Oversigt over indhold
Glaserede kyllingelår
Ingredienser
- 12 kyllingelår - underlår
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk honning
- 3 tsk sennep
- 2 spsk rosmarin - frisk, hakket
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Læg kyllingelårene på bageladen og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Steg kyllingelårene i 25 minutter midt i ovnen.
- Rør olivenolie sammen med honning, sennep og rosmarin. det bliver til en tyk masse.
- Efter de 25 minutter tages lårene ud af ovnen, og derefter pensles glaseringen på lårene. Brug det hele.
- Steg kyllingelårene færdig i yderligere 15 minutter, så den samlede stegetid på glaserede kyllingelår er altså 40 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på glaserede kyllingelår
Glaserede kyllingelår er sennepsglaserede kyllingeunderlår, der nemt tilberedes i ovnen.
Det er en rigtig familiefavorit, for både børn og voksne elsker dem. Samtidig er kyllingelårene ofte meget rimelige i pris, så du kan lave god aftensmad til billige penge.
Lårene forbages i ca. 25 minutter, hvorefter glaseringen påsmøres, og kyllingeunderlårene bages færdige. På den måde undgår du at glaseringen bliver for mørk.
Hvor mange kyllingelår skal man beregne pr. person? Det er selvfølgelig svært at svare præcist på, men jeg plejer at sige 3 kyllingelår til hver. Er I meget sultne, laver du blot nogle flere. Her kan du i øvrigt læse mere om de populære kyllingelår.
Se flere opskrifter:
- Kyllingelår i ovn (ovnstegte kyllingelår med marinade)
- Kyllingelår i airfryer
- Vinbondens kyllingefad med hele kyllingelår
- Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår
Servering
De glaserede kyllingelår kan med fordel lige køle af i 5-10 minutter inden servering, da de er meget varme. Og især glaseringen, så pas på.
Serveres gerne med bagte rodfrugter og en sund råkostsalat med spidskål. Giv også gerne lidt brød til. Velbekomme.
FAQ
Ja, du kan sagtens fryse rester af glaserede kyllingelår ned. De er gode at komme i madpakken, hvor de kan ligge og tø og holde de øvrige madvarer mere kølige. Eller lun dem i ovn eller mikroovn.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften på glaserede kyllingelår. Kom gerne med din mening om den her.