Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Helstegt kalvemørbrad

Helstegt kalvemørbrad

billederesultat for helstegt kalvemørbrad
4.8 fra 71 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
338
SHARES
FacebookMessenger338PinterestEmailSMS
Opdateret: 1. maj 2024 - Udgivet: 31. december 2022

Se her hvordan du laver en helstegt kalvemørbrad. En nem opskrift og fremgangsmåde, inkl. stegetid og kernetemperatur på kalvemørbrad i ovn.

Helstegt kalvemørbrad er et fantastisk stykke kød at servere, og med denne opskrift er kalvemørbraden meget nem at tilberede.

Samtidig er du sikker på et perfekt resultat, hvor kødet har den helt rigtige smag og konsistens.

Jeg foretrækker en kalvemørbrad rosa, og med denne fremgangsmåde er kødet netop rosa, altså uden at være hverken rå, rød eller tør/gennemstegt. Præcis som de fleste foretrækker det.

Længere nede er der forslag til tilbehør til kalvemørbraden.

Se også mine opskrifter på:

  • Helstegt oksemørbrad
  • Kalvemørbrad bøffer med blomkålsmos og kalvesky
  • Chateaubriand

Opskrift på helstegt kalvemørbrad

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Helstegt kalvemørbrad

4.78 fra 71 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 298
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 800 g kalvemørbrad - afpudset
  • smør - til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld timian - eller rosmarin
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Kalvemørbrad afpudses for sener og fedt, og begge endestykker skæres fra. Dem kan du bruge til andre retter - især er de fremragende til gryderetter. Tilbage skal du have det rene midterstykker på ca. 800 gram, der passer til fire personer.
  2. Tænd ovnen på 150 grader almindelig over- og undervarme.
  3. Pil hvidløgsfed og knus dem. Hak også lidt frisk timian groft.
  4. Varm en pande op til en høj varme (8 på en skala fra 1-9), og når panden er varm, smides en spiseskefuld smør på.
  5. Læg din kalvemørbrad på og brun den nu grundigt på alle sider. Det tager ca. 5 minutter, så den får en god stegeskorpe.
  6. Undervejs smides yderligere en god klat smør på panden sammen med de knuste fed hvidløg og timian eller rosmarin, og mens kødet brunes, øser du stegesky op over kødet nogle gange.
  7. Læg derefter den brunede kalvemørbrad i et lille ildfast fad eller bradepande. Krydres med salt og friskkværnet peber. Gerne flagesalt.
  8. Så skal kødet i ovnen. Helstegt kalvemørbrad steges i ovnen ved de 150 grader almindelig over- og undervarme, og her skal kødet have 20 minutter.
  9. Du kan med fordel anvende et stegetermometer, og en helstegt kalvemørbrad er færdig når kernetemperaturen er på 56 grader. Så er kødet rosa, og som de fleste foretrækker det. Ønskes mere rødt kød, kan du tage det ud lidt tidligere - og modsat give det et par minutter mere, hvis du ønsker det helt gennemstegt. Hvilket jeg synes er synd.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 298kcalKulhydrater: 1gProtein: 44gFedt: 12gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 128mgNatrium: 692mgKalium: 716mgKostfibre: 0.1gSukker: 0.01gVitamin A: 12IUVitamin C: 1mgCalcium: 48mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Helstegt kalvemørbrad må gerne lige hvile 5-10 minutter inden udskæring.

Derefter skæres kalvemørbraden i passende skiver.

Tilbehør til kalvemørbrad

Af tilbehør til en helstegt kalvemørbrad er der utallige muligheder, både når vi taler kartofler, grønt og sauce.

Men jeg vil gerne foreslå følgende tilbehør:

Kartofler: Pommes anna

Grønt: Ristede grønne asparges

Sauce: En god demi glace

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Od skriver

    april 06, 2025 at 5:30 pm

    Kan man varme dagen efter? Og evt hvordan vil du anbefale

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required