Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Gremolata

Gremolata (klassisk opskrift med persille, hvidløg og citron)

billederesultat for gremolata
4.8 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
81
SHARES
FacebookMessenger81PinterestEmailSMS
Indhold
  • Gremolata - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på gremolata
  • Noter
  • Kommentarer

Gremolata - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 18 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 5 minutter min
Gremolata er en skøn og nem topping, der stammer fra Italien. Her bliver den især brugt ovenpå osso buco, men kan også bruges til andet kød.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 håndfuld persille
  • 2 fed hvidløg
  • 1 citron (økologisk)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Den friske persille skylles og slynges tør, hvorefter den hakkes fint med en skarp kniv. Kom den i en lille skål.
  2. Hvidløgsfed pilles og hakket fint. Du kan også presse dem, og derefter komme dem ned til persillen.
  3. Den økologiske citron vaskes, hvorefter du river citronskal fint ned i skålen. Pas på ikke at rive det hvide med, for det er mere syrligt, og smager ikke godt i en gremolata.
  4. Bland gremolataen sammen og krydr den med en smule salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier10kcalKulhydrater3gProtein0.4gFedt0.1gMættet fedt0.01gFlerumættet fedt0.03gEnkelumættet fedt0.01gNatrium583mgKalium49mgKostfibre1gSukker1gVitamin A90IUVitamin C16mgCalcium11mgJern0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på gremolata

Gremolata er hurtig at lave, og består i sin grundform af persille, hvidløg og citronskal.

Masser af smag til kød, og det løfter blandt andet en osso buco meget.

Gremolata stammer, som så meget andet godt, fra det italienske køkken, hvor den anvendes til mange kødretter.

Opskriften indeholder topping til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Klassisk pesto
  • Oliventapenade
  • Bouquet garni
  • Soffritto

Noter

Det er grundopskriften på en gremolata, men den kan så justeres på forskellige måder.

Der kan tilsættes mere hvidløg, eller gremolataen kan smages til med muskatnød.

Som sagt er gremolata fremragende ovenpå en mør osso buco, som man blandt andet nyder den i Toscana.

Men prøv den også sammen med andre stykker grillet eller stegt kød. Det smager altså godt.

Her finder du mange flere opskrifter på italiensk mad.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

Bliv medlem nu. For blot 295 kr. for et helt år slipper du for alle for annoncer, kan printe, gemme dine favoritter og se næringsindholdet i opskrifterne. Når du logger ind, slipper du også for denne boks.

Vi har ingen bindingsperiode. Selve tilmeldingen tager få sekunder, da du blot skal indtaste din mailadresse og betale. Derefter kan du logge ind og få en endnu bedre oplevelse af Madens Verden.

På forhånd tak for din opbakning og velkommen i klubben.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required