• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød

Durumboller - nemme italienske boller med durum mel

billederesultat for durumboller
Durumboller er nemme at lave, og de kan bruges til alt fra morgenbordet til en lækker sandwich. Samtidig kan de bages på omkring en times tid. Foto: Holger Rørby Madsen, Madenserdevn.dk.

Opdateret:  14. maj 2024 - Udgivet:  13. april 2023

Del gerne:
1.7k
SHARES
FacebookMessenger1.7kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min bedste opskrift på durumboller. De klassiske italienske boller, der bages med durummel, og som er gode til alt fra morgenbordet til en sandwich.
  2. Opskrift på durumboller
  3. Durumboller
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.6 fra 41 stemmer
Gå til opskrift

Her er min bedste opskrift på durumboller. De klassiske italienske boller, der bages med durummel, og som er gode til alt fra morgenbordet til en sandwich.

Jeg elsker durumboller. De lækre italienske boller, der både er lette og luftige, men som samtidig også har noget fyldig og en vidunderlig smag.

Durumbollerne er gode til morgenbordet, men du kan også skære dem over og anvende dem til en lækker sandwich.

Du kan endda også bruge dem som fødselsdagsboller, så der er tale om en god og nem allround-bolle.

Opskriften giver 12 durumboller, men det afhænger selvfølgelig af, hvor store du ønsker dem.

Jeg synes durumbollerne bør have en vis størrelse, men du kan sagtens også lave lidt flere og dermed lidt mindre durumboller af denne portion.

Se også disse opskrifter:

Langtidshævede durum boller

Durumbrød - opskrift på lækkert italiensk brød

Hjemmebagte burgerboller

Hjemmebagte durumbrød med sprød skorpe

Opskrift på durumboller

billederesultat for durumboller

Durumboller

Her er min bedste opskrift på durumboller. De klassiske italienske boller, der bages med durummel, og som er gode til alt fra morgenbordet til en sandwich.
Bedømmelse
4.6 fra 41 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 12 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 22 minutter minutter
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 500 g vand - lunkent
  • 500 g durum mel
  • 150 g manitoba hvedemel
  • 10 g bageenzymer - kan udelades
  • 12 g salt

Fremgangsmåde

  • Lunkent vand vejes af og kommes i skålen til røremaskine. Smuldr gæren i, og rør det ud med en ske.
  • Sæt skålen fast på røremaskinen, og monter dejkrogen på maskinen.
  • Durummel, manitoba mel, bageenzymer og salt vejes af i en skål. Bageenzymer kan som sagt udelades, og får stadig gode og luftige durumboller.
  • Tilsæt gradvist melblandingen i dejen, og ælt til sidst i mindst 10 minutter ved middel hastighed.
  • Tag dejen ud på bordet, hvor den strækkes aflang og foldes sammen.
  • Lægges tilbage i skålen, luk til med husholdningsfilm og lad dejen hæve i 15 minutter.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Tag dejen op, og den skal ikke æltes nu. Del i 12 lige store durumboller, som sættes på bagepladen. Drys bollerne med lidt durum mel, og læg en dyb bradepande eller bageplade ovenpå.
  • Lad durumbollerne efterhæve i 40 minutter.
  • Forvarm ovnen til 250 grader over- og undervarme.
  • Bag dine durumboller i cirka 12 minutter - eller indtil de er færdige.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
191
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.2
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
0.2
g
Natrium
 
392
mg
17
%
Kalium
 
218
mg
6
%
Kulhydrater
 
40
g
13
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.03
g
0
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin C
 
0.004
mg
0
%
Calcium
 
18
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte durumboller afkøles på en rist, hvorefter de er klar til brug.

Se her hvad bageenzymer gør for dit brød og hvor du kan købe det.

Vild med at bage? Så kast dig over mine opskrifter på hjemmebagt focaccia, det lækre ciabattabrød med store huller og pitabrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Flemming

    januar 08, 2025 at 10:06 pm

    Hej

    Skal der ligge en plade oven på bollerne når de skal hæve jf. pkt 8?

    Mvh

    Flemming

    Svar
  2. Hanne Nielsen

    oktober 10, 2024 at 3:11 pm

    Der er da alt for lidt mel i dejen. 500g +150g . Det kan ik være rigtigt eller hva

    Svar
  3. Charlotte Vinkel Nielsen

    august 16, 2024 at 5:34 pm

    Kan man forme dejen til flutes?

    Svar
  4. Caja Jensen

    januar 29, 2024 at 12:53 pm

    Har bagt dine durum boller, er så lækre. Kan jeg putte mindre gær i og lade dem stå på køl natten over.
    Vh Caja

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 29, 2024 at 1:44 pm

      Hej Caja
      Mange tak - det er jeg glad for at høre. Jo, du kan sagtens langtidshæve durumbollerne ved at bruge lidt mindre gær. Det bliver de bestemt ikke dårligere af.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Caja Jensen

        januar 29, 2024 at 2:06 pm

        Tusind tak 😊

  5. Christina Elgaard

    oktober 29, 2023 at 8:42 am

    Helt perfekt . Som tidligere skrevet af Gabriella Cæsaren gjord jeg den fremgangsmåde hun beskriver jeg kom meget lidt mel på boret virkelig lidt og bollerne blev helt perfekte . Da jeg skulle folde dejen de gange og ja det virkede tak for tips

    Svar
    • Helle

      august 23, 2024 at 8:52 am

      Jeg måtte bruge 200 gr. mel mere end der er angivet i opskriften. Bollerne blev super flotte, men virker desværre for tørre, så det har ikke været godt at tilsætte ekstra mel, dejen var bare alt for våde at arbejde med med den angivet mel mængde. Læste desværre først Gabriella Cæsarsens kommentar/råd bagefter, vil forsøge at følge det næste gang de skal bages.

      Svar
  6. Gabriella Cæsarsen

    oktober 01, 2023 at 11:52 am

    Det er en våd dej (77 % væske). Jeg plejer ved sådanne våde dejtyper at blande det hele uden salt. Kun blande, ikke ælte. Dækker og lade den hvile i 20 min så melet kan absorbere vandet. Kommer salt og ælter derefter som der står i opskriften. Når dejen skal hæve, efter ca 20 min laver jeg en "strech and fold" hvor dejen strækkes fra en side og folder over sig selv. Former dejen til en flot kugle og lade den hæve videre. Dejen bliver nemmere at arbejde med ved brug af denne metode uden at tilsætte mere mel. Og man få de mest luftige boller:)

    Svar
    • Helle

      september 08, 2024 at 11:55 pm

      Hej Camilla
      Tak for dit input som jeg forsøgt at følge ifm. anden gang jeg har lavet bollerne. Jeg forstår fint det første du skriver med at lade dejen stå og trække i 20 minutter inden den æltes, men forstå ikke det her:

      “Når dejen skal hæve, efter ca 20 min laver jeg en "strech and fold" hvor dejen strækkes fra en side og folder over sig selv. Former dejen til en flot kugle og lade den hæve videre.”

      Iflg. opskriften skal dejen jo kun hæve i 15 minutter inden den skal laves til boller, lader du den hæve længere tid ved første hævning?

      Svar
  7. lars andersen

    juni 20, 2023 at 4:36 pm

    kan bollerne fryses

    Svar
  8. Vibeke

    februar 17, 2023 at 1:20 pm

    Det samme her. Der er noget galt. Jeg kom pladen i ovn (den ovenpå hang helt fast). En stor pandekage!

    Svar
  9. Pia

    januar 12, 2023 at 11:51 am

    Jeg måtte tilsætte yderligere 250-300 g mel, da konsistensen ellers var rent grød. Det kan man ikke forme noget ud af.

    Svar
  10. Anne

    oktober 16, 2022 at 10:50 am

    Jeg har bagt de her boller mange gange. Mine børn elsker dem i madpakken og også til morgenmad. Tak for en fantastisk opskrift 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

    Svar
    • Vibeke

      februar 18, 2023 at 10:02 am

      Utroligt! Følger du opskriften?
      Jeg havde sådan glædet mig....

      Svar
  11. Annie Puggaard Thomsen

    juli 20, 2022 at 7:28 am

    Fantastiske boller, smager himmelsk. De bliver bagt igen.

    Svar
  12. Lene Voigt

    april 14, 2022 at 9:13 am

    Hej Holger
    Jeg har købt ind til at bage disse durum boller.
    Efter dejen er rørt i skålen et dejen meget våd, den slet ikke til at trække i, så jeg måtte tilsætte mere mel! Mon jeg / der er noget forket i mængen ? Nu er dejen sat til 15 min. Hævning 🤞🏻

    Mvh. Lene

    Svar
    • Susanne

      januar 03, 2023 at 5:42 pm

      Oplever det samme her

      Svar
      • Marianne Larsen

        juli 11, 2023 at 12:46 am

        Jeg er godt nok ikke ejer af siden men også en bruger og jeg har bagt disse boller mange gange , dejen skal være meget våd, bollerne er jo ikke som almindelige boller 🙂
        Vh
        Marianne.

  13. Tommy

    juli 03, 2020 at 4:29 pm

    Durumboller - nemme italienske boller med durum mel Har lige for anden gang lavet de her boller dejen hæver men de hæver ikke op som på billedet når de bliver bagt æv æv hvad gør jeg forkert.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 03, 2020 at 4:57 pm

      Hej Tommy
      Åååh, det var da træls. Jeg plejer ikke at have problemer, men fejlkilden kan ligge flere steder. Selvom det er svært at rådgive om 🙂
      Alt fra dårlig gær til for kølig temperatur under hævning.
      Håber det går bedre næste gang.
      De bedste hilsner - og god sommer
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required