Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Helstegt kalvemørbrad

Helstegt kalvemørbrad (med stegetid og kernetemperatur)

billederesultat for helstegt kalvemørbrad
4.8 fra 71 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
344
SHARES
FacebookMessenger344PinterestEmailSMS
Indhold
  • Helstegt kalvemørbrad
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på helstegt kalvemørbrad
  • Tips
  • Tilbehør til kalvemørbrad
  • Kommentarer

Helstegt kalvemørbrad

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 71 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Se her hvordan du laver en helstegt kalvemørbrad. En nem opskrift og fremgangsmåde, inkl. stegetid og kernetemperatur på kalvemørbrad i ovn.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 800 g kalvemørbrad (afpudset)
  • smør (til stegning)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld timian (eller rosmarin)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kalvemørbrad afpudses for sener og fedt, og begge endestykker skæres fra. Dem kan du bruge til andre retter - især er de fremragende til gryderetter. Tilbage skal du have det rene midterstykker på ca. 800 gram, der passer til fire personer.
  2. Tænd ovnen på 150 grader almindelig over- og undervarme.
  3. Pil hvidløgsfed og knus dem. Hak også lidt frisk timian groft.
  4. Varm en pande op til en høj varme (8 på en skala fra 1-9), og når panden er varm, smides en spiseskefuld smør på.
  5. Læg din kalvemørbrad på og brun den nu grundigt på alle sider. Det tager ca. 5 minutter, så den får en god stegeskorpe.
  6. Undervejs smides yderligere en god klat smør på panden sammen med de knuste fed hvidløg og timian eller rosmarin, og mens kødet brunes, øser du stegesky op over kødet nogle gange.
  7. Læg derefter den brunede kalvemørbrad i et lille ildfast fad eller bradepande. Krydres med salt og friskkværnet peber. Gerne flagesalt.
  8. Så skal kødet i ovnen. Helstegt kalvemørbrad steges i ovnen ved de 150 grader almindelig over- og undervarme, og her skal kødet have 20 minutter.
  9. Du kan med fordel anvende et stegetermometer, og en helstegt kalvemørbrad er færdig når kernetemperaturen er på 56 grader. Så er kødet rosa, og som de fleste foretrækker det. Ønskes mere rødt kød, kan du tage det ud lidt tidligere - og modsat give det et par minutter mere, hvis du ønsker det helt gennemstegt. Hvilket jeg synes er synd.

Næringsindhold

Kalorier298kcalKulhydrater1gProtein44gFedt12gMættet fedt4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gKolesterol128mgNatrium692mgKalium716mgKostfibre0.1gSukker0.01gVitamin A12IUVitamin C1mgCalcium48mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på helstegt kalvemørbrad

Helstegt kalvemørbrad er et fantastisk stykke kød at servere, og med denne opskrift er kalvemørbraden meget nem at tilberede.

Samtidig er du sikker på et perfekt resultat, hvor kødet har den helt rigtige smag og konsistens.

Jeg foretrækker en kalvemørbrad rosa, og med denne fremgangsmåde er kødet netop rosa, altså uden at være hverken rå, rød eller tør/gennemstegt. Præcis som de fleste foretrækker det.

Længere nede er der forslag til tilbehør til kalvemørbraden.

Se også mine opskrifter på:

  • Helstegt oksemørbrad
  • Kalvemørbrad bøffer med blomkålsmos og kalvesky
  • Chateaubriand

Tips

Helstegt kalvemørbrad må gerne lige hvile 5-10 minutter inden udskæring.

Derefter skæres kalvemørbraden i passende skiver.

Tilbehør til kalvemørbrad

Af tilbehør til en helstegt kalvemørbrad er der utallige muligheder, både når vi taler kartofler, grønt og sauce.

Men jeg vil gerne foreslå følgende tilbehør:

Kartofler: Pommes anna

Grønt: Ristede grønne asparges

Sauce: En god demi glace

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Od skriver

    april 06, 2025 at 5:30 pm

    Kan man varme dagen efter? Og evt hvordan vil du anbefale

    Svar
  2. Lone Faldt Jensen skriver

    december 30, 2024 at 6:14 pm

    Hej Holger
    Hvordan ville du lave sovs til denne ret hvis man ikke har kalvefond?
    Og kan den gøres klar om formiddagen og så blot tilsætte væde fra stegen?
    Mvh Lone

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 31, 2024 at 5:44 am

      Hej Lone
      Du kan også bruge en bouillon, evt. af okse, som du koger op. Altså vand plus terning. Og du kan sagtens gøre den klar på forhånd, og så blot tilsætte skyen fra kalvemørbraden lige inden servering.
      Alt det bedste - og rigtig godt nytår
      Holger

      Svar
  3. Sonja skriver

    december 30, 2024 at 10:28 am

    Hej kan man brune mørbraden af om formiddagen, lade den ligge og stege den færdig i ovn mens vi spiser forretten.På forhånd tak
    .
    Mvh Sonja

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 30, 2024 at 10:34 am

      Hej Sonja
      Det kan du tro - det kan du sagtens.
      God fornøjelse - og godt nytår.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Sonja skriver

        december 30, 2024 at 4:20 pm

        Hej Holger
        Tak for hurtigt svar, det vil jeg så forsøge mig med i morgen.

        Du har nogle super gode opskrifter, som er nemme at gå til.

        Også rigtigt godt nytår til dig.
        SONJA

  4. Aviaja Vorning skriver

    januar 06, 2024 at 8:57 am

    Hvis mørbraden er noget større på 1,8 kg og kommer måske til at trække noget længere ( grundet forret først), er der så noget der skal ændres i fremgangsmåden ?

    Svar
  5. Mikkel skriver

    august 13, 2023 at 12:14 pm

    Tak for en god opskrift.
    Det smagte virkelig godt!

    Svar
  6. Niels Vestergaard skriver

    december 31, 2021 at 9:15 am

    Hej!
    Det er ikke denne menu, jeg vil kommentere, men hjemmesiden. Jeg synes den har ændret sig voldsomt, men desværre ikke til det bedre. Jeg kan ikke finde tilbage til tidligere gemte rette og jeg kan ikke længere printe opskrifterne ud. Tidligere var siden mere systematisk delt op. Jeg har ikke tidligere haft behov for at logge ind, men det skal jeg måske nu?
    Godt nytår!

    Niels

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 31, 2021 at 10:17 am

      Hej Niels
      Tak for din tilbagemelding, som jeg sætter pris på.
      Meningen med det nye design er, at det skal være mere overskueligt, og det arbejder vi videre på i den kommende tid. Login er kun for medlemmer, som så slipper for annoncer. Du kan stadig printe og gemme som tidligere. Når du gemmer opskrifter, kan du med fordel lige oprette dig her, for så er du sikker på din liste bliver gemt. Denne del kan du gøre uden at være betalende medlem.
      Med ønsket om et rigtig godt nytår
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required