Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Grillmad › Flæskesteg i gasgrill med tid og temperatur

Flæskesteg i gasgrill med tid og temperatur

grillet flæskesteg i gasgrill med sprød svær
4.7 fra 78 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
252
SHARES
FacebookMessenger252PinterestEmailSMS
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 12. juni 2023

Grillet flæskesteg: Her får du min opskrift på flæskesteg i gasgrill med den korrekte kernetemperatur og stegetid. En let og forståelig guide.

Oversigt over indhold
  • Grillet flæskesteg: Her får du min opskrift på flæskesteg i gasgrill med den korrekte kernetemperatur og stegetid. En let og forståelig guide.
  • Opskrift på flæskesteg i gasgrill
  • Flæskesteg i gasgrill
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Flæskesteg i ovn - den sikre opskrift
  • Baconsteg: Den ultimative opskrift for bacon fans
  • Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær
  • Ribbensteg med sprøde svær
  • Svinemørbrad på grill
  • Kylling i kyllingholder
  • FAQ
  • Kommentarer

Grillet flæskesteg er den perfekte opskrift på flæskesteg i gasgrill, og denne opskrift slår aldrig fejl.

Her grilles en kamsteg på to kilo, og der er rigeligt til både fire personer og til en god frokost dagen efter. Eller en flæskestegssandwich.

Stegen grilles ved en indirekte varme, og det uanset om du griller den i en gasgrill, kuglegrill eller el-grill.

Undervejs øses der vand/stegesky op over flæskesværen, og det sikrer dig en sprød svær til sidst. Her finder du den traditionelle opskrift på flæskesteg i ovn. Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på flæskesteg i gasgrill

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Flæskesteg i gasgrill

4.74 fra 78 stemmer
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 6 personer
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Kalorier: 440
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 kg flæskesteg
  • flagesalt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tjekke sværene på din steg. De skal være skåret igennem helt ned til kødet, men kun TIL kødet, ikke ned I kødet!
  2. Giv så din flæskesteg en god omgang salt på både kød og svær. Gnid saltet godt ned i sværene, og lad gerne stegen stå en halv time før du smider den i grillen. Du kan også krydre kødet med lidt BBQ krydderi.
  3. Tænd din gasgrill. Du skal grille ved indirekte varme, så du skal ikke tænde den inderste brænder. Varm grillen godt op til ca. 225 grader, da grillet flæskesteg skal have en god varme. Bruger du kuglegrill, skal du fortsat grille flæskestegen ved indirekte varme.
  4. Læg gerne stegen i en stegholder i en alubakke midt på grillen, stik et stegetermometer i den, og hæld en halv liter vand ved stegen. Luk låget. Fyld op med vand undervejs hvis der forsvinder for meget under grillningen, men det burde ikke være nødvendigt.
  5. Nu skal den grille indtil den opnår en kernetemperatur på 65 grader, og ikke mere. Flæskestegen er mør og saftig ved 65 grader - og IKKE rå, men perfekt. Uden at være tør.
  6. I den første time øses der med mellemrum vand fra alubakken op over sværene.
  7. Stegetiden for grillet flæskesteg på denne størrelse er cirka halvanden time, måske lidt længere eller kortere, men det afhænger af vejrforholdene. Så hold øje med dit stegetermometer.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 440kcalProtein: 75gFedt: 14gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 210mgNatrium: 1326mgKalium: 1247mgCalcium: 17mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Lad flæskestegen hvile 20 minutter - uden at dække den til. For så bliver dine flæskesvær bløde. Hviletiden er vigtig! Men du kan sagtens pakke selve kødet ind i sølvpapir.

Den grillede flæskesteg serveres eventuelt med verdens bedste flødekartofler og en skøn broccolisalat.

Flere inspirerende opskrifter:

Flæskesteg i ovn - den sikre opskrift

4.8 fra 545 stemmer
Nem og sikker opskrift på en perfekt flæskesteg i ovn. Her får du de vigtige tips til at opnå en rigtig sprød svær på din kamsteg.
Gå til opskrift
billede med flæskesteg i ovn og sprøde svær

Baconsteg: Den ultimative opskrift for bacon fans

5 fra 1 stemme
Baconsteg er lige sagen hvis du er glad for bacon. Baconstegen er røget svinebryst, og er meget nem at lave. Den kan både laves i ovn, i gasgrill eller kuglegrill.
Gå til opskrift
billederesulat for bacon steg

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær

4.8 fra 256 stemmer
Opskrift på langtidsstegt flæskesteg i ovn. En guide til stegning af flæskesteg i lang tid, hvor du til sidst laver sprøde svær på stegen.
Gå til opskrift
billederesultat for langtidsstegt flæskesteg

Ribbensteg med sprøde svær

4.8 fra 113 stemmer
Sikker opskrift på ribbensteg med sprøde svær i ovn. En nem fremgangsmåde med stegetid og tips, og ribbenstegen kan også laves i grill.
Gå til opskrift
ribbensteg

Svinemørbrad på grill

4.8 fra 57 stemmer
Opskrift på grillet svinemørbrad med stegetid og kernetemperatur. Svinemørbrad i grill er lækker aftensmad, og den kan grilles på gasgrill eller kulgrill.
Gå til opskrift
billede med svinemørbrad

Kylling i kyllingholder

4.5 fra 9 stemmer
Se her hvordan du laver en hel kylling med grøntsager i en kyllingholder til grillen. Kylling og tilbehør er klar samtidig på en time, og det er nemt.
Gå til opskrift
billede med hel kylling i kyllingeholder

FAQ

Hvad skal kernetemperaturen være i grillet flæskesteg?

Når du laver flæskesteg i grillen, skal du bruge et stegetermometer og tage stegen ud når den har en kernetemperatur på 65 grader.

Skal grillet flæskesteg hvile?

Ja, lad gerne den grillede flæskesteg hvile i mindst 15 minutter inden udskæring. Dæk ikke sværene til, fordi de så risikerer at blive bløde.

Hvilket stykke kød skal man bruge?

Til grillet flæskesteg anvendes typisk svinekam med svær. Gerne med ben for mere smag. Vælg en steg på 1,5-2,5 kilo, det er en god størrelse til grillen.

Skal man bruge stegholder eller drypbakke?

Ja, det anbefales at lægge stegen i stegholder med sværen opad. Stil en drypbakke med lidt vand under for at undgå brændt dryp. Vandet hjælper også med at give fugt og holde grillen ren.

Kan man marinere flæskestegen?

Ja, det kan du sagtens - men ikke sværen. Prøv eks. en marinade med honning, sennep, hvidløg og urter - kun på kødsiden. Eller gnid med BBQ-rub (undgå sukker på sværen - det brænder let).

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nils la Cour skriver

    marts 27, 2024 at 6:45 pm

    Kun én ting at sige: Bedste flæskesteg nogensinde. Sprøde svær og en virkelig saftig og mør, gennemstegt steg. Tak for opskriften 🙏

    Svar
  2. Tobias skriver

    august 06, 2023 at 7:28 am

    Som slagter må jeg sige: Nej du skal ikke ridse ned til kødet, men ned til hinden mellem kød og svær. Og gerne stoppe lidt før det. Ridser du ned til kødet, så vil salten få kødsaften til at trænge op i sværene og så bliver de ikke sprøde 🙂
    Jeg vil dog heller ikke anbefale at bruge sølvpapir til at pakke ind i, da kødet faktisk steger videre i sølvpapir.

    Svar
  3. Mette skriver

    maj 08, 2023 at 7:31 pm

    Bestemt ikke en opskrift jeg skal prøve igen - sværene blev på ingen måde sprøde, og tænker det skyldes stegen ikke var med sværsiden nedad det første stykke tid. Får væsentligt bedre resultat i ovnen - desværre.

    Svar
  4. Peter Jakobsen skriver

    december 09, 2022 at 6:11 pm

    Jeg må have en utrolig dårlig gril med 4 brænder og en temperatur på 225gr, efter 1.5 time er kerneværdien helt oppe på 28 gr.😒

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required