Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Hakket kylling med spidskål

Hakket kylling med spidskål og ris

billederesultat for hakket kylling med spidskål og ris
4.7 fra 130 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3k
SHARES
FacebookMessenger3kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Hakket kylling med spidskål
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på hakket kylling med spidskål
  • Ryd køleskabet
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Hakket kylling med spidskål

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 130 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 8 minutter min
Tilb. tid: 12 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Hakket kylling med spidskål og ris er en nem opskrift, som kan laves på 20 min. Det hakkede kyllingekød steges med grøntsager og en god sovs.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 bundt forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g hakket kylling
  • 3 gulerødder (mellemstore)
  • 1 lille spidskål
  • 3 tsk karry
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 125 g ris (løse ris)
  • 6 dl bouillon
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. 1 bundt forårsløg snittes i en centimeter tykke skiver, og 3 fed hvidløg hakkes groft. Svitses i i en god sjat olie på en stor pande.
  2. Tilsæt derefter 500 g hakket kylling, og lad det stege et par minutter. Hak det ud med paletkniv, så kødet deles i mindre stykker. Varmen på panden skal være så høj, at kødet steges - og ikke koges!
  3. 3 gulerødder skæres i små tern. 1 lille spidskål deles i kvarte, stokken skæres fra og kålen snittes fint.
  4. Lad gulerødder og spidskål svitse med et minuts tid, hvorefter 3 tsk karry, 1 tsk paprika og 1 tsk spidskommen tilsættes. Svits yderligere et minut.
  5. Kom så 125 g ris på panden sammen med 6 dl bouillon og 2 dl madlavningsfløde, og tilsæt også lidt 2 spsk engelsk sauce. Vend det rundt.
  6. Skru lidt ned for varmen, og lad retten simre i cirka 12 minutter, så ris og kylling er kogt, men uden at spidskålen er kogt for meget ud.
  7. Hak 1 håndfuld persille fint og vend den i.
  8. Smag til med salt og friskkværnet peber - og eventuelt med mere karry, hvis du ønsker din hakket kylling med spidskål mere spicy.

Næringsindhold

Kalorier491kcalKulhydrater31gProtein28gFedt29gMættet fedt15gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt9gTransfedt0.1gKolesterol164mgNatrium1376mgKalium1114mgKostfibre3gSukker5gVitamin A8709IUVitamin C11mgCalcium105mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på hakket kylling med spidskål

Hakket kylling med spidskål er en perfekt opskrift til de travle hverdage, for det er en ret, som du kan lave på omkring 20 minutter.

Hakket kylling er samtidig en måde at spare på det mere klima-problematiske oksekød, og du får altså en lækker opskrift med masser af smag.

Det hakkede kyllingekød har desuden et lavt indhold af fedt, og derfor skal du tilsætte en god sjat olie når du steger det. Smagen er også mildere end oksekød, men det kompenserer vi for med masser af krydderier i denne skønne ret.

Jeg har også tilsat 100 gram løse ris, her brugte jeg basmati ris, og risene er med til at give retten endnu mere fylde. Risene kommes rå i retten, og koges møre her.

I opskriften har jeg anvendt en lille spidskål, men har kan du jo tilsætte som du synes. Hvis du ønsker en spidskål med endnu mere bid og friskhed, kan du vente med at tilsætte kålen til fem minutter før retten er færdig.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Kyllingekødsovs
  • Kyllingefarsbrød
  • Hakket kyllingekød med mos
  • Kyllingefrikadeller
  • Teriyaki-kødboller med hakket kylling
  • Kyllingebøffer

Ryd køleskabet

Hakket kylling med spidskål er en af de retter, hvor man kan få ryddet godt ud i køleskabet. For du kan sagtens også tilsætte andre grøntsager til retten. I det hele taget kan du følge opskriftens mål nøje, eller blot komme det i, som du lige synes.

Mængden af væske (bouillon og madlavningsfløde) skal selvfølgelig passe nogenlunde, så risene dels har noget at suge af, men også kyllingekødsretten ikke svupper for meget til sidst.

Du kan altid komme lidt mere vand eller bouillon ved, hvis dette er nødvendigt. Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Servering

Hakket kylling med spidskål og ris serveres straks som den er.

Du kan servere en lækker salat ved siden af - og et godt stykke græskarbrød gør sig også godt til. Opskriften på brødet kan du søge frem i søgefeltet øverst på siden.

FAQ

Kan man fryse hakket kylling med spidskål?

Ja, retten er fryseegnet. Du kan evt. varme den op i en gryde eller pande. Tilsæt om nødvendigt lidt mere væske ved opvarmning.

Kan man erstatte spidskål med hvidkål?

Ja, det kan du sagtens. Fremgangsmåden er ellers den samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. David Christiansen skriver

    marts 14, 2025 at 3:52 pm

    Hvad med en opskrift med det nye mix: hakket okse og kylling? Hvilken slags retter vil det egne sig til? I øvrigt mange tak for dine mange 'fede' opskrifter. Ny i faget pga konens alzheimer diagnose.
    Mvh David C.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 14, 2025 at 4:22 pm

      Hej David
      Tak for det - og jeg er ked af din kones sygdom. Det fortjener ingen.
      Og tak for ideen - den opgave kaster jeg mig over. Der kommer opskrifter med det nye mix meget snart på Madens Verden.
      Alt det bedste til dig og din kone
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)
  • Billede af rosmarinkylling.
    Rosmarinkylling (med lækre grøntsager tilberedt i fad)
  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required