Cremelinser er en klassisk kage bagt af mørdej, og her har jeg fyldt dem med den lækreste, hjemmelavede vaniljecreme. Og med ægte vanilje.
Her får du min opskrift på klassiske cremelinser, der smager super godt som nybagte, men de kan også sagtens gemmes til dagen efter.
Eller frys dem ned, og så har du altid en lækker mørdejskage klar i fryseren. Kagerne er nemlig fryseegnet.
Opskriften giver 12 dejlige linser med hjemmelavet creme, og i videoen kan du se, hvordan du nemt laver dem.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på cremelinser
Cremelinser - nemme og hjemmebagte
Ingredienser
- 200 g smør - i tern, skal være koldt!
- 300 g hvedemel
- 100 g flormelis
- 1 æg
Kagecreme
- 1 portion kagecreme - se opskrift i linket
Fremgangsmåde
Mørdej
- Mørdej er meget nem at lave. Og hurtig. Kom alle ingredienserne i en skål, og saml det med en spiseske. Stik så fingrene ned i dejen, og smuldr smørternene indtil du har en mere ensartet dejklump.
- Nu kan du samle det hele, og drys så lidt mel ud på bordet. Ælt dejen hurtigt igennem på bordet, saml den til en klump og læg den i køleskabet på en lille tallerken.
- Lad mørdejen til cremelinserne hvile en halv time på køl.
Hjemmelavet vaniljecreme
- Så skal du lave den hjemmelavede vaniljecreme. Det er næsten lige så nemt som mørdej. Følg linket og lav en portion af min kagecreme - det er super nemt og godt.
- Hæld cremen i en skål - og sæt også den til afkøling i køleskabet (eller uden for hvis det er vinter). Du kan også anvende købecreme i form af pulverbreve.
Sådan laver du cremelinser
- Så skal vi have lavet cremelinser. Tag din muffinsform frem - den med 12 huller. Så passer det lige til vores omgang her.
- Del din mørdej i to dele, og rul den ene del ud med en kagerulle til en tykkelse på ca. 4 millimeter. Udstik 12 “bunde” med et glas eller lignende, der er lidt større end bunden i formene. Så du får lidt kant. Læg de runde dej-stykker ned i bunden af en muffinform – altså 12 stk. i alt – og tryk dem let ud, så de kommer en lille centimeter op af kanten.
- Kom så vaniljecreme i hvert “hul”, der skal en spiseskefuld creme i hvert. Rul så den anden del af mørdejen ud, og stik igen 12 cirkler ud med et glas. Her skal størrelsen nogenlunde passe , så kan lægges på som låg.
- Pres “lågene” let på i siderne af hver linse, så de hænger sammen, men uden at masse dem. Bag altid med kærlighed. Mere praktisk info: Når du har skovlet en spiseskefuld vaniljecreme i hver af dine cremelinser har du sikkert creme i overskud. Den spiser du bare. Cremen smager nemlig fantastisk.
- Så skal vi bage cremelinserne. Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og bag dem i 15 minutter. Bagetiden kan variere en smule afhængig af din ovns varme, men bagetiden plejer at passe ret præcist. Cremelinser skal være gyldne.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Når du tager dine cremelinser ud af ovnen, lader du dem stå et kvarters tid i formen. Så kan du nemt pille dem op med en kødnål eller anden spids genstand.
Gør det forsigtig så cremelinserne ikke går i stykker.
Fryseegnet
Cremelinserne kan sagtens fryses ned, og når du tager dem ud af fryseren, skal de bare stå ved stuetemperatur og tø op.
Linser med hindbær
Hvis du er vild med cremelinser, ja så bliver du helt vild over min nye udgave med cremelinser med hindbær.
Det er lækre linser med en velsmagende og hjemmelavet kagecreme - tilsat en god hindbærmarmelade.
150 g smør - i tern
300 g hvedemel
70 g flormelis
2 tsk vaniljesukker
1 æg
1 nip salt
3-4 spsk mælk
Fyld:
12 spsk kagecreme
12 tsk hindbærmarmelade
- Start med mørdejen til linserne. Skær det kolde smør ud i mindre tern, og bland det med hvedemel og flormelis. Smuldr smørret helt ud i blandingen, og tilsæt så vaniljesukker, et æg, salt og en smule mælk.
- Saml dejen med hænderne, og tilsæt om nødvendigt mere mælk. Dejen skal være smidig, men hverken for hård eller blød. Tril den sammen på bordet, og saml til en kugle, som du lader hvile i 30 minutter i køleskabet. Mørdej må ikke æltes for længe!
- I mellemtiden laver du den hjemmelavede kagecreme, og køler den lidt af.
- Find en muffinform med 12 huller frem, og smør dem.
- Rul så dejen ud på en meldrysset bord, og pas på dejen ikke hænger fast. Det bliver nemlig noget bøvl. Tykkelse på mørdejen skal være ca. 4 millimeter.
- Udstik først 12 cirkler, der er lidt større end bundene i din muffinform, så du får en cirka to centimeter høj kant på dine linser, når de er lagt forsigtigt ned i bunden af hullet. Jeg plejer at bruge et stort drikkeglas til at udstikke cirklerne.
- Kom en teskefuld hindbærmarmelade i bunden af cremelinserne, og derefter en teskefuld kagecreme.
- Så udstikker du 12 låg til linserne, der selvfølgelig passer med størrelsen på hullet, så de lukker linserne helt tæt.
- Læg lågene på, og tryk dem forsigtigt sammen i siderne, så lågene sidder godt fast.
- Bag så dine cremelinser med hindbær i 15 minutter ved 180 grader varmluft.
De færdigbagte cremelinser med hindbær køles af på en rist.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Annemarie
Hej Holger jeg har en enkelt gang prøvet at bruge cremepulver til lagkager i mine cremelinser - det kan ikke anbefales - der var creme i hele ovnen.
Karina
Hej,
Kan de bages dagen før eller bliver de tørre?
Karin
Hej Holger
Jeg ville lave din jordbærtærte, men kunne se, at der kun skal bruges ½ delen af linsedejen og tænkte, at den anden del så kunne bruges til dine Cremelinser https://madensverden.dk/cremelinser-med-hjemmelavet-vaniljecreme/ men hvis jeg kigger på opskriften på dejen til dem, så er den lidt anderledes end til tærtedejen, der skal bl.a. mindre smør i og den skal æltes. Betyder det noget, eller kan jeg sagtens bruge linsedejen til dine creamlinser også eller for den sags skyld dejen til dine creamlinser til jordbærtærten?
Glæder mig helt vildt til at smage resultatet da det ser så lækkert ud 😊
Kaj Dalsgaard
Fint med linseopskriften - men hvor køber man disse forme?
Jeg har ledt og ledt