• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Cremelinser - opskrift på smørbagte linser

Cremelinser - opskrift på smørbagte linser

hjemmebagte cremelinser
4.7 fra 27 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.7k
SHARES
FacebookMessenger1.7kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  28. maj 2024 - Udgivet:  30. september 2023

Her får du min opskrift på klassiske cremelinser, der smager super godt som nybagte, men de kan også sagtens gemmes til dagen efter.

Eller frys dem ned, og så har du altid en lækker mørdejskage klar i fryseren. Kagerne er nemlig fryseegnet.

Opskriften giver 12 dejlige linser med hjemmelavet creme, og i videoen kan du se, hvordan du nemt laver dem.

Se også disse opskrifter:

  • Rabarbersnitter
  • Medaljer
  • Napoleonshatte
  • Hindbærsnitter

Opskrift

hjemmebagte cremelinser
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Cremelinser - nemme og hjemmebagte

4.71 fra 27 stemmer
Cremelinser er en klassisk kage bagt af mørdej, og her har jeg fyldt dem med den lækreste, hjemmelavede vaniljecreme. Og med ægte vanilje.
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 12 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 248
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g smør - i tern, skal være koldt!
  • 300 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 1 æg
Kagecreme
  • 1 portion kagecreme - se opskrift i linket

Fremgangsmåde
 

Mørdej
  1. Mørdej er meget nem at lave. Og hurtig. Kom alle ingredienserne i en skål, og saml det med en spiseske. Stik så fingrene ned i dejen, og smuldr smørternene indtil du har en mere ensartet dejklump.
  2. Nu kan du samle det hele, og drys så lidt mel ud på bordet. Ælt dejen hurtigt igennem på bordet, saml den til en klump og læg den i køleskabet på en lille tallerken.
  3. Lad mørdejen til cremelinserne hvile en halv time på køl.
Hjemmelavet vaniljecreme
  1. Så skal du lave den hjemmelavede vaniljecreme. Det er næsten lige så nemt som mørdej. Følg linket og lav en portion af min kagecreme - det er super nemt og godt.
  2. Hæld cremen i en skål - og sæt også den til afkøling i køleskabet (eller uden for hvis det er vinter). Du kan også anvende købecreme i form af pulverbreve.
Sådan laver du cremelinser
  1. Så skal vi have lavet cremelinser. Tag din muffinsform frem - den med 12 huller. Så passer det lige til vores omgang her.
  2. Del din mørdej i to dele, og rul den ene del ud med en kagerulle til en tykkelse på ca. 4 millimeter. Udstik 12 “bunde” med et glas eller lignende, der er lidt større end bunden i formene. Så du får lidt kant. Læg de runde dej-stykker ned i bunden af en muffinform – altså 12 stk. i alt – og tryk dem let ud, så de kommer en lille centimeter op af kanten.
  3. Kom så vaniljecreme i hvert “hul”, der skal en spiseskefuld creme i hvert. Rul så den anden del af mørdejen ud, og stik igen 12 cirkler ud med et glas. Her skal størrelsen nogenlunde passe , så kan lægges på som låg.
  4. Pres “lågene” let på i siderne af hver linse, så de hænger sammen, men uden at masse dem. Bag altid med kærlighed. Mere praktisk info: Når du har skovlet en spiseskefuld vaniljecreme i hver af dine cremelinser har du sikkert creme i overskud. Den spiser du bare. Cremen smager nemlig fantastisk.
  5. Så skal vi bage cremelinserne. Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og bag dem i 15 minutter. Bagetiden kan variere en smule afhængig af din ovns varme, men bagetiden plejer at passe ret præcist. Cremelinser skal være gyldne.

Næringsindhold

Kalorier: 248kcalKulhydrater: 27gProtein: 3gFedt: 14gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 49mgNatrium: 113mgKalium: 36mgKostfibre: 1gSukker: 8gVitamin A: 436IUCalcium: 10mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Når du tager dine cremelinser ud af ovnen, lader du dem stå et kvarters tid i formen. Så kan du nemt pille dem op med en kødnål eller anden spids genstand.

Gør det forsigtig så cremelinserne ikke går i stykker.

Fryseegnet

Cremelinserne kan sagtens fryses ned, og når du tager dem ud af fryseren, skal de bare stå ved stuetemperatur og tø op.

Linser med hindbær

cremelinser med hindbær

Hvis du er vild med cremelinser, ja så bliver du helt vild over min nye udgave med cremelinser med hindbær.

Det er lækre linser med en velsmagende og hjemmelavet kagecreme - tilsat en god hindbærmarmelade.

150 g smør - i tern
300 g hvedemel
70 g flormelis
2 tsk vaniljesukker
1 æg
1 nip salt
3-4 spsk mælk

Fyld:

12 spsk kagecreme
12 tsk hindbærmarmelade

  • Start med mørdejen til linserne. Skær det kolde smør ud i mindre tern, og bland det med hvedemel og flormelis. Smuldr smørret helt ud i blandingen, og tilsæt så vaniljesukker, et æg, salt og en smule mælk.
  • Saml dejen med hænderne, og tilsæt om nødvendigt mere mælk. Dejen skal være smidig, men hverken for hård eller blød. Tril den sammen på bordet, og saml til en kugle, som du lader hvile i 30 minutter i køleskabet. Mørdej må ikke æltes for længe!
  • I mellemtiden laver du den hjemmelavede kagecreme, og køler den lidt af.
  • Find en muffinform med 12 huller frem, og smør dem.
  • Rul så dejen ud på en meldrysset bord, og pas på dejen ikke hænger fast. Det bliver nemlig noget bøvl. Tykkelse på mørdejen skal være ca. 4 millimeter.
  • Udstik først 12 cirkler, der er lidt større end bundene i din muffinform, så du får en cirka to centimeter høj kant på dine linser, når de er lagt forsigtigt ned i bunden af hullet. Jeg plejer at bruge et stort drikkeglas til at udstikke cirklerne.
  • Kom en teskefuld hindbærmarmelade i bunden af cremelinserne, og derefter en teskefuld kagecreme.
  • Så udstikker du 12 låg til linserne, der selvfølgelig passer med størrelsen på hullet, så de lukker linserne helt tæt.
  • Læg lågene på, og tryk dem forsigtigt sammen i siderne, så lågene sidder godt fast.
  • Bag så dine cremelinser med hindbær i 15 minutter ved 180 grader varmluft.

De færdigbagte cremelinser med hindbær køles af på en rist.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annemarie

    marts 02, 2024 at 10:19 am

    Hej Holger jeg har en enkelt gang prøvet at bruge cremepulver til lagkager i mine cremelinser - det kan ikke anbefales - der var creme i hele ovnen.

    Svar
  2. Karina

    oktober 15, 2020 at 10:21 am

    Hej,
    Kan de bages dagen før eller bliver de tørre?

    Svar
  3. Karin

    april 30, 2020 at 10:26 pm

    Hej Holger

    Jeg ville lave din jordbærtærte, men kunne se, at der kun skal bruges ½ delen af linsedejen og tænkte, at den anden del så kunne bruges til dine Cremelinser https://madensverden.dk/cremelinser-med-hjemmelavet-vaniljecreme/ men hvis jeg kigger på opskriften på dejen til dem, så er den lidt anderledes end til tærtedejen, der skal bl.a. mindre smør i og den skal æltes. Betyder det noget, eller kan jeg sagtens bruge linsedejen til dine creamlinser også eller for den sags skyld dejen til dine creamlinser til jordbærtærten?

    Glæder mig helt vildt til at smage resultatet da det ser så lækkert ud 😊

    Svar
  4. Kaj Dalsgaard

    august 14, 2017 at 5:04 pm

    Fint med linseopskriften - men hvor køber man disse forme?
    Jeg har ledt og ledt

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required