Her får du min opskrift på grydestegt nakkefilet med sauce, der er nem at lave. Nakkefileten er en nogenlunde billig udskæring, men stadig god som gæstemad.
Grydestegt nakkefilet er nem og lækker gæstemad, der samtidig ikke koster en bondegård.
Du kan ofte købe et stort stykke nakkefilet til rimelige penge hos både slagteren og i supermarkedet, og her får du altså meget mad for pengene.
Vær lige opmærksom på, at det tager omkring fire timer at lave nakkefileten i gryde på denne måde.
Men den reelle arbejdstid er, da kødet blot marineres i et par timer (eller længere), og de øvrige to timer er tilberedningen i gryden, hvor stegen også stort set passer sig selv.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer. Måske seks.
Ingredienser til grydestegt nakkefilet
Ca. 1,5 kilo nakkefilet
Salt
3-4 spiseskefulde ketchup
2 teskefulde hvidløgspulver
2 teskefulde tørret rosmarin
Friskkværnet peber
1 løg
Lidt knoldselleri, gulerødder eller lignende
3 deciliter vand
1 spiseskefuld koncentreret fond
Lidt frisk rosmarin (eller timian)
1 deciliter fløde
2 teskefulde ribsgele
Lidt Maizena udrørt i koldt vand
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Nakkefileten saltes, og smøres derefter grundigt med ketchup. Drys med hvidløgspulver og rosmarin hele vejen rundt og krydr med friskkværnet peber.
- Læg den marinerede nakkefilet i en frysepose, og derefter på køl i mindst to timer. Gerne fire timer, hvis du har tiden til den.
- Løg og lidt rodfrugter hakkes groft. Brug gerne lidt knoldselleri, gulerødder eller hvad du har liggende, og der skal bare anvendes en god håndfuld som base i sovsen.
- Varm en stegegryde op ved en høj varme, og brun den marinerede nakkefilet grundigt på alle sider i lidt smør.
- Tilsæt løg og rodfrugter, lad dem svitse et minuts tid og kom vand ved sammen med lidt fond (eller en bouillonterning) og lidt frisk timian eller rosmarin.
- Læg låget på og lad nu nakkefileten simre i gryden i ca. to timer. Grydestegt nakkefilet kan som sådan nu passe sig selv, men du kan også lige den om efter en time.
- Efter de to timer tages kødet op, og fløden kommes i skyen sammen med et par teskefulde ribsgele. Jævn med Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand, og smag til med salt og peber. Salt skal der nok ikke bruges meget af, da både både kød og fond har saltet saucen, men smag dig frem.
- Sigt saucen og servér straks til kødet, der skæres i skiver.
Tilbehør til grydestegt nakkefilet kan være hasselback kartofler og waldorfsalat. Eller en nem spidskålssalat med æble og pinjekerner.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Helle Christensen
Man kan ikke printe opskriften 😟