• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt

Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt

billede med grøntsagsfond af rester
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. februar 2025 - Udgivet:  23. februar 2025

Indhold

  1. Grøntsagsfond eller bouillon er skønt at have på lager. Her er en opskrift lavet på alle de rester, du ikke troede, kunne bruges.
  2. Lav en portion en gang om ugen
  3. Opskrift på hjemmelavet grøntsagsfond
  4. Grøntsagsfond af rester - nem og lækker opskrift
  5. Tips

Grøntsagsfond eller bouillon er skønt at have på lager. Her er en opskrift lavet på alle de rester, du ikke troede, kunne bruges.

Grøntsagsfond behøver ikke at komme ud af en lille flaske, der er købt i supermarkedet.

Det er legende let at lave sin egen. Naturligvis er der en masse travlhed i hverdagen.

Så det er ikke altid, man gider at gemme resterne fra de grøntsager, man er i gang med at skære ud til maden.

Men det er faktisk helt enkelt. Når du for eksempel tager et kålhoved, vil der være en stok, som de færreste gider bruge.

Gem den i en plastikbøtte. Har du det yderste grønne af porretoppe, som virker lidt slatne: Ned i plastikbøtten til stokken.

Bløde gulerødder eller tomater? De skal samme vej. Du kender garanteret også det med at lægge et halvt løg tilbage i køleskabet, fordi du ikke skal bruge det.

Lav en portion en gang om ugen

Når det så har ligget en uges tid, er det blødt og skal smides ud. Eller rettere: det skal det ikke, for det kan også bruges i en hjemmelavet grøntsagsfond.

Og sådan kan jeg blive ved. Alt, hvad du ellers vil kassere af stokke, skræl og overmodent grønt, gemmes i plastikbøtten sammen.

Når der er gået en uges tid, smider du det hele i en gryde og efter et par timers simren har du en dejlig fond til opbagt sovs, suppe, gryderetter og alt muligt andet.

Du kan bruge hvad som helst - også et par æbleskrog eller nedfaldsæbler. Hvis du vil have mere knald på farven, tilsætter du et par teskefulde gurkemeje. Alt i alt en let og dejlig måde at være med til at undgå madspild.

Se også de populære opskrifter på:

  • Hønsekødssuppe
  • Oksekødssuppe
  • Thaisuppe med kylling
  • Cremet kartoffel porre suppe opskrift

Opskrift på hjemmelavet grøntsagsfond

billede med grøntsagsfond af rester
Karen SenecaKaren Seneca

Grøntsagsfond af rester - nem og lækker opskrift

4.89 fra 9 stemmer
Grøntsagsfond eller bouillon er skønt at have på lager. Her er en opskrift lavet på alle de rester, du ikke troede, kunne bruges.
Tilb. tid 2 timer t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 40 minutter min
Antal: 1 liter
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Kalorier: 94
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 l vand
  • 1 portion grøntsager - brug hvad du har
  • 1 chili - tørret, eller 1 tsk stødt
  • 4 laurbærblade
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk timian
  • krydderurter - hvis du har det
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Skyl alle dine grøntsagsrester godt og skær dem i mindre stykker. For eksempel er en hel broccolistok for bastant at bruge, hvis du vil have fuld udbytte af smagen.
  2. Kom dem i en gryde og hæld vand ved. Vandet skal kun lige dække, så du kan justere den angivne mængde vand i forhold til mængden af grøntsager.
  3. Bring grøntsagerne i kog. Når de koger, kommer du peberkorn, hvidløg og laurbærblade ved.
  4. Skru ned og lad det simre i en time.
  5. Nu kommer du chili og timian i gryden, og lader det simre videre ved lav varme i endnu en time.
  6. Si grøntsagerne fra fonden. Hæld fonden tilbage i gryden og lad simre i en halv time.

Næringsindhold

Kalorier: 94kcalKulhydrater: 20gProtein: 5gFedt: 1gMættet fedt: 0.2gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 0.1gNatrium: 2428mgKalium: 396mgKostfibre: 5gSukker: 2gVitamin A: 5627IUVitamin C: 80mgCalcium: 85mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Når fonden er færdig, kan du hælde den op i et par fryseposer og fryse den ned, hvis du ikke skal bruge den i dag eller de næste par dage. Velbekomme.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required