Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Grydestegt nakkefilet - billigt kød til gæstemad

Grydestegt nakkefilet - billigt kød til gæstemad

grydestegt nakkefilet
Del gerne:
56
SHARES
FacebookMessenger56PinterestEmailSMS
Opdateret: 21. juni 2023 - Udgivet: 15. november 2019

Her får du min opskrift på grydestegt nakkefilet med sauce, der er nem at lave. Nakkefileten er en nogenlunde billig udskæring, men stadig god som gæstemad.

Grydestegt nakkefilet er nem og lækker gæstemad, der samtidig ikke koster en bondegård.

Du kan ofte købe et stort stykke nakkefilet til rimelige penge hos både slagteren og i supermarkedet, og her får du altså meget mad for pengene.

Vær lige opmærksom på, at det tager omkring fire timer at lave nakkefileten i gryde på denne måde.

Men den reelle arbejdstid er, da kødet blot marineres i et par timer (eller længere), og de øvrige to timer er tilberedningen i gryden, hvor stegen også stort set passer sig selv.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer. Måske seks.

Ingredienser til grydestegt nakkefilet

Ca. 1,5 kilo nakkefilet
Salt
3-4 spiseskefulde ketchup
2 teskefulde hvidløgspulver
2 teskefulde tørret rosmarin
Friskkværnet peber

1 løg
Lidt knoldselleri, gulerødder eller lignende
3 deciliter vand
1 spiseskefuld koncentreret fond
Lidt frisk rosmarin (eller timian)
1 deciliter fløde
2 teskefulde ribsgele
Lidt Maizena udrørt i koldt vand
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Nakkefileten saltes, og smøres derefter grundigt med ketchup. Drys med hvidløgspulver og rosmarin hele vejen rundt og krydr med friskkværnet peber.
  2. Læg den marinerede nakkefilet i en frysepose, og derefter på køl i mindst to timer. Gerne fire timer, hvis du har tiden til den.
  3. Løg og lidt rodfrugter hakkes groft. Brug gerne lidt knoldselleri, gulerødder eller hvad du har liggende, og der skal bare anvendes en god håndfuld som base i sovsen.
  4. Varm en stegegryde op ved en høj varme, og brun den marinerede nakkefilet grundigt på alle sider i lidt smør.
  5. Tilsæt løg og rodfrugter, lad dem svitse et minuts tid og kom vand ved sammen med lidt fond (eller en bouillonterning) og lidt frisk timian eller rosmarin.
  6. Læg låget på og lad nu nakkefileten simre i gryden i ca. to timer. Grydestegt nakkefilet kan som sådan nu passe sig selv, men du kan også lige den om efter en time.
  7. Efter de to timer tages kødet op, og fløden kommes i skyen sammen med et par teskefulde ribsgele. Jævn med Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand, og smag til med salt og peber. Salt skal der nok ikke bruges meget af, da både både kød og fond har saltet saucen, men smag dig frem.
  8. Sigt saucen og servér straks til kødet, der skæres i skiver.

Tilbehør til grydestegt nakkefilet kan være hasselback kartofler og waldorfsalat. Eller en nem spidskålssalat med æble og pinjekerner.

Se også mine opskrifter på:

Langtidsstegt nakkefilet

Ølbraiseret nakkefilet i ovn

Pulled pork

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Christensen skriver

    oktober 20, 2024 at 9:01 am

    Man kan ikke printe opskriften 😟

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.