Her er 14 lækre opskrifter til din efterårsferie, hvor du kan bage en skøn kage med æbler, brød, lave pandekager og smagfulde gryderetter.
Efterårsferie betyder for mange tid til at bage brød, kager og lave god mad med årstidens frugter og grøntsager.
Blandt andet æbler er i sæson, og dem kan man jo bruge efterårsferien til at putte i kager og middagsretter, så man får fremkaldt smagen af dansk efterår. Gerne i verdens bedste æblekage.
Samtidig er der ofte mere tid til at bage og lave mad sammen, også på tværs af generationer.
Men hvad skal man så kaste sig over i sin efterårsferie? Mulighederne er mange, og her får du en række bud på både kager, brød og mad til ferien, der tidligere også var kendt som kartoffelferien. Fordi man samlede kartofler på markerne. Så gik ugen med det.
Brød til din efterårsferie
Vi starter med et par forslag til brød og boller, som du kan bage i efterårsferien. Eventuelt sammen børn eller børnebørn, og så får du lidt kvalitetstid i køkkenet.
Hjemmebagte boller er jo super lækre efter en tur i skoven, hvor bollerne selvfølgelig serveres med en kop varm kakao.
Efterårets bedste kager
Ingen efterårsferie uden lækre kager, og her skal der selvfølgelig bruges æbler, der jo er i sæson. Der findes masser af velsmagende sorter, så brug bare dit yndlingsæble her.
Æblerne er selvfølgelig også perfekte i en gammeldags æblekage med makron og flødeskum.
Gammeldags æblekage med makron eller rasp
Du kan jo også bage en lækker æblecrumble, der smager himmelsk godt.
Hygge i efterårsferien
Selvfølgelig skal der hygges i efterårsferien, og det kan du blandt andet gøre ved at lave en god omgang pandekager. Altså de klassiske. De er altid et hit, uanset om det er til frokost, midt på eftermiddagen eller som aftensmad.
Og da det nu er efterårsferie vi taler om, og da der ikke er så længe til jul, så kan du jo også hive æbleskivepanden frem, og lave en omgang skønne æbleskiver.
Efterårsferie og aftensmad
Mange har lidt bedre tid til at lave aftensmad i efterårsferien, og her får du lidt inspiration til skønne efterårsretter.
Og da der jo er tale om kartoffelferie, skal vi selvfølgelig starte med en lækker og nem kartoffel porre suppe, der er god som både forret og hovedret.
Græskar er også i sæson, og dem kan du også lave en god græskarsuppe af. Eller skær dem i både, bind bacon om og steg dem i ovnen.
Og så er det selvfølgelig årstid for lækre gryderetter, der står og simrer i lang tid, hvor retten passer sig selv. Sådan en gryderet kan du jo også passende lave i din efterårsferie, og her er et par gode bud.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jonna Kristensen
Lyder så spændene skal prøves det hele her i efterårsferien ,tak for altid gode op skrifter ,som er nem at gå til