Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sous vide › Flæskesteg sous vide

Flæskesteg sous vide (bedste opskrift med tid og temperatur)

billede med flæskesteg sous vide
4.8 fra 45 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
65
SHARES
FacebookMessenger65PinterestEmailSMS
Indhold
  • Flæskesteg sous vide - bedste opskrift med tid og temperatur
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på flæskesteg sous vide
  • Servering
  • Kommentarer

Flæskesteg sous vide - bedste opskrift med tid og temperatur

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 45 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 5 timer t
I ovn: 20 minutter min
Samlet tid: 5 timer t 30 minutter min
Opskrift på flæskesteg sous vide, der er en garanti for både mørt kød og de sprøde flæskesvær, som vi vil have dem. Her er guide med præcis tid og temperatur.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg flæskesteg ( uden ben)
  • 2 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Flæskestegen duppes tør med en køkkenrulle, hvorefter du skal gennemgå alle sværene for at kontrollere, at de er skåret helt ned til kødet. Dog ikke ned i kødet, men kun ned til det.
  2. Læg derefter stegen i en vakuumpose sammen med et par laurbærblade, og luk vakuumposen til i en vakuummaskine.
  3. Flæskesteg sous vide skal laves ved 58 grader, så varm vandet op til den temperatur og kom stegen ned i vandbadet.
  4. Giv den nu nu fem timer i vandet.
  5. Efter de fem timer klippes posen op og skyens hældes fra til en god flæskestegssauce.
  6. Forvarm ovnen til 230 grader varmluft.
  7. Flæskesværen skylles lige hurtigt af med kogende vand (varm det bare op i en elkedel), hvorefter kødet og svær tørres af. Gerne også nede mellem sværene, hvis du kan komme til det.
  8. Derefter saltes både kød og sværene - husk at komme salt ned mellem ALLE sværene. Ellers bliver de ikke sprøde. Giv også kødet lidt friskkværnet peber.
  9. Læg sværen i et fad, og sørg for at sværen ligger helt lige/vandret. Klods eventuelt op med lidt sølvpapir eller stykker af kartoffel,
  10. Giv nu din flæskesteg cirka 20 minutter ved de 230 varmluft, så sværen bobler op og kødet bliver brunet af. Er sværen ikke sprød efter de 20 minutter, giver du lige flæskestegen nogle minutter mere. Men hold øje med den, så den ikke bliver sort!

Næringsindhold

Kalorier332kcalKulhydrater0.4gProtein56gFedt10gMættet fedt3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gKolesterol158mgNatrium704mgKalium938mgKostfibre0.1gVitamin A31IUVitamin C0.2mgCalcium17mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på flæskesteg sous vide

Flæskesteg sous vide er den ultimative måde at tilberede flæskestegen på. I hvert fald hvis du både vil have sprøde svær og mørt kød.

Netop flæskesteg kan være svær at tilberede perfekt, simpelthen fordi det er en udfordring at lave sprøde flæskesvær uden at kødet bliver tørt og trist.

Men her er sous vide din ven, og med denne metode går det altså aldrig galt i byen.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, men har du et stykke kamsteg tilbage, gør den lykke i tynde skiver på et stykke rugbrød i din madpakke dagen efter.

Se også mine opskrifter på:

  • Flæskesteg i airfryer
  • Langtidsstegt flæskesteg
  • Flæskesteg i ovn
  • Sous vide temperatur, tid, tabel og guide

Servering

Så er din flæskesteg sous vide klar til udskæring og servering, og du har nu både knasende sprøde svær og super mørt kød.

Du kan i øvrigt sagtens lave flæskestegen flere dage i forvejen.

Det gør du ved at tilberede kamstegen i din sous vide som anvist i opskriften, men når stegen kommer op af vandbadet, lægges den direkte på køl.

Her kan den holde sig i op til 10 dage på køl.

Når du så skal lave flæskestegen færdig, giver du den lige 30-45 minutter i din sous vide, hvorefter du følger trinene til at færdigtilberede stegen.

Derfor kan du blandt andet lave flæskesteg til juleaften flere dage før, og så spare en del stress i forbindelse med julemiddagen.

Men også når du har gæster kan det være en fordel, at lave din steg i god tid. Serveres selvfølgelig med brunede kartofler og en lækker flæskestegssovs.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christian Jorgensen skriver

    december 24, 2024 at 7:12 pm

    Jeg har lavet den med 5,5 time og det endte rigtig godt.. anden gang blev det med 6,5 time og det var for meget… kødet havde mistet for meget struktur, og det gjorde at sværene virkelig kæmpede med at blive sprøde, på trods af at der var salt imellem alle svær og var tørret af.
    Så 5,5 time er en god tid! 😀

    Svar
  2. Gun skriver

    december 23, 2024 at 5:26 pm

    Hvor er opskriften på flæskesteg i ovn ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 23, 2024 at 5:29 pm

      Hej Gun
      Den finder du lige her: https://madensverden.dk/perfekt-flaeskesteg-i-ovn/
      Glædelig jul.
      BH Holger

      Svar
  3. Karin skriver

    november 09, 2022 at 9:05 pm

    Hej
    Jeg synes, det lyder super lækkert at lave flæskestegen i sous vide, men hvordan i forhold til tiden, hvis jeg fx vil laven en steg på 1,5 kg, vil det så stadig være 5 timer?

    Svar
  4. Britta Riis skriver

    juni 09, 2022 at 4:06 pm

    Hej Holger. Hvad laver du sovs af til stegen? Kender intet til sous vide, men overvejer at få det.
    Mvh
    Britta

    Svar
  5. Peter Jensen skriver

    oktober 04, 2020 at 10:54 am

    Hej Holger
    Deler du svær og stegen inden du kommer i ovnen?
    Mvh.
    Peter

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 04, 2020 at 1:20 pm

      Hej Peter
      Nej, jeg laver den samlet - jeg synes det fungerer fint uden stegen bliver tør.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • cote de boeuf sous vide
    Cotes de boeuf sous vide (opskrift på kongernes bøf)
  • porre sous vide
    Porre sous vide med tid og temperatur
  • blomkål sous vide
    Blomkål sous vide med tid og temperatur
  • laks sous vide
    Laks sous vide - guide med tid og temperatur

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required