Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Havtornmarmelade

Havtornmarmelade (nem marmelade med havtorn)

havtorn til havtornmarmelade
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook35PinterestSMSEmailMessenger
35
DELINGER
Indhold
  • Havtornmarmelade
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på havtornmarmelade
  • Anvendelse
  • Kommentarer

Havtornmarmelade

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Havtornmarmelade er meget nem at lave selv, og med denne opskrift får du en marmelade med havtorn, der både er sød og syrlig på samme tid. Og på 10 min.
Antal: 1
Ret: Marmelade
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g havtorn
  • 300 g syltesukker

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Pil 500 g havtorn af grenene og skyl dem under den kolde hane. Hæld dem derefter i en gryde.
  2. Blendes med en stavblender i gryden.
  3. Tilsæt 300 g syltesukkerr (der indeholder pektin), og kog dine havtorn til en havtornmarmelade. Det tager cirka 10 minutter.
  4. Skold et par syltetøjsglas grundigt.
  5. Hæld den færdige havtornmarmelade i glassene og stil på køl. Skal marmeladen gemmes længere tid, kan du med fordel tilsætte lidt Atamon.

Næringsindhold

Kalorier1410kcalKulhydrater348gProtein2gFedt3gMættet fedt0.3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt0.5gNatrium5mgKalium270mgKostfibre14gSukker329gVitamin A230IUVitamin C13mgCalcium40mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på havtornmarmelade

Du skal prøve at lave din egen havtornmarmelade, for det er virkelig nemt.

Marmelade af havtorn er en lækkerbidsken, for når bærrene koges til marmelade med syltesukker, bliver det til en både syrlig og sød marmelade, som virkelig behager smagsløgene.

Havtorn kan være en smule besværlige at plukke, da de ret nemt smatter ud mellem fingrene på dig.

Så et tip kan være at fryse grenene med havtorn på, hvorefter du nemt kan pille bærrene af.

Husk at anvende syltesukker, der indeholder pektin, og vær ikke forskrækket over at marmeladen er lidt til den tynde side efter kogning, for den skal nok sætte sig og blive perfekt.

Se flere opskrifter:

  • Hindbærmarmelade
  • Rabarbermarmelade
  • Brombærmarmelade
  • Jordbærmarmelade

Anvendelse

Den færdige havtornmarmelade kan anvendes som en almindelig marmelade på brød, men den er også god som smagsgiver i eksempelvis en sammenkogt ret.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    december 19, 2025 at 5:37 pm

    Tak fordi du bruger min opskrift på havtornmarmelade. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sesamkartofler.
    Sesamkartofler (lækre kartofler med sesamfrø stegt i ovn)
  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Glædelig jul - giv dig selv en gave og bliv PLUS-medlem nu

madens verden logo opskrifter på god mad

Vi ønsker dig en rigtig glædelig jul. Men har du overvejet, at give dig selv en gave og blive PLUS-medlem af Madens Verden? Det bliver både du og vi glade for.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required