Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Gråand

Gråand

billede med grydestegt gråand vildand
4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMS
Opdateret: 30. marts 2023 - Udgivet: 30. marts 2023

Her får du den bedste opskrift på stegning af gråand og vildand i gryde og ovn. En lækker ret med vildt, der er nem at gå til i køkkenet.

Sådan tilbereder du gråand og vildand i en gryde og ovn. En nem opskrift på gråanden, der giver en vildtret med masser af smag.

Gråanden er ikke så stor, og derfor skal du beregne en and til to personer, hvor du altså til fire personer skal bruge to gråænder.

Det er en god grundopskrift på grydestegt og gammeldags vildand, men længere kan du se, hvordan du også kan tilberede den i ovnen.

Opskrift på gråand

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Gråand

4.72 fra 7 stemmer
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 1 time t 20 minutter min
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 1289
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 gråænder - vildænder
  • 1 l andefond - eller vand
  • 2 spsk smør
  • 1 lille løg - grofthakket
  • 1 gulerod - grofthakket
  • 1 persillerod - grofthakket
  • 2,5 dl fløde
  • 2 tsk ribsgele
  • 1 citron - lidt friskpresset saft
  • 2 tsk honning
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Til stegt gråand starter du med at brune gråænderne i smør i en varm gryde. Ænderne skal brunes hele vejen rundt.
  2. Tilsæt løg, gulerod og persillerod, og lad det kort svitse med.
  3. Hæld så andefond eller vand ved, så det netop dækker ænderne i gryden.
  4. Læg låg på og lad de små ænder grydesteg i en time ved svag varme.
  5. Her tages ænderne op og lægges i et ovnfast fad. Pensl dem med lidt honning, og giv dem ca. 20 minutter i ovnen ved 200 grader Så får du et sprødt skind på gråænderne.
  6. Skyen i gryden sigtes og koges op. Kom fløde ved, og smag til med lidt ribsgele, friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Jævn sovsen med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 1289kcalKulhydrater: 35gProtein: 28gFedt: 117gMættet fedt: 56gFlerumættet fedt: 10gEnkelumættet fedt: 43gTransfedt: 0.5gKolesterol: 285mgNatrium: 3300mgKalium: 1108mgKostfibre: 6gSukker: 18gVitamin A: 7560IUVitamin C: 30mgCalcium: 183mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Den færdigstegte gråand serveres med kogte kartofler og eventuelt en waldorfsalat eller en sund kålsalat. Her er en spidskålssalat med æble særlig god.

Vildand i ovn

Du kan også nemt tilberede en vildand i ovn, og her skal du stadig beregne en and til to personer.

Gråanden fyldes med æbler, svesker eller hvad du synes, og krydres grundigt med salt og peber. Også indvendigt.

Brunes godt i smør i en gryde, og steges derefter i ovn i ca. 25 minutter ved 200 grader varmluft med brystkødet opad.

Tag anden ud og pensl med lidt honning, og steg så gråanden færdig i yderligere 5 minutter ved 200 grader varmluft.

Se også: Andebryst i ovn - sådan skal andebryst ovnsteges

Langtidsstegt gråand i ovn

Tænd din ovn på 130 grader almindelig over- og undervarme.

Fyld gråanden/gråænderne med svesker, æble og lidt appelsin, og krydr dem med salt og peber.

Læg ænderne i en stegepose med brystkødet nedad, og steg ænderne i ca. 2,5 timer.

Derefter tages gråanden ud og skyen sigtes i en gryde. Bruges som en lækker sovs, men skum gerne lidt af fedtet fra. Kog op med fløde, evt. lidt mere andebouilon og smages til med ribsgele og gastrik.

Anden/ænderne pensles med honning, og steges i yderligere ca. 5 minutter ved 200 grader varmluft - nu med brystkødet opad.

Se også: Stegetid på and og andesteg (vægt og tid i ovn)

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Aksel Stein Haas skriver

    oktober 14, 2024 at 4:42 pm

    Madensverden har nogle af de bedste opskrifter

    Svar
  2. Bjarne Schøler skriver

    september 24, 2023 at 6:43 pm

    Skal ænderne ikke krydres med salt og peber, inden de brunes?
    Vh Bjarne

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required