Grillet flæskesteg: Her får du min opskrift på flæskesteg i gasgrill med den korrekte kernetemperatur og stegetid. En let og forståelig guide.
Grillet flæskesteg er den perfekte opskrift på flæskesteg i gasgrill, og denne opskrift slår aldrig fejl.
Her grilles en kamsteg på to kilo, og der er rigeligt til både fire personer og til en god frokost dagen efter. Eller en flæskestegssandwich.
Flæskestegen grilles ved en indirekte varme, og det uanset om du griller den i en gasgrill, kuglegrill eller el-grill.
Undervejs øses der vand/stegesky op over flæskesværen, og det sikrer dig en sprød svær til sidst. Her finder du den traditionelle opskrift på flæskesteg i ovn.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også disse opskrifter på:
Opskrift på flæskesteg i gasgrill
Flæskesteg i gasgrill
Ingredienser
- 2 kg flæskesteg
- flagesalt
Fremgangsmåde
- Start med at tjekke sværene på din steg. De skal være skåret igennem helt ned til kødet, men kun TIL kødet, ikke ned I kødet!
- Giv så din flæskesteg en god omgang salt på både kød og svær. Gnid saltet godt ned i sværene, og lad gerne stegen stå en halv time før du smider den i grillen. Du kan også krydre kødet med lidt BBQ krydderi.
- Tænd din gasgrill. Du skal grille ved indirekte varme, så du skal ikke tænde den inderste brænder. Varm grillen godt op til ca. 225 grader, da grillet flæskesteg skal have en god varme. Bruger du kuglegrill, skal du fortsat grille flæskestegen ved indirekte varme.
- Læg din flæskesteg i en stegholder i en alubakke midt på grillen, stik et stegetermometer i den, og hæld en halv liter vand ved stegen. Luk låget. Fyld op med vand undervejs hvis der forsvinder for meget under grillningen, men det burde ikke være nødvendigt.
- Nu skal den grille indtil den opnår en kernetemperatur på 65 grader, og ikke mere. Flæskestegen er mør og saftig ved 65 grader - og IKKE rå, men perfekt. Uden at være tør.
- I den første time øses der med mellemrum vand fra alubakken op over sværene.
- Stegetiden for grillet flæskesteg på denne størrelse er cirka halvanden time, måske lidt længere eller kortere, men det afhænger af vejrforholdene. Så hold øje med dit stegetermometer.
- Lad flæskestegen hvile 20 minutter - uden at dække den til. For så bliver dine flæskesvær bløde. Hviletiden er vigtig! Men du kan sagtens pakke selve kødet ind i sølvpapir.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Note
Grillet flæskesteg serveres eventuelt med verdens bedste flødekartofler og en skøn broccolisalat.
Video: Sådan lave du sprøde svær
I videoen kan du se hvordan du får salt ned mellem sværene.
Som du måske kan se på billedet, så har jeg stukket nogle blade laurbærblade ned mellem nogle af sværene.
Det kan du også gøre - eller undlade.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Nils la Cour
Kun én ting at sige: Bedste flæskesteg nogensinde. Sprøde svær og en virkelig saftig og mør, gennemstegt steg. Tak for opskriften 🙏
Tobias
Som slagter må jeg sige: Nej du skal ikke ridse ned til kødet, men ned til hinden mellem kød og svær. Og gerne stoppe lidt før det. Ridser du ned til kødet, så vil salten få kødsaften til at trænge op i sværene og så bliver de ikke sprøde 🙂
Jeg vil dog heller ikke anbefale at bruge sølvpapir til at pakke ind i, da kødet faktisk steger videre i sølvpapir.
Mette
Bestemt ikke en opskrift jeg skal prøve igen - sværene blev på ingen måde sprøde, og tænker det skyldes stegen ikke var med sværsiden nedad det første stykke tid. Får væsentligt bedre resultat i ovnen - desværre.
Peter Jakobsen
Jeg må have en utrolig dårlig gril med 4 brænder og en temperatur på 225gr, efter 1.5 time er kerneværdien helt oppe på 28 gr.😒
Randi Mühring
Du glemmer hvor høj temperatur man skal grille ved ☺️
Holger Rørby Madsen
Hej Randi
Tak og ups. Du har ret. Det er ca. 225 grader - jeg har tilføjet det 🙂
Alt det bedste
Holger
Helle Stentz
Forstår ikke at du i opskriften intet skrive om at stegen skal vendes, men Brian Rasmussen spørg til det og du svare at han stadig ska stege videre ved i direkte
Vi har lige lavet vores 1 steg og sværene er slatne og total uspiselig mens stegen har fået en kerne temperatur som beskrevet
Jan
Fantastisk lækker steg med de mest lækre sprøde sværd.
Og det ud fra en let opskrift.
Jeg er så tilfreds med resultatet.
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Jan - godt at høre.
Og rigtig glædelig jul
Holger
Mike
Hvad skal en flæskesteg på 1700 g ha på grillen ha
Michael Iversen
Hej - skal lave kamsteg på grill til juleaften foruden den sædvanlige and.
Gør det nogen forskel at kamstegen har ben i forhold til at grille?
Madensverden.dk
Hej Michael
Tak for spørgsmålet, og som udgangspunkt vil stegetiden være den samme, uanset om der er ben i svinekammen eller ej. Men mål kernetemperaturen med et stegetermometer, og hiv den ud ved 65 grader.
Rigtig god fornøjelse - og god jul
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Claus Lindhart
Hejsa Brian, jeg har lige købt sån en fin charbroil gril der med 4 brændere og fulgt det du skrev med 65 i kerne temp men det virker lidt rådt.
Har haft den på 200 grader under hele stegningen.
Hvad har jeg så gjort forkert?
Claus
Ole leitorp
Hej.
jeg vender tilbage.
Tak for svarene
Vh. Ole
ole leitorp
hej holger
de 2 brændere sidder ved siden af hinanden.. ville det være nok at lægge stegen på evt. et stativ?
rigtig god weekend
ole
Guffeliguf.dk
Hej igen Ole
Umiddelbart kan det måske lade sig gøre, hvis du slukker den ene brænder, og stiller kødet der. Jeg ville ikke være bange for at prøve det.
Vend gerne lige tilbage med hvordan det gik.
God weekend til dig også
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
ole leitorp
hej
nu har jeg en charbroil med 2 brændere. hvad så? kan jeg bruge rotiserien . vh.ole
Guffeliguf.dk
Hej Ole
Uha, den kender jeg ikke, men du skal kunne grille flæskestegen ved direkte varme.
Altså slukke for den inderste brænder, så det er ikke godt, hvis de to brændere sidder ved siden af hinanden.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
Brian Rasmussen
Lige et spørgsmål til din flæskesteg. Når du vender den om med sværene nedad, så går jeg ud fra at du griller dem på direkte varme) Indtil videre har hele forløbet jo været på inddirekte varme. Er det rigtigt forstået?
Guffeliguf.dk
Hej Brian
Nej, stadig indirekte, da risten er så varm, at den sagtens kan lave sværene sprøde.
Jeg har prøvet at lave den med direkte varme, men så bliver sværene for hurtigt svedne, og det duer ikke 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk