Nem og lækker grydestegt kalkunbryst, der er en fedtfattig ret til aftensmad. Skyen , der laves med hoisinsauce, jævnes til en skøn sovs.
Grydestegt kalkunbryst er en skøn middagsret, og her får du et stykke magert kød med masser af smag.
Skyen, der laves uden smør og fløde, er med hoisin sauce, og den jævnes med majsstivelse, og så har du en virkelig lækker sauce.
Jeg har anvendt 600 gram kalkunbryst til fire personer, men har du et større stykke kød, skal du blot forlænge tilberedningstiden lidt. Et stykke på 900 gram skal have ca. 45-50 minutter.
Her jeg serveret kød og sovs sammen med gule beder i ovn og stegte bønner med hvidløg. Men du kan sagtens servere den med andet tilbehør God fornøjelse.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på kalkunbryst i gryde
Grydestegt kalkunbryst - nem opskrift med lækker sovs
Ingredienser
- 600 g kalkunbryst
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk olivenolie
- 4 dl vand
- 1 bouillonterning - høns
- 3 spsk hoisin sauce
- 2 spsk majsstivelse
- 1 citron
Fremgangsmåde
- Kalkunbryst krydres grundigt med salt og friskkværnet peber.
- Varm en stor gryde eller dyb sauterpande op og kom olivenolie i.
- Brun kalkunbrystfileten grundigt på begge sider, så den får en god stegeskorpe.
- Kom vand ved sammen med bouillonterning og hoisin sauce.
- Lad nu kalkunbrystet stege ved svag varme og under låg i ca. 35 minutter. Vendes gerne halvvejs. Har du et større stykke kalkunbryst forlænges stegetiden. Kernetemperaturen i et stykke stegt kalkunbryst skal være på minimum 75 grader, så brug gerne et stegetermometer.
- Tag kødet op og læg til side på et skærebræt.
- Jævn skyen med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Smag til med friskpresset citronsaft, hoisin sauce, salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Kalkunbrystet skæres ud i passende skiver inden servering.
Andet forslag til tilbehør kan være brasede kartofler og broccolisalt. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på grydestegt kalkunbrystfilet. Skriv gerne hvad du synes om den her.