• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Højrebsbøffer med perfekt stegetid og de gode tricks

Højrebsbøffer med perfekt stegetid og de gode tricks

Højrebsbøffer skæres af højreb, der også er kendt som okseflet. En højrebsbøf på 200 gram skal steges eller grilles to minutter på hver side. Foto: Guffeliguf.dk.
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. juli 2024 - Udgivet: 31. marts 2017

Højrebsbøffer skæres af højreb, der også er kendt som okseflet. En højrebsbøf på 200 gram skal steges eller grilles to minutter på hver side.

Højrebsbøffer er gode bøffer med en fin fedtmarmorering, der gør dem nemme at stege møre.

Det er en god idé at salte bøfferne i god tid inden stegningen. Det trækker ikke saften ud af kødet, men gør dem mere saftige. Så husk det.

Hviletiden er også vigtig, så smagen når at samle sig i kødet. Lad dem hvile fem minutter, det gør dem ekstra lækre.

Et andet godt trick er kun at stege højst to bøffer ad gangen på panden. Hvis du fylder panden med for meget kød, kan det være svært at holde varmen, og du risikerer at kødet i stedet begynder at koge. Og det duer ikke.

Disse højrebsbøffer er stegt på en varm pande, men de er lige så gode at smide på grillen. Både på gasgrill og kuglegrill er det naturligvis ved direkte varme, og risten skal være gennemvarm.

Også her gælder det gode råd om, at lade bøfferne ligge et minut inden du vender dem. Rør ikke ved kødet hele tiden - men vend dem hvert minut, så de får ialt to minutter på hver side.

Og lad være med at stege bøfferne "well done", for det betyder bare "vildt tørt". Når højrebsbøffer er medium er de perfekte, og ikke rå. Men derimod meget smagfulde og lækre.

Opskriften er beregnet til to personer, men kan nemt ganges op.

Ingredienser til højrebsbøffer

2 højrebsbøffer på cirka 200 gram stykket
2 teskefulde salt
Friskkværnet peber
Smør til pandestegning

Fremgangsmåde

  1. Tag højrebsbøfferne ud af køleskabet, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle.
  2. Giv hver bøf en halv teskefuld salt på hver side, og læg dem på en tallerken, hvor de står og trækker en times tid.
  3. Varm en pande op ved en god varme (jeg plejer at stege på 8 ved en skala fra 1-9), så der skal blus på.
  4. Kom en god klat smør på panden, og lad det bruse af. Smørret må gerne blive nøddebrunt, så du får den rigtige stegesmag på bøfferne.
  5. Læg nu bøfferne på panden, og lad dem ligge! Ikke pille og røre, men lad dem ligge og stege et minut. Vend dem så med en pincet, så du ikke stikker i kødet.
  6. Steg dem nu et minut på den anden side, vend dem, steg endnu et minut, inden du vender bøfferne en sidste gang og steger et minut på sidste side. Altså samlet to minutter på hver side.

Så er dine højrebsbøffer medium stegte, hvilket jeg synes er perfekt til disse bøffer.

Nu skal bøfferne hvile fem minutter inden servering, og de skal ikke dækkes til.

Servér højrebsbøfferne med hjemmelavede pommes frites i ovn og en god og nem sovs med sennep og kalvefond.

Se også disse:

Langtidsstegt oksehøjreb

5 myter om stegning af bøffer

Bøf bearnaise

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
Billede af mad til studenterkørslen
Mad og kage til studenterkørslen - 20 nemme opskrifter→ Se opskriften
Bagte rabarber
Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)→ Se opskriften
Billede af salat med hestebønner.
Salat med hestebønner, tomat og avocadoolie→ Se opskriften
Fuldkornspasta og hvid pasta
Fuldkornspasta og ris - hvor sundt er det?→ Se opskriften
billede med æggekage med bacon og tomater
Æggekage opskrift med bacon, tomater og purløg→ Se opskriften
billede med drinks til studenterfesten sommerdrinks
Drinks til studenterfesten - 11 seje sommerdrinks→ Se opskriften
billederesultat for kyllingekødsovs
Kyllingekødsovs - lækker opskrift med hakket kylling→ Se opskriften
Uge26-bedstevinkøbMV
Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris→ Se opskriften
sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder
Sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her