• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sous vide › Flæskesteg sous vide - bedste opskrift med tid og temperatur

Flæskesteg sous vide - bedste opskrift med tid og temperatur

billede med flæskesteg sous vide
4.8 fra 45 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
64
SHARES
FacebookMessenger64PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. oktober 2024 - Udgivet:  3. juni 2019

Indhold

  1. Opskrift på flæskesteg sous vide, der er en garanti for både mørt kød og de sprøde flæskesvær, som vi vil have dem. Her er guide med præcis tid og temperatur.
  2. Opskrift på flæskesteg sous vide
  3. Flæskesteg sous vide - bedste opskrift med tid og temperatur
  4. Servering

Opskrift på flæskesteg sous vide, der er en garanti for både mørt kød og de sprøde flæskesvær, som vi vil have dem. Her er guide med præcis tid og temperatur.

Flæskesteg sous vide er den ultimative måde at tilberede flæskestegen på. I hvert fald hvis du både vil have sprøde svær og mørt kød.

Netop flæskesteg kan være svær at tilberede perfekt, simpelthen fordi det er en udfordring at lave sprøde flæskesvær uden at kødet bliver tørt og trist.

Men her er sous vide din ven, og med denne metode går det altså aldrig galt i byen.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, men har du et stykke kamsteg tilbage, gør den lykke i tynde skiver på et stykke rugbrød i din madpakke dagen efter.

Se også mine opskrifter på:

  • Flæskesteg i airfryer
  • Langtidsstegt flæskesteg
  • Flæskesteg i ovn
  • Sous vide temperatur, tid, tabel og guide

Opskrift på flæskesteg sous vide

billede med flæskesteg sous vide
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Flæskesteg sous vide - bedste opskrift med tid og temperatur

4.83 fra 45 stemmer
Opskrift på flæskesteg sous vide, der er en garanti for både mørt kød og de sprøde flæskesvær, som vi vil have dem. Her er guide med præcis tid og temperatur.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 5 timer t
I ovn 20 minutter min
Samlet tid 5 timer t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 332
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kg flæskesteg - uden ben
  • 2 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Flæskestegen duppes tør med en køkkenrulle, hvorefter du skal gennemgå alle sværene for at kontrollere, at de er skåret helt ned til kødet. Dog ikke ned i kødet, men kun ned til det.
  2. Læg derefter stegen i en vakuumpose sammen med et par laurbærblade, og luk vakuumposen til i en vakuummaskine.
  3. Flæskesteg sous vide skal laves ved 58 grader, så varm vandet op til den temperatur og kom stegen ned i vandbadet.
  4. Giv den nu nu fem timer i vandet.
  5. Efter de fem timer klippes posen op og skyens hældes fra til en god flæskestegssauce.
  6. Forvarm ovnen til 230 grader varmluft.
  7. Flæskesværen skylles lige hurtigt af med kogende vand (varm det bare op i en elkedel), hvorefter kødet og svær tørres af. Gerne også nede mellem sværene, hvis du kan komme til det.
  8. Derefter saltes både kød og sværene - husk at komme salt ned mellem ALLE sværene. Ellers bliver de ikke sprøde. Giv også kødet lidt friskkværnet peber.
  9. Læg sværen i et fad, og sørg for at sværen ligger helt lige/vandret. Klods eventuelt op med lidt sølvpapir eller stykker af kartoffel,
  10. Giv nu din flæskesteg cirka 20 minutter ved de 230 varmluft, så sværen bobler op og kødet bliver brunet af. Er sværen ikke sprød efter de 20 minutter, giver du lige flæskestegen nogle minutter mere. Men hold øje med den, så den ikke bliver sort!

Næringsindhold

Kalorier: 332kcalKulhydrater: 0.4gProtein: 56gFedt: 10gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gKolesterol: 158mgNatrium: 704mgKalium: 938mgKostfibre: 0.1gVitamin A: 31IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 17mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Så er din flæskesteg sous vide klar til udskæring og servering, og du har nu både knasende sprøde svær og super mørt kød.

Du kan i øvrigt sagtens lave flæskestegen flere dage i forvejen.

Det gør du ved at tilberede kamstegen i din sous vide som anvist i opskriften, men når stegen kommer op af vandbadet, lægges den direkte på køl.

Her kan den holde sig i op til 10 dage på køl.

Når du så skal lave flæskestegen færdig, giver du den lige 30-45 minutter i din sous vide, hvorefter du følger trinene til at færdigtilberede stegen.

Derfor kan du blandt andet lave flæskesteg til juleaften flere dage før, og så spare en del stress i forbindelse med julemiddagen.

Men også når du har gæster kan det være en fordel, at lave din steg i god tid. Serveres selvfølgelig med brunede kartofler og en lækker flæskestegssovs.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christian Jorgensen

    december 24, 2024 at 7:12 pm

    Jeg har lavet den med 5,5 time og det endte rigtig godt.. anden gang blev det med 6,5 time og det var for meget… kødet havde mistet for meget struktur, og det gjorde at sværene virkelig kæmpede med at blive sprøde, på trods af at der var salt imellem alle svær og var tørret af.
    Så 5,5 time er en god tid! 😀

    Svar
  2. Gun

    december 23, 2024 at 5:26 pm

    Hvor er opskriften på flæskesteg i ovn ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 23, 2024 at 5:29 pm

      Hej Gun
      Den finder du lige her: https://madensverden.dk/perfekt-flaeskesteg-i-ovn/
      Glædelig jul.
      BH Holger

      Svar
  3. Karin

    november 09, 2022 at 9:05 pm

    Hej
    Jeg synes, det lyder super lækkert at lave flæskestegen i sous vide, men hvordan i forhold til tiden, hvis jeg fx vil laven en steg på 1,5 kg, vil det så stadig være 5 timer?

    Svar
  4. Britta Riis

    juni 09, 2022 at 4:06 pm

    Hej Holger. Hvad laver du sovs af til stegen? Kender intet til sous vide, men overvejer at få det.
    Mvh
    Britta

    Svar
  5. Peter Jensen

    oktober 04, 2020 at 10:54 am

    Hej Holger
    Deler du svær og stegen inden du kommer i ovnen?
    Mvh.
    Peter

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 04, 2020 at 1:20 pm

      Hej Peter
      Nej, jeg laver den samlet - jeg synes det fungerer fint uden stegen bliver tør.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required