Havtornmarmelade er meget nem at lave selv, og med denne opskrift får du en marmelade med havtorn, der både er sød og syrlig på samme tid. Og på 10 min.
Du skal prøve at lave din egen havtornmarmelade, for det er virkelig nemt.
Marmelade af havtorn er en lækkerbidsken, for når bærrene koges til marmelade med syltesukker, bliver det til en både syrlig og sød marmelade, som virkelig behager smagsløgene.
Havtorn kan være en smule besværlige at plukke, da de ret nemt smatter ud mellem fingrene på dig.
Så et tip kan være at fryse grenene med havtorn på, hvorefter du nemt kan pille bærrene af.
Husk at anvende syltesukker, der indeholder pektin, og vær ikke forskrækket over at marmeladen er lidt til den tynde side efter kogning, for den skal nok sætte sig og blive perfekt.
Ingredienser til havtornmarmelade
500 gram havtorn
300 gram syltesukker
Fremgangsmåde
- Pil havtorn af grenene og skyl dem under den kolde hane. Hæld dem derefter i en gryde.
- Blendes med en stavblender i gryden.
- Tilsæt 300 gram syltesukker (der indeholder pektin), og kog dine havtorn til en havtornmarmelade. Det tager cirka 10 minutter.
- Skold et par syltetøjsglas grundigt.
- Hæld den færdige havtornmarmelade i glassene og stil på køl. Skal marmeladen gemmes længere tid, kan du med fordel tilsætte lidt Atamon.
Den færdige havtornmarmelade kan anvendes som en almindelig marmelade på brød, men den er også god som smagsgiver i eksempelvis en sammenkogt ret.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden