Se her hvordan du laver en helstegt kalvemørbrad. En nem opskrift og fremgangsmåde, inkl. stegetid og kernetemperatur på kalvemørbrad i ovn.
Helstegt kalvemørbrad er et fantastisk stykke kød at servere, og med denne opskrift er kalvemørbraden meget nem at tilberede.
Samtidig er du sikker på et perfekt resultat, hvor kødet har den helt rigtige smag og konsistens.
Jeg foretrækker en kalvemørbrad rosa, og med denne fremgangsmåde er kødet netop rosa, altså uden at være hverken rå, rød eller tør/gennemstegt. Præcis som de fleste foretrækker det.
Længere nede er der forslag til tilbehør til kalvemørbraden.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på helstegt kalvemørbrad
Helstegt kalvemørbrad
Ingredienser
- 800 g kalvemørbrad - afpudset
- smør - til stegning
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld timian - eller rosmarin
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kalvemørbrad afpudses for sener og fedt, og begge endestykker skæres fra. Dem kan du bruge til andre retter - især er de fremragende til gryderetter. Tilbage skal du have det rene midterstykker på ca. 800 gram, der passer til fire personer.
- Tænd ovnen på 150 grader almindelig over- og undervarme.
- Pil hvidløgsfed og knus dem. Hak også lidt frisk timian groft.
- Varm en pande op til en høj varme (8 på en skala fra 1-9), og når panden er varm, smides en spiseskefuld smør på.
- Læg din kalvemørbrad på og brun den nu grundigt på alle sider. Det tager ca. 5 minutter, så den får en god stegeskorpe.
- Undervejs smides yderligere en god klat smør på panden sammen med de knuste fed hvidløg og timian eller rosmarin, og mens kødet brunes, øser du stegesky op over kødet nogle gange.
- Læg derefter den brunede kalvemørbrad i et lille ildfast fad eller bradepande. Krydres med salt og friskkværnet peber. Gerne flagesalt.
- Så skal kødet i ovnen. Helstegt kalvemørbrad steges i ovnen ved de 150 grader almindelig over- og undervarme, og her skal kødet have 20 minutter.
- Du kan med fordel anvende et stegetermometer, og en helstegt kalvemørbrad er færdig når kernetemperaturen er på 56 grader. Så er kødet rosa, og som de fleste foretrækker det. Ønskes mere rødt kød, kan du tage det ud lidt tidligere - og modsat give det et par minutter mere, hvis du ønsker det helt gennemstegt. Hvilket jeg synes er synd.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Helstegt kalvemørbrad må gerne lige hvile 5-10 minutter inden udskæring.
Derefter skæres kalvemørbraden i passende skiver.
Tilbehør til kalvemørbrad
Af tilbehør til en helstegt kalvemørbrad er der utallige muligheder, både når vi taler kartofler, grønt og sauce.
Men jeg vil gerne foreslå følgende tilbehør:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Od
Kan man varme dagen efter? Og evt hvordan vil du anbefale
Lone Faldt Jensen
Hej Holger
Hvordan ville du lave sovs til denne ret hvis man ikke har kalvefond?
Og kan den gøres klar om formiddagen og så blot tilsætte væde fra stegen?
Mvh Lone
Holger Rørby Madsen
Hej Lone
Du kan også bruge en bouillon, evt. af okse, som du koger op. Altså vand plus terning. Og du kan sagtens gøre den klar på forhånd, og så blot tilsætte skyen fra kalvemørbraden lige inden servering.
Alt det bedste - og rigtig godt nytår
Holger
Sonja
Hej kan man brune mørbraden af om formiddagen, lade den ligge og stege den færdig i ovn mens vi spiser forretten.På forhånd tak
.
Mvh Sonja
Holger Rørby Madsen
Hej Sonja
Det kan du tro - det kan du sagtens.
God fornøjelse - og godt nytår.
Alt det bedste
Holger
Sonja
Hej Holger
Tak for hurtigt svar, det vil jeg så forsøge mig med i morgen.
Du har nogle super gode opskrifter, som er nemme at gå til.
Også rigtigt godt nytår til dig.
SONJA
Aviaja Vorning
Hvis mørbraden er noget større på 1,8 kg og kommer måske til at trække noget længere ( grundet forret først), er der så noget der skal ændres i fremgangsmåden ?
Mikkel
Tak for en god opskrift.
Det smagte virkelig godt!
Niels Vestergaard
Hej!
Det er ikke denne menu, jeg vil kommentere, men hjemmesiden. Jeg synes den har ændret sig voldsomt, men desværre ikke til det bedre. Jeg kan ikke finde tilbage til tidligere gemte rette og jeg kan ikke længere printe opskrifterne ud. Tidligere var siden mere systematisk delt op. Jeg har ikke tidligere haft behov for at logge ind, men det skal jeg måske nu?
Godt nytår!
Niels
Holger Rørby Madsen
Hej Niels
Tak for din tilbagemelding, som jeg sætter pris på.
Meningen med det nye design er, at det skal være mere overskueligt, og det arbejder vi videre på i den kommende tid. Login er kun for medlemmer, som så slipper for annoncer. Du kan stadig printe og gemme som tidligere. Når du gemmer opskrifter, kan du med fordel lige oprette dig her, for så er du sikker på din liste bliver gemt. Denne del kan du gøre uden at være betalende medlem.
Med ønsket om et rigtig godt nytår
Holger