Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Nemme filokurve med kylling og grøntsager

Nemme filokurve med kylling og grøntsager

billederesultat for nemme filokurve med kylling
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
64
SHARES
FacebookMessenger64PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på nemme filokurve med kylling og grøntsager. Disse filodejskurve kan både bruges til en forret eller som et måltid.

Filokurve med kylling og grøntsager er flotte at sætte på bordet, og så er de altså ret nemme at lave.

Filodejskurve laves af filodej, som formes og bages i en mufinsform. Det kan du se mere om i linket længere ned.

Du kan både bruge frisk og frossen filodej, og jeg plejer at bruge den friske udgave.

Filokurve med kylling er gode enten som en forret eller en hovedret.

Til forret er en enkelt nok til hver person, mens du selvfølgelig skal lave flere når det er som en hovedret/aftensmad.

Opskriften her giver nok til hovedret til fire personer. Rester af evt. fyld kan serveres ved siden af filodejskurvene.

Opskrift på filokurve med kylling

Nemme filokurve med kylling og grøntsager

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Her får du min opskrift på nemme filokurve med kylling og grøntsager. Disse filodejskurve kan både bruges til en forret eller som et måltid.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 450 g kylling (brystfilet i mindre tern)
  • smør (til stegning)
  • salt og friskkværnet peber
Fyld til filokurve
  • 2 spsk smør
  • 2 persillerødder (i små tern)
  • 0,5 knoldselleri (i små tern)
  • 1 spsk hvedemel (med top)
  • 1 dåse hvide asparges
  • 150 g ærter (gerne frosne)
  • 2 dl mælk (eller fløde)
  • 1 citron (lidt citronsaft)
  • salt og friskkværnet peber
Desuden anvendes
  • filodej (frisk eller frossen)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Kyllingebryst fileter skæres i små tern, og steges sprøde og møre på en pande i lidt smør. Krydres med salt og peber og lægges til side.
  2. Kom et par spiseskefulde smør mere på panden, og steg nu persillerødder og knoldselleri næsten møre. Det tager ca. 5 minutter.
  3. Drys hvedemel over og tilsæt derefter vandet fra dåsen med hvide asparges. Rør rundt og lad det jævne, mens du tilsætter mælk indtil du har den rette konsistens. Det er svært at sætte nøjagtigt mål på mælken, men tilsæt indtil den hvide sovs er tyknet - uden hverken at være for tyk eller tynd. Noget af mælken kan erstattes med fløde. Fyldet til filokurve med kylling skal ikke svømme i sovs.
  4. Kom så de hvide asparges ved sammen med ærter. Er det frosne ærter, kan de med fordel lige overhældes med kogende vand først.
  5. Smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lidt reven muskatnød er i øvrigt også godt til.
  6. Kom det stegte kyllingekød tilbage i panden, og varm igennem
  7. Form og bag filodejskurve - du kan se fremgangsmåden på hvordan du laver nemme filodejskurve her.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Så er du klar til at anrette de lækre filokurve med kylling og grøtsager.

Her kommes fyldet forsigtigt i filodejskurvene, men gør det kort før servering, så kurvene ikke når at blive bløde.

Pyntes evt. med lidt brøndkarse eller persille.

Se også mine populære opskrifter på:

Indbagt laks med spinat i filodej på 30 minutter

Forårsruller - nem og hurtig opskrift på kinaruller

Tarteletter med kylling og knoldselleri

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required