Gullaschsuppe med stykker af okseinderlår, spidskommen og kartofler er en fantastisk vinterret. Gullaschsuppe skal koge lidt over en time.
Gullaschsuppe er dejlig, krydret suppe, der luner godt på en kold vinterdag.
Brug gerne tern af okseinderlår, som du koger helt møre i suppen, men andre udskæringer kan selvfølgelig også anvendes.
Sammen med grøntsagerne og en smule spidskommen får du en særdeles smagfulde vinterret, der sagtens også kan gå som gæstemad. Og med den rette smag af gullasch.
Husk at skære kartoflerne ud i små tern, da de gerne må koge ud i suppen, og derfor er med til at jævne den.
Jeg har her brugt en almindelig oksebouillon, men suppen bliver endnu bedre og smagfuld med en kraftig oksefond.
Husk først at smage gullaschsuppen til til allersidst - så du ikke kommer til at oversalte den. For så er den ødelagt.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til gullaschsuppe
500 gram okseinderlår i tern
2 grofthakkede løg
Lidt olivenolie til stegning
2 røde peberfrugter i tern
4 teskefulde paprika (strøgne)
2 finthakkede fed hvidløg
1 halv teskefuld spidskommen
1 dåse hakkede tomater
1 liter vand
1 terning oksebouillon
3 kartofler i små tern (de skal nå at koge ud)
2 gulerødder i små tern
1 håndfuld friskhakket persille
Salt og friskkværnet peber
Kogetid for gullaschsuppe: Cirka en time.
Sådan laver man gullaschsuppe
- Find en tykbundet gryde frem, og varm lidt olie op. Svits så oksekødstern og løg, og tilsæt så peberfrugterne.
- Kom så paprika, hvidløg og spidskommen i gryden, og lad det svitse videre i et par minutter.
- Så kommer du vand, de hakkede tomater og bouillonterningen i gryden, og rører det godt rundt. Giv suppen en smule salt og friskkværnet peber, men ikke for meget, da du smager gullaschsuppen til senere.
- Lad nu suppen småkoge under låg i cirka 45 minutter.
- Så kommer du kartoffeltern og gulerødder i suppen, og lader den koge videre i yderligere cirka 20 minutter, indtil både kød, kartofler og gulerødder er kogt møre.
- Smag gullaschsuppen til med salt og friskkværnet peber, og vend persillen i.
Server nu den varme gullaschsuppe med groft brød.
Hvad synes du om denne opskrift?
-
Gullaschsuppe