Grillet flæskesteg: Her får du min opskrift på flæskesteg i gasgrill med den korrekte kernetemperatur og stegetid. En let og forståelig guide.
Oversigt over indhold
- Grillet flæskesteg: Her får du min opskrift på flæskesteg i gasgrill med den korrekte kernetemperatur og stegetid. En let og forståelig guide.
- Opskrift på flæskesteg i gasgrill
- Flæskesteg i gasgrill
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Servering
- Flæskesteg i ovn - den sikre opskrift
- Baconsteg: Den ultimative opskrift for bacon fans
- Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær
- Ribbensteg med sprøde svær
- Svinemørbrad på grill
- Kylling i kyllingholder
- FAQ
- Kommentarer
Grillet flæskesteg er den perfekte opskrift på flæskesteg i gasgrill, og denne opskrift slår aldrig fejl.
Her grilles en kamsteg på to kilo, og der er rigeligt til både fire personer og til en god frokost dagen efter. Eller en flæskestegssandwich.
Stegen grilles ved en indirekte varme, og det uanset om du griller den i en gasgrill, kuglegrill eller el-grill.
Undervejs øses der vand/stegesky op over flæskesværen, og det sikrer dig en sprød svær til sidst. Her finder du den traditionelle opskrift på flæskesteg i ovn. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på flæskesteg i gasgrill
Flæskesteg i gasgrill
Ingredienser
- 2 kg flæskesteg
- flagesalt
Fremgangsmåde
- Start med at tjekke sværene på din steg. De skal være skåret igennem helt ned til kødet, men kun TIL kødet, ikke ned I kødet!
- Giv så din flæskesteg en god omgang salt på både kød og svær. Gnid saltet godt ned i sværene, og lad gerne stegen stå en halv time før du smider den i grillen. Du kan også krydre kødet med lidt BBQ krydderi.
- Tænd din gasgrill. Du skal grille ved indirekte varme, så du skal ikke tænde den inderste brænder. Varm grillen godt op til ca. 225 grader, da grillet flæskesteg skal have en god varme. Bruger du kuglegrill, skal du fortsat grille flæskestegen ved indirekte varme.
- Læg gerne stegen i en stegholder i en alubakke midt på grillen, stik et stegetermometer i den, og hæld en halv liter vand ved stegen. Luk låget. Fyld op med vand undervejs hvis der forsvinder for meget under grillningen, men det burde ikke være nødvendigt.
- Nu skal den grille indtil den opnår en kernetemperatur på 65 grader, og ikke mere. Flæskestegen er mør og saftig ved 65 grader - og IKKE rå, men perfekt. Uden at være tør.
- I den første time øses der med mellemrum vand fra alubakken op over sværene.
- Stegetiden for grillet flæskesteg på denne størrelse er cirka halvanden time, måske lidt længere eller kortere, men det afhænger af vejrforholdene. Så hold øje med dit stegetermometer.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Lad flæskestegen hvile 20 minutter - uden at dække den til. For så bliver dine flæskesvær bløde. Hviletiden er vigtig! Men du kan sagtens pakke selve kødet ind i sølvpapir.
Den grillede flæskesteg serveres eventuelt med verdens bedste flødekartofler og en skøn broccolisalat.
Flere inspirerende opskrifter:
Flæskesteg i ovn - den sikre opskrift
Baconsteg: Den ultimative opskrift for bacon fans
Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær
Ribbensteg med sprøde svær
Svinemørbrad på grill
Kylling i kyllingholder
FAQ
Når du laver flæskesteg i grillen, skal du bruge et stegetermometer og tage stegen ud når den har en kernetemperatur på 65 grader.
Ja, lad gerne den grillede flæskesteg hvile i mindst 15 minutter inden udskæring. Dæk ikke sværene til, fordi de så risikerer at blive bløde.
Til grillet flæskesteg anvendes typisk svinekam med svær. Gerne med ben for mere smag. Vælg en steg på 1,5-2,5 kilo, det er en god størrelse til grillen.
Ja, det anbefales at lægge stegen i stegholder med sværen opad. Stil en drypbakke med lidt vand under for at undgå brændt dryp. Vandet hjælper også med at give fugt og holde grillen ren.
Ja, det kan du sagtens - men ikke sværen. Prøv eks. en marinade med honning, sennep, hvidløg og urter - kun på kødsiden. Eller gnid med BBQ-rub (undgå sukker på sværen - det brænder let).
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Nils la Cour skriver
Kun én ting at sige: Bedste flæskesteg nogensinde. Sprøde svær og en virkelig saftig og mør, gennemstegt steg. Tak for opskriften 🙏
Tobias skriver
Som slagter må jeg sige: Nej du skal ikke ridse ned til kødet, men ned til hinden mellem kød og svær. Og gerne stoppe lidt før det. Ridser du ned til kødet, så vil salten få kødsaften til at trænge op i sværene og så bliver de ikke sprøde 🙂
Jeg vil dog heller ikke anbefale at bruge sølvpapir til at pakke ind i, da kødet faktisk steger videre i sølvpapir.
Mette skriver
Bestemt ikke en opskrift jeg skal prøve igen - sværene blev på ingen måde sprøde, og tænker det skyldes stegen ikke var med sværsiden nedad det første stykke tid. Får væsentligt bedre resultat i ovnen - desværre.
Peter Jakobsen skriver
Jeg må have en utrolig dårlig gril med 4 brænder og en temperatur på 225gr, efter 1.5 time er kerneværdien helt oppe på 28 gr.😒