Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Grillmad › Flæskesteg i gasgrill

Flæskesteg i gasgrill (med tid og temperatur)

grillet flæskesteg i gasgrill med sprød svær
4.7 fra 78 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
254
SHARES
FacebookMessenger254PinterestEmailSMS
Indhold
  • Flæskesteg i gasgrill
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på flæskesteg i gasgrill
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Flæskesteg i gasgrill

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 78 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t
Grillet flæskesteg: Her får du min opskrift på flæskesteg i gasgrill med den korrekte kernetemperatur og stegetid. En let og forståelig guide.
Antal: 6 personer
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 kg flæskesteg
  • flagesalt

Fremgangsmåde

  1. Start med at tjekke sværene på din steg. De skal være skåret igennem helt ned til kødet, men kun TIL kødet, ikke ned I kødet!
  2. Giv så din flæskesteg en god omgang salt på både kød og svær. Gnid saltet godt ned i sværene, og lad gerne stegen stå en halv time før du smider den i grillen. Du kan også krydre kødet med lidt BBQ krydderi.
  3. Tænd din gasgrill. Du skal grille ved indirekte varme, så du skal ikke tænde den inderste brænder. Varm grillen godt op til ca. 225 grader, da grillet flæskesteg skal have en god varme. Bruger du kuglegrill, skal du fortsat grille flæskestegen ved indirekte varme.
  4. Læg gerne stegen i en stegholder i en alubakke midt på grillen, stik et stegetermometer i den, og hæld en halv liter vand ved stegen. Luk låget. Fyld op med vand undervejs hvis der forsvinder for meget under grillningen, men det burde ikke være nødvendigt.
  5. Nu skal den grille indtil den opnår en kernetemperatur på 65 grader, og ikke mere. Flæskestegen er mør og saftig ved 65 grader - og IKKE rå, men perfekt. Uden at være tør.
  6. I den første time øses der med mellemrum vand fra alubakken op over sværene.
  7. Stegetiden for grillet flæskesteg på denne størrelse er cirka halvanden time, måske lidt længere eller kortere, men det afhænger af vejrforholdene. Så hold øje med dit stegetermometer.

Næringsindhold

Kalorier440kcalProtein75gFedt14gMættet fedt4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gKolesterol210mgNatrium1326mgKalium1247mgCalcium17mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på flæskesteg i gasgrill

Grillet flæskesteg er den perfekte opskrift på flæskesteg i gasgrill, og denne opskrift slår aldrig fejl.

Her grilles en kamsteg på to kilo, og der er rigeligt til både fire personer og til en god frokost dagen efter. Eller en flæskestegssandwich.

Stegen grilles ved en indirekte varme, og det uanset om du griller den i en gasgrill, kuglegrill eller el-grill.

Undervejs øses der vand/stegesky op over flæskesværen, og det sikrer dig en sprød svær til sidst. Her finder du den traditionelle opskrift på flæskesteg i ovn. Opskriften er beregnet til fire personer.

Servering

Lad flæskestegen hvile 20 minutter - uden at dække den til. For så bliver dine flæskesvær bløde. Hviletiden er vigtig! Men du kan sagtens pakke selve kødet ind i sølvpapir.

Den grillede flæskesteg serveres eventuelt med verdens bedste flødekartofler og en skøn broccolisalat.

Flere inspirerende opskrifter:

Flæskesteg i ovn
Nem og sikker opskrift på en perfekt flæskesteg i ovn. Her får du de vigtige tips til at opnå en rigtig sprød svær på din kamsteg.
Se opskriften her
billede med flæskesteg i ovn og sprøde svær
Baconsteg: Den ultimative opskrift for bacon fans
Baconsteg er lige sagen hvis du er glad for bacon. Baconstegen er røget svinebryst, og er meget nem at lave. Den kan både laves i ovn, i gasgrill eller kuglegrill.
Se opskriften her
billederesulat for bacon steg
Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær
Opskrift på langtidsstegt flæskesteg i ovn. En guide til stegning af flæskesteg i lang tid, hvor du til sidst laver sprøde svær på stegen.
Se opskriften her
billederesultat for langtidsstegt flæskesteg
Ribbensteg med sprøde svær
Sikker opskrift på ribbensteg med sprøde svær i ovn. En nem fremgangsmåde med stegetid og tips, og ribbenstegen kan også laves i grill.
Se opskriften her
ribbensteg
Svinemørbrad på grill
Opskrift på grillet svinemørbrad med stegetid og kernetemperatur. Svinemørbrad i grill er lækker aftensmad, og den kan grilles på gasgrill eller kulgrill.
Se opskriften her
billede med svinemørbrad
Kylling i kyllingholder
Se her hvordan du laver en hel kylling med grøntsager i en kyllingholder til grillen. Kylling og tilbehør er klar samtidig på en time, og det er nemt.
Se opskriften her
billede med hel kylling i kyllingeholder

FAQ

Hvad skal kernetemperaturen være i grillet flæskesteg?

Når du laver flæskesteg i grillen, skal du bruge et stegetermometer og tage stegen ud når den har en kernetemperatur på 65 grader.

Skal grillet flæskesteg hvile?

Ja, lad gerne den grillede flæskesteg hvile i mindst 15 minutter inden udskæring. Dæk ikke sværene til, fordi de så risikerer at blive bløde.

Hvilket stykke kød skal man bruge?

Til grillet flæskesteg anvendes typisk svinekam med svær. Gerne med ben for mere smag. Vælg en steg på 1,5-2,5 kilo, det er en god størrelse til grillen.

Skal man bruge stegholder eller drypbakke?

Ja, det anbefales at lægge stegen i stegholder med sværen opad. Stil en drypbakke med lidt vand under for at undgå brændt dryp. Vandet hjælper også med at give fugt og holde grillen ren.

Kan man marinere flæskestegen?

Ja, det kan du sagtens - men ikke sværen. Prøv eks. en marinade med honning, sennep, hvidløg og urter - kun på kødsiden. Eller gnid med BBQ-rub (undgå sukker på sværen - det brænder let).

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nils la Cour skriver

    marts 27, 2024 at 6:45 pm

    Kun én ting at sige: Bedste flæskesteg nogensinde. Sprøde svær og en virkelig saftig og mør, gennemstegt steg. Tak for opskriften 🙏

    Svar
  2. Tobias skriver

    august 06, 2023 at 7:28 am

    Som slagter må jeg sige: Nej du skal ikke ridse ned til kødet, men ned til hinden mellem kød og svær. Og gerne stoppe lidt før det. Ridser du ned til kødet, så vil salten få kødsaften til at trænge op i sværene og så bliver de ikke sprøde 🙂
    Jeg vil dog heller ikke anbefale at bruge sølvpapir til at pakke ind i, da kødet faktisk steger videre i sølvpapir.

    Svar
  3. Mette skriver

    maj 08, 2023 at 7:31 pm

    Bestemt ikke en opskrift jeg skal prøve igen - sværene blev på ingen måde sprøde, og tænker det skyldes stegen ikke var med sværsiden nedad det første stykke tid. Får væsentligt bedre resultat i ovnen - desværre.

    Svar
  4. Peter Jakobsen skriver

    december 09, 2022 at 6:11 pm

    Jeg må have en utrolig dårlig gril med 4 brænder og en temperatur på 225gr, efter 1.5 time er kerneværdien helt oppe på 28 gr.😒

    Svar
  5. Randi Mühring skriver

    september 26, 2022 at 3:55 pm

    Du glemmer hvor høj temperatur man skal grille ved ☺️

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 26, 2022 at 4:50 pm

      Hej Randi
      Tak og ups. Du har ret. Det er ca. 225 grader - jeg har tilføjet det 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Helle Stentz skriver

    juni 26, 2022 at 5:46 pm

    Forstår ikke at du i opskriften intet skrive om at stegen skal vendes, men Brian Rasmussen spørg til det og du svare at han stadig ska stege videre ved i direkte
    Vi har lige lavet vores 1 steg og sværene er slatne og total uspiselig mens stegen har fået en kerne temperatur som beskrevet

    Svar
  7. Jan skriver

    december 23, 2021 at 9:58 am

    Fantastisk lækker steg med de mest lækre sprøde sværd.
    Og det ud fra en let opskrift.
    Jeg er så tilfreds med resultatet.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 23, 2021 at 3:05 pm

      Mange tak, Jan - godt at høre.
      Og rigtig glædelig jul
      Holger

      Svar
  8. Mike skriver

    november 08, 2018 at 6:02 pm

    Hvad skal en flæskesteg på 1700 g ha på grillen ha

    Svar
  9. Michael Iversen skriver

    december 19, 2017 at 8:02 pm

    Hej - skal lave kamsteg på grill til juleaften foruden den sædvanlige and.
    Gør det nogen forskel at kamstegen har ben i forhold til at grille?

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      december 20, 2017 at 7:39 am

      Hej Michael

      Tak for spørgsmålet, og som udgangspunkt vil stegetiden være den samme, uanset om der er ben i svinekammen eller ej. Men mål kernetemperaturen med et stegetermometer, og hiv den ud ved 65 grader.

      Rigtig god fornøjelse - og god jul

      Bedste hilsner

      Holger

      Madensverden.dk

      Svar
  10. Claus Lindhart skriver

    maj 07, 2017 at 6:12 pm

    Hejsa Brian, jeg har lige købt sån en fin charbroil gril der med 4 brændere og fulgt det du skrev med 65 i kerne temp men det virker lidt rådt.

    Har haft den på 200 grader under hele stegningen.

    Hvad har jeg så gjort forkert?

    Claus

    Svar
  11. Ole leitorp skriver

    april 23, 2017 at 2:00 pm

    Hej.
    jeg vender tilbage.
    Tak for svarene
    Vh. Ole

    Svar
  12. ole leitorp skriver

    april 22, 2017 at 5:25 pm

    hej holger
    de 2 brændere sidder ved siden af hinanden.. ville det være nok at lægge stegen på evt. et stativ?
    rigtig god weekend
    ole

    Svar
    • Guffeliguf.dk skriver

      april 22, 2017 at 5:36 pm

      Hej igen Ole
      Umiddelbart kan det måske lade sig gøre, hvis du slukker den ene brænder, og stiller kødet der. Jeg ville ikke være bange for at prøve det.
      Vend gerne lige tilbage med hvordan det gik.
      God weekend til dig også
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar
  13. ole leitorp skriver

    april 21, 2017 at 2:32 pm

    hej
    nu har jeg en charbroil med 2 brændere. hvad så? kan jeg bruge rotiserien . vh.ole

    Svar
    • Guffeliguf.dk skriver

      april 21, 2017 at 2:48 pm

      Hej Ole
      Uha, den kender jeg ikke, men du skal kunne grille flæskestegen ved direkte varme.
      Altså slukke for den inderste brænder, så det er ikke godt, hvis de to brændere sidder ved siden af hinanden.
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar
  14. Brian Rasmussen skriver

    november 28, 2016 at 1:09 pm

    Lige et spørgsmål til din flæskesteg. Når du vender den om med sværene nedad, så går jeg ud fra at du griller dem på direkte varme) Indtil videre har hele forløbet jo været på inddirekte varme. Er det rigtigt forstået?

    Svar
    • Guffeliguf.dk skriver

      november 28, 2016 at 4:07 pm

      Hej Brian
      Nej, stadig indirekte, da risten er så varm, at den sagtens kan lave sværene sprøde.
      Jeg har prøvet at lave den med direkte varme, men så bliver sværene for hurtigt svedne, og det duer ikke 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk

      Svar

Mere inspiration

  • Billede med grillede blomkålssteaks.
    Grillede blomkålssteaks - super nemme og sunde
  • Billede af nakkesteg på spyd.
    Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)
  • Billede af grillede grøntsager.
    Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill
  • Billede med marmoreret grillfilet.
    Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required