Beder i ovn er en grundopskrift på ovnbagte gule beder, rødbeder eller de stribede bolchebeder, som bages ned honning og timian.
Beder i ovn er en nem guide til tilberedning af beder i ovnen, og det uanset om det rødbeder, gule beder eller de flotte stribede beder, der også går under navnet bolchebeder.
Bederne rengøres og skrælles, inden de bages i et fad med olie, honning, timian samt salt og peber, og bagningen giver bederne en dejlig smag.
Brug de bagte beder som tilbehør til retter med kød.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til beder i ovn
400 gram beder (gule beder, rødbeder eller de stribede beder)
2 spiseskefulde olivenolie
1 spiseskefuld akacie honning
Masser af frisk timian
1 teskefuld hvid eddike
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Bederne vaskes og skrælles, men vær lige opmærksom hvis du bruger rødbeder, da de farver ret kraftigt! Fordelen ved de gule beder er, at de ikke afgiver noget videre farve, og derfor er de nemmere at bruge i køkkenet.
- Skær derefter bederne i mere mundrette stykker, som lægges i et fad eller alubakke.
- Hæld olivenolie over sammen med akacie honning, bladene fra 4-5 kviste timian og lidt salt og friskkværnet peber. Kom også en lille smule eddike ved. Her kan du anvende en hvidvinseddike eller sherryeddike.
- Vend bederne forsigtigt rundt så smagsstofferne fordeles godt.
- Beklæd fadet med sølvpapir, som skal slutte helt tæt.
- Bag så bederne i en forvarmet ovn ved 175 grader, hvor de skal have 50 minutter.
Derefter serveres de straks som tilbehør.
Se også mine opskrifter på:
Comments
No Comments