• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Helstegt kalvemørbrad

Helstegt kalvemørbrad

billederesultat for helstegt kalvemørbrad
4.8 fra 71 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
328
SHARES
FacebookMessenger328PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. maj 2024 - Udgivet:  31. december 2022

Se her hvordan du laver en helstegt kalvemørbrad. En nem opskrift og fremgangsmåde, inkl. stegetid og kernetemperatur på kalvemørbrad i ovn.

Helstegt kalvemørbrad er et fantastisk stykke kød at servere, og med denne opskrift er kalvemørbraden meget nem at tilberede.

Samtidig er du sikker på et perfekt resultat, hvor kødet har den helt rigtige smag og konsistens.

Jeg foretrækker en kalvemørbrad rosa, og med denne fremgangsmåde er kødet netop rosa, altså uden at være hverken rå, rød eller tør/gennemstegt. Præcis som de fleste foretrækker det.

Længere nede er der forslag til tilbehør til kalvemørbraden.

Se også mine opskrifter på:

  • Helstegt oksemørbrad
  • Kalvemørbrad bøffer med blomkålsmos og kalvesky
  • Chateaubriand

Opskrift på helstegt kalvemørbrad

billederesultat for helstegt kalvemørbrad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Helstegt kalvemørbrad

4.78 fra 71 stemmer
Se her hvordan du laver en helstegt kalvemørbrad. En nem opskrift og fremgangsmåde, inkl. stegetid og kernetemperatur på kalvemørbrad i ovn.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 298
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g kalvemørbrad - afpudset
  • smør - til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld timian - eller rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kalvemørbrad afpudses for sener og fedt, og begge endestykker skæres fra. Dem kan du bruge til andre retter - især er de fremragende til gryderetter. Tilbage skal du have det rene midterstykker på ca. 800 gram, der passer til fire personer.
  2. Tænd ovnen på 150 grader almindelig over- og undervarme.
  3. Pil hvidløgsfed og knus dem. Hak også lidt frisk timian groft.
  4. Varm en pande op til en høj varme (8 på en skala fra 1-9), og når panden er varm, smides en spiseskefuld smør på.
  5. Læg din kalvemørbrad på og brun den nu grundigt på alle sider. Det tager ca. 5 minutter, så den får en god stegeskorpe.
  6. Undervejs smides yderligere en god klat smør på panden sammen med de knuste fed hvidløg og timian eller rosmarin, og mens kødet brunes, øser du stegesky op over kødet nogle gange.
  7. Læg derefter den brunede kalvemørbrad i et lille ildfast fad eller bradepande. Krydres med salt og friskkværnet peber. Gerne flagesalt.
  8. Så skal kødet i ovnen. Helstegt kalvemørbrad steges i ovnen ved de 150 grader almindelig over- og undervarme, og her skal kødet have 20 minutter.
  9. Du kan med fordel anvende et stegetermometer, og en helstegt kalvemørbrad er færdig når kernetemperaturen er på 56 grader. Så er kødet rosa, og som de fleste foretrækker det. Ønskes mere rødt kød, kan du tage det ud lidt tidligere - og modsat give det et par minutter mere, hvis du ønsker det helt gennemstegt. Hvilket jeg synes er synd.

Næringsindhold

Kalorier: 298kcalKulhydrater: 1gProtein: 44gFedt: 12gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 128mgNatrium: 692mgKalium: 716mgKostfibre: 0.1gSukker: 0.01gVitamin A: 12IUVitamin C: 1mgCalcium: 48mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Helstegt kalvemørbrad må gerne lige hvile 5-10 minutter inden udskæring.

Derefter skæres kalvemørbraden i passende skiver.

Tilbehør til kalvemørbrad

Af tilbehør til en helstegt kalvemørbrad er der utallige muligheder, både når vi taler kartofler, grønt og sauce.

Men jeg vil gerne foreslå følgende tilbehør:

Kartofler: Pommes anna

Grønt: Ristede grønne asparges

Sauce: En god demi glace

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Od

    april 06, 2025 at 5:30 pm

    Kan man varme dagen efter? Og evt hvordan vil du anbefale

    Svar
  2. Lone Faldt Jensen

    december 30, 2024 at 6:14 pm

    Hej Holger
    Hvordan ville du lave sovs til denne ret hvis man ikke har kalvefond?
    Og kan den gøres klar om formiddagen og så blot tilsætte væde fra stegen?
    Mvh Lone

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 31, 2024 at 5:44 am

      Hej Lone
      Du kan også bruge en bouillon, evt. af okse, som du koger op. Altså vand plus terning. Og du kan sagtens gøre den klar på forhånd, og så blot tilsætte skyen fra kalvemørbraden lige inden servering.
      Alt det bedste - og rigtig godt nytår
      Holger

      Svar
  3. Sonja

    december 30, 2024 at 10:28 am

    Hej kan man brune mørbraden af om formiddagen, lade den ligge og stege den færdig i ovn mens vi spiser forretten.På forhånd tak
    .
    Mvh Sonja

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 30, 2024 at 10:34 am

      Hej Sonja
      Det kan du tro - det kan du sagtens.
      God fornøjelse - og godt nytår.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Sonja

        december 30, 2024 at 4:20 pm

        Hej Holger
        Tak for hurtigt svar, det vil jeg så forsøge mig med i morgen.

        Du har nogle super gode opskrifter, som er nemme at gå til.

        Også rigtigt godt nytår til dig.
        SONJA

  4. Aviaja Vorning

    januar 06, 2024 at 8:57 am

    Hvis mørbraden er noget større på 1,8 kg og kommer måske til at trække noget længere ( grundet forret først), er der så noget der skal ændres i fremgangsmåden ?

    Svar
  5. Mikkel

    august 13, 2023 at 12:14 pm

    Tak for en god opskrift.
    Det smagte virkelig godt!

    Svar
  6. Niels Vestergaard

    december 31, 2021 at 9:15 am

    Hej!
    Det er ikke denne menu, jeg vil kommentere, men hjemmesiden. Jeg synes den har ændret sig voldsomt, men desværre ikke til det bedre. Jeg kan ikke finde tilbage til tidligere gemte rette og jeg kan ikke længere printe opskrifterne ud. Tidligere var siden mere systematisk delt op. Jeg har ikke tidligere haft behov for at logge ind, men det skal jeg måske nu?
    Godt nytår!

    Niels

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 31, 2021 at 10:17 am

      Hej Niels
      Tak for din tilbagemelding, som jeg sætter pris på.
      Meningen med det nye design er, at det skal være mere overskueligt, og det arbejder vi videre på i den kommende tid. Login er kun for medlemmer, som så slipper for annoncer. Du kan stadig printe og gemme som tidligere. Når du gemmer opskrifter, kan du med fordel lige oprette dig her, for så er du sikker på din liste bliver gemt. Denne del kan du gøre uden at være betalende medlem.
      Med ønsket om et rigtig godt nytår
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required