium43mgKostfibre0.04gSukker0.4gVitamin A1510IUVitamin C4mgCalcium36mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på hollandaise sauce sous vide

Hvis du før har bøvlet med at lave en god hollandaise sovs, så prøv at bruge denne metode på hollandaise sauce sous vide.

Her er du sikker på den perfekte hollandaise hver gang, og så er saucen simpelthen så nem at lave.

En anden fordel her er, at du heller ikke behøver at klare smørret, men blot anvender en hel pakke smør til denne portion.

Så nemmere har det aldrig været, at tilberede den perfekte sauce hollandaise.

Sauce hollandaise sous vide er jo i tæt familie med sauce bearnaise, som også kan laves i sous vide. Forskellen er, at hollandaise laves med citronsaft som syre, mens bearnaise fremstilles af en bearnaiseessens og estragon.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er nok hollandaise til hver.

Den færdige hollandaise serveres straks, og er jo perfekt til især fisk og asparges. Bruges blandt andet til ovnstegt laks og dampet torsk.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    november 07, 2025 at 10:52 am

    Tak fordi du bruger min opskrift på denne klassiske sauce. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar
  2. Eddy skriver

    august 07, 2020 at 9:47 am

    Vil printe hollandaise opskrifter ud.
    16 sider, det råber jo til himlen, det kan du gøre bedre.
    Edd6

    Svar

Mere inspiration

  • cote de boeuf sous vide
    Cotes de boeuf sous vide (opskrift på kongernes bøf)
  • porre sous vide
    Porre sous vide med tid og temperatur
  • blomkål sous vide
    Blomkål sous vide med tid og temperatur
  • laks sous vide
    Laks sous vide - guide med tid og temperatur

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du glad for opskriften?

madens verden logo opskrifter på god mad

Støt Madens Verden og bliv medlem nu. Du får flere fordele:

✔ Reklamefrie opskrifter

✔ Flot print af opskrifter

✔ Gem dine favoritter

✔ Se næringsindhold

OBS: Vi har ingen bindingsperiode!

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required