• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Gråand

Gråand

billede med grydestegt gråand vildand
4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
41
SHARES
FacebookMessenger41PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  30. marts 2023 - Udgivet:  30. marts 2023

Her får du den bedste opskrift på stegning af gråand og vildand i gryde og ovn. En lækker ret med vildt, der er nem at gå til i køkkenet.

Sådan tilbereder du gråand og vildand i en gryde og ovn. En nem opskrift på gråanden, der giver en vildtret med masser af smag.

Gråanden er ikke så stor, og derfor skal du beregne en and til to personer, hvor du altså til fire personer skal bruge to gråænder.

Det er en god grundopskrift på grydestegt og gammeldags vildand, men længere kan du se, hvordan du også kan tilberede den i ovnen.

Opskrift på gråand

billede med grydestegt gråand vildand
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Gråand

4.72 fra 7 stemmer
Her får du den bedste opskrift på stegning af gråand og vildand i gryde og ovn. En lækker ret med vildt, der er nem at gå til i køkkenet.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 1 time t 20 minutter min
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 1289
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 gråænder - vildænder
  • 1 l andefond - eller vand
  • 2 spsk smør
  • 1 lille løg - grofthakket
  • 1 gulerod - grofthakket
  • 1 persillerod - grofthakket
  • 2,5 dl fløde
  • 2 tsk ribsgele
  • 1 citron - lidt friskpresset saft
  • 2 tsk honning
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til stegt gråand starter du med at brune gråænderne i smør i en varm gryde. Ænderne skal brunes hele vejen rundt.
  2. Tilsæt løg, gulerod og persillerod, og lad det kort svitse med.
  3. Hæld så andefond eller vand ved, så det netop dækker ænderne i gryden.
  4. Læg låg på og lad de små ænder grydesteg i en time ved svag varme.
  5. Her tages ænderne op og lægges i et ovnfast fad. Pensl dem med lidt honning, og giv dem ca. 20 minutter i ovnen ved 200 grader Så får du et sprødt skind på gråænderne.
  6. Skyen i gryden sigtes og koges op. Kom fløde ved, og smag til med lidt ribsgele, friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Jævn sovsen med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand.

Næringsindhold

Kalorier: 1289kcalKulhydrater: 35gProtein: 28gFedt: 117gMættet fedt: 56gFlerumættet fedt: 10gEnkelumættet fedt: 43gTransfedt: 0.5gKolesterol: 285mgNatrium: 3300mgKalium: 1108mgKostfibre: 6gSukker: 18gVitamin A: 7560IUVitamin C: 30mgCalcium: 183mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdigstegte gråand serveres med kogte kartofler og eventuelt en waldorfsalat eller en sund kålsalat. Her er en spidskålssalat med æble særlig god.

Vildand i ovn

Du kan også nemt tilberede en vildand i ovn, og her skal du stadig beregne en and til to personer.

Gråanden fyldes med æbler, svesker eller hvad du synes, og krydres grundigt med salt og peber. Også indvendigt.

Brunes godt i smør i en gryde, og steges derefter i ovn i ca. 25 minutter ved 200 grader varmluft med brystkødet opad.

Tag anden ud og pensl med lidt honning, og steg så gråanden færdig i yderligere 5 minutter ved 200 grader varmluft.

Se også: Andebryst i ovn - sådan skal andebryst ovnsteges

Langtidsstegt gråand i ovn

Tænd din ovn på 130 grader almindelig over- og undervarme.

Fyld gråanden/gråænderne med svesker, æble og lidt appelsin, og krydr dem med salt og peber.

Læg ænderne i en stegepose med brystkødet nedad, og steg ænderne i ca. 2,5 timer.

Derefter tages gråanden ud og skyen sigtes i en gryde. Bruges som en lækker sovs, men skum gerne lidt af fedtet fra. Kog op med fløde, evt. lidt mere andebouilon og smages til med ribsgele og gastrik.

Anden/ænderne pensles med honning, og steges i yderligere ca. 5 minutter ved 200 grader varmluft - nu med brystkødet opad.

Se også: Stegetid på and og andesteg (vægt og tid i ovn)

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Aksel Stein Haas

    oktober 14, 2024 at 4:42 pm

    Madensverden har nogle af de bedste opskrifter

    Svar
  2. Bjarne Schøler

    september 24, 2023 at 6:43 pm

    Skal ænderne ikke krydres med salt og peber, inden de brunes?
    Vh Bjarne

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required