Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Råvareguide › Hindbær

Hindbær (fakta og lækre opskrifter med de vidunderlige bær)

Billede med hindbær.
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMS
Indhold
  • Sæson
  • Anvendelse
  • Hindbær og roskildesyge
  • Næringsindhold
  • Holdbarhed
  • Fakta om hindbær
  • Opskrifter med hindbær
  • Kommentarer

Hindbær er noget af det ypperste fra naturens hånd. Jeg ved ikke med dig, men jeg elsker de søde og skrøbelig bær. Buske, der bugner midt i højsommeren med de smukkeste røde hindbær, slår næsten alt andet.

Og selvom de indimellem kan koste kradser og sår fra stikkende grene, så er de absolut værd at kæmpe for at få fat på.

Hindbær friske fra busken er en ren sanseoplevelse. Snyd ikke dig selv og børnene for at gå på hindbærjagt i skov og krat.

Sæson

Sæsonen er kort, så når vi vil genkalde os sommerens smag i de mørke måneder, må vi ty til den frosne udgave.

Denne fungerer også fint til tærter, kager, muffins og alle de andre søde sager. Den søde smag med lidt syrlighed er et fint indslag på kagebordet.

De findes i naturen i juli og august., men den danske sæson strækker sig normalt fra juni og frem til oktober. Afhængig af vejr og vind. Resten af året importeres bær fra udlandet.

Se også: Hindbærstang med creme og hindbærmarmelade

Anvendelse

Hindbær er helt fantastiske i dessertkøkkenet. Brug dem friske som tilbehør eller lav en skøn is eller dessert.

Til dette kan du også bruge frosne bær - giv dem dog lige et opkog inden brug.

Har du bær, som er lidt overmodne og smattede, kan du bruge dem til gelé, saft, syltetøj, marmelade eller i bagværk.

Hindbær giver en god aroma i vineddike, og der laves fremragende likører og brændevin af hindbærrene.

Tørrede hindbærblade kan faktisk også bruges til at lave din egen sommerte.

Hindbær kan sågar bruges som tilbehør til kød - f.eks. som en kompot til vildt.

Se også: Hindbær souffle med friske eller frosne bær

Hindbær og roskildesyge

Intet er som sagt bedre end friske hindbær, men resten af året kan frosne bær være en fin løsning.

Her skal man dog være opmærksom, da der kan være en risiko for norovirus, der også kaldes roskildesyge.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at man koger hindbærrene (de frosne) i mindst ét minut, for at fjerne risikoen for smitte.

Næringsindhold

Hindbær er fulde af fibre, antioxidanter og vitaminer.

Derudover er hindbær en god kilde til B-vitamin, C-vitamin, folsyre, jern, B3-vitamin, riboflavin, kobber, kalium og magnesium.

Dette powerfulde mix gør hindbær meget anvendt i sundheds- og helseindustrien.

Holdbarhed

Hindbærrene er meget sarte, og derfor opbevares de bedste på køl.

Her kan de holde i op til et par dage, så de skal altså bruges ret hurtigt. Hindbærrene kan sagtens fryses ned.

Fakta om hindbær

Vilde hindbær har man spist i Europa siden middelalderen. Hindbærrene er i øvrigt en såkaldt flerfoldsfrugt, der i virkeligheden er mange små frugter samlet i ét bær.

Hvis du ikke selv er så heldig at have hindbærbuske i haven, så finder du typisk de små buske i løvskov og grøftekanter.

Hindbær har det bedst i områder med fugtig og næringsrig jord, hvor jorden er dækket af rådnende blade. Den skal have godt med lys, så kig især langs stier eller i udkanten af buskadser.

Du skal være hurtig for at få glæde af de søde, røde bær - sæsonen er kort, og der er er rift om dem - både blandt mennesker og dyr. Tag handsker og dæk dig til med tøj, når du skal plukke hindbær.

Bærrene bliver hurtigt meget modne og smatter let ud, så medbring et par bøtter til at plukke i, så de faste bær holdes adskilt fra de bløde, som du altid kan bruge til marmelade.

De må ikke være ormædte. Skyl dem nænsomt i vand.

Opskrifter med hindbær

Her får du lækre og smagfulde opskrifter med hindbær.

Lyonsnitter med makronmasse og hindbær
Nemme og lækre lyonsnitter. Skøn opskrift på de populære snitter med mørdejsbund, der toppes med makronmasse og hindbærmarmelade.
Se opskriften her
billede med lyonsnitter
Verdens bedste hindbærroulade
Opskrift på verdens bedste hindbærroulade, som du kan bage på under 10 minutter. Rouladen rulles sammen med en god hindbærmarmelade.
Se opskriften her
billede med nem og hjemmelavet hindbærroulade
Hindbærsnitter
Få opskriften på hjemmelavede hindbærsnitter, også kendt som genfersnitter. En nem og lækker kage med en smagfuld mørdej og fyld af hindbær.
Se opskriften her
Hindbærsnitter er klassiske kager, der laves med to lag mørdej og hindbærmarmelade i midten. Pyntes med glasur, og så har du den lækreste hindbærsnitte. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Hindbærkage opskrift - nem og luftig
Her får du min opskrift på hindbærkage. En nem og luftig kage med masser af friske hindbær, der er drysset med mandler på toppen.
Se opskriften her
Billede med hindbærkage
Hindbærsnittetærte - den bedste opskrift
Min opskrift på hindbærsnittetærte, der smager så englene synger. En lækker kage a la hindbærsnitter med mazarin og hindbærmarmelade.
Se opskriften her
billede med hindbærsnittetærte
Gammeldags makronsnitter
Her får du den bedste opskrift på nemme makronsnitter, der laves med sprød bund, hindbærmarmelade og lækker makronmasse med marcipan øverst.
Se opskriften her
billede med makronsnitter
Hindbærsorbet - cremet sorbet af hindbærsaft
Du kan meget nemt lave en lækker hindbærsorbet med hindbærsaft. Her kan du se hvordan du gør, og din hindbærsorbet bliver cremet og luftig.
Se opskriften her
billede med nem og hjemmelavet hindbærsorbet
Hindbærlagkage
Opskrift på hindbærlagkage: Så nemt laver du en lagkage med hindbær, en hjemmelavet creme, hindbærmarmelade og flødeskum. Den bedste lagkage.
Se opskriften her
billede med hindbærlagkage
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær
Her er min opskrift på en lækker sommerlagkage. Lagkagen lægges sammen med hindbærmarmelade, flødecreme, samt friske hindbær og jordbær.
Se opskriften her
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Muffins med hindbær
Her er en fantastisk opskrift på muffins med hindbær og hvid chokolade. Kagerne er nemme at lave, og de smager altså himmelsk godt. Giver 12 stk.
Se opskriften her
billede med muffins med hindbær
Hindbærgalette
Her får du min opskrift på en uimodståelig hindbærgalette, der er en fransk mørdejskage. Galetten er rustik, og kan laves med friske eller frosne hindbær.
Se opskriften her
Billede af hindbærgalette.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin (fakta og alt du skal vide om den japanske risvin)
  • Billede med sake risvin.
    Sake - fakta og viden om den japanske risvin
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.