Indhold
Grydestegt kalveculotte
Ingredienser
- 1,3 kg kalveculotte
- timian
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 skive knoldselleri
- 3 dl oksefond eller bouillon
- 1 spsk engelsk sauce
- 1 tsk sukker
- 1 dl fløde
- 1 spsk majsstivelse udrørt i en smule koldt vand
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Afpuds undersiden af 1,3 kg kalveculotte for sener og fedt. Rids krølfedtet med en skarp kniv.
- Massér den godt med salt, peber og timian. Brug tørret eller friske timianblade.
- Smelt en spiseskefuld smør i en stegegryde, og lad det blive nøddebrunt. Brun så din kalveculotte grundigt på begge sider.
- Hak 1 løg og 2 fed hvidløg groft og kom dem ved stegen. 1 skive knoldselleri (cirka to centimeter tyk snittes i små tern) og kommes ligeledes i gryden sammen med 3 dl oksefond eller bouillon, 1 spsk engelsk sauce og 1 tsk sukker.
- Lad det koge op, skru ned til svag varme, læg låget på og lad nu kalveculotten simre indtil den når en kernetemperatur på 56 grader. Brug stegetermometer! Stegetiden er cirka 50 minutter, men den kan afhænge af flere forhold.
- Tag kalveculotten op, og lad den hvile utildækket på et skærebræt mens du laver sovsen.
- Kog skyen op, kom 1 dl fløde ved og jævn med 1 spsk majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Smag til med salt og friskkværnet peber og sigt sovsen inden den hældes i en sovseskål. Der kan også tilsættes lidt ribsgele og gastrik.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på grydestegt kalveculotte
Grydestegt kalveculotte er lækker aftensmad, der også er fremragende når du har gæster. Og med denne fremgangsmåde er du ikke alene sikker på et mørt stykke kalvekød, du får også en virkelig nem og god sovs til kødet.
Kernetemperaturen i en grydestegt kalveculotte skal være cirka 56 grader, hvor den er rosa uden på nogen måde at være rå eller rød.
Og et godt tip til stegetiden fik jeg af en slagter, der sagde, at man skal beregne cirka fire minutter pr. 100 gram culotte. Det betyder, at en kalveculotte som denne på 1,3 kilo skal have 52 minutter.
Husk det er en vejledende stegetid, som jo blandt andet afhænger af varme og kødet. Så husk fortsat at bruge et stegetermometer, så du er helt sikker på at ramme den rigtige kernetemperatur.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer. Tilbehør: Se hvordan du laver hasselback kartofler med rasp.
Se også disse opskrifter:
- Culottesteg i ovn (opskrift med stegetid og kernetemperatur)
- Cuvette langtidsstegt med rosmarin og hvidløg
- Culottesteg i airfryer (mør og rosastegt okseculotte)
Tips
Grydestegt kalveculotte serveres med den lækre sovs, og gerne hasselback kartofler og denne grønkålssalat. Eller prøv med verdens bedste flødekartofler til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Lis skriver
Lyder utrolig lækkert.
Skal stegen være helt eller halvt dækket af væske under stegning?
Marie skriver
Perfekt opskrift - sovsen blev fænomenal også uden selleri og løg.