Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Cote de boeuf

Cote de boeuf (opskrift til grill, pande og ovn)

billederesultat for cote de boeuf
4.6 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook241PinterestSMSEmailMessenger
241
DELINGER
Indhold
  • Cote de boeuf (opskrift til grill, pande og ovn)
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på cote de boeuf
  • Cote de boeuf på pande
  • Cote de boeuf i ovn
  • Kernetemperatur
  • Hviletid
  • Udskæring
  • Tilbehør
  • Fakta
  • Kommentarer

Cote de boeuf (opskrift til grill, pande og ovn)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 22 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Hviletid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 20 minutter min
Cote de boeuf er en udskæring til bøf, og i denne opskrift kan du se hvordan den tilberedes i grill, på pande eller i ovn. En komplet guide.
Antal: 2
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 cote de boeuf ( oksekød på ca. 600 gram)
  • olivenolie
  • 30 g smør (gerne timiansmør)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. 1 cote de boeuf tages ud af køleskabet mindst en time inden den skal grilles, og her smører du den med olivenolie, hvorefter den drysses med salt. På begge sider. Hviler en time.
  2. Grillen varmes godt op, og du bruner bøffen af ved en hård og direkte varme, og det gælder selvfølgelig uanset om det er gasgrill eller kuglegrill. Så fuld knald på grillen.
  3. Smør risten med lidt olie og brun bøffen godt på begge sider. Den skal virkelig have noget stegeskorpe. Jeg plejer lægge bøffen lidt på skrå, og brune den et minut. Så på skrå på den anden side i et minut. Vende bøffen om, så den nu brunes med stregerne den anden vej i et minut, og derefter et minut på den sidste side - ligeledes med stregerne modsat, så du får lavet det klassiske grillmønster. Men altså i alt to minutter på hver side, og ikke længere!
  4. Sluk for den inderste brænder i gasgrillen, eller skub kullene ud til siden i kulgrillen, for nu skal der grilles ved indirekte varme.
  5. Læg bøffen i en alubakke, og fordel skiver af 30 g smør over. Gerne en timiansmør.
  6. Stil bakken med bøf tilbage på grillen, og giv den cirka 10 minutter ved indirekte varme. Så er bøffen perfekt rosa når den serveres.
  7. Tag bakken af grillen og læg et dobbelt stykke sølvpapir over, og derefter et viskestykke. Lad kødet hvile i 10 minutter inden udskæring. Krydres med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier732kcalKulhydrater0.01gProtein60gFedt55gMættet fedt27gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt23gTransfedt0.5gKolesterol215mgNatrium1415mgKalium808mgSukker0.01gVitamin A420IUCalcium25mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på cote de boeuf

Cote de boeuf er bøffernes konge, og den store bøf kan steges super mør og lækker.

Der er flere metoder til at stege bøffen på, og dem gennemgår jeg i denne opskrift, så du altid får det perfekte resultat.

Her er også en række gode tips og tricks til tilberedningen.

Hver bøf er beregnet til to personer.

En cote de boeuf tages uf ad køleskabet senest en time før den skal tilberedes. Her smøres den med olivenolie, hvorefter den drysses med en god mængde flagesalt. Så er bøffen ikke kold, når den skal steges, og samtidig mørner saltet kødet, så du får et endnu bedre resultat. Foto: Madensverden.dk.
En cote de boeuf tages uf ad køleskabet senest en time før den skal tilberedes. Her smøres den med olivenolie, hvorefter den drysses med en god mængde flagesalt. Så er bøffen ikke kold, når den skal steges, og samtidig mørner saltet kødet, så du får et endnu bedre resultat. Foto: Madensverden.dk.

Cote de boeuf på pande

Du kan sagtens også stege den store bøf direkte på panden.

Først brunes den grundigt af på begge sider, og her gælder det ligeledes om at få dannet en god stegeskorpe, der giver masser af smag.

Bruningen tager et par minutter på hver side ved høj varme.

Derefter skrues ned for varmen, så du steger den ved halv varme, typisk 5 på en skala fra 1-9.

Stegetiden er cirka 10 minutter, men brug gerne et stegetermometer.

Cote de boeuf i ovn

En cote de boeuf er også fremragende at tilberede i ovnen, men du skal først brune den på panden.

Igen altså ved høj varme, så du får den rette stegeskorpe,

Derefter stilles panden ind i ovnen ved 125 grader varmluft, og her skal den have omkring 20 minutter. Stegetiden afhænger dog af flere forhold, herunder varmen i den ovn, kødets tykkelse og øvrig konsistens.

Så anvend gerne et stegetermometer.

Du kan selvfølgelig også lægge bøffen i et ildfast fad, og fordele skiver af timiansmør eller almindeligt smør ovenpå.

Du kan selvfølgelig også lave en lækker cote de bouef i sous vide med denne opskrift.

Kernetemperatur

Da bøffen er relativ tyk, kan du med fordel anvende et stegetermometer.

Kernetemperaturen skal være på cirka 55 grader, for så er bøffen rosa uden af være rød efter hviletid.

Husk at stikke stegetermometer ind i midten af bøffen.

Hviletid

Det er vigtigt, at lade bøffen hvile efter stegning. Uanset hvilken af metoderne du har anvendt.

Hviletiden er mindst 10 minutter, og er det en meget stor cote de boeuf må den gerne hvile 15 minutter.

Se også: Sådan laver du den perfekte hakkebøf

Udskæring

Efter hviletid lægges den møre cote de boeuf på et skærebræt, hvorefter den skæres i tynde skiver.

Du skærer altså bøffen ud som du normalt ville udskære en steg.

Husk at skære på tværs af fibrene i kødet, og start eventuelt med at skære benet fra. Så er det nemmest at skære hele bøffen pænt ud.

Det er godt at lægge skiver af hjemmelavet timiansmør på en cotes de boeuf, for det tilfører masser af smag. Du kan dog også blot anvende almindeligt smør i skiver. Foto: Madensverden.dk.
Det er godt at lægge skiver af hjemmelavet timiansmør på en cotes de boeuf, for det tilfører masser af smag. Du kan dog også blot anvende almindeligt smør i skiver. Foto: Madensverden.dk.

Tilbehør

Den færdigstegte bøf skal selvfølgelig serveres med tilbehør, og her vil jeg blandt andet foreslå en kold kartoffelsalat med asparges.

Men prøv også med disse grillede kartofler med hvidløg, og en lækker aspargessalat med tomater og mozzarella.

Fakta

En cote de boeuf skæres af oksehøjreb, i øvrigt som også entrecotes og rib-eye gør.

Udskæringen er godt fedtmarmoreret, hvilket gør det muligt at stege kødet virkelig mørt.

Størrelsen på bøfferne kan variere, og mens jeg her har tilberedt en cotes de boeuf på 600 gram, så kan de sagtens også være helt op til 900 gram. Ja, endda større.

Her er tilberedningstiden selvfølgelig også længere.

Se også min store bøfguide til stegning af bøffer.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vagn Hermann skriver

    juni 06, 2025 at 9:38 am

    Jeg savner meget nogle gode forslag til tilbehør til jeres dejlige retter -
    Kunne i ikke gøre lidt mere ud af det ??
    Med tak for en tilfreds "kunde"
    Vagn

    Svar
  2. Lone skriver

    marts 29, 2025 at 3:39 pm

    Jeg skal lave den idsg

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Glædelig jul - giv dig selv en gave og bliv PLUS-medlem nu

madens verden logo opskrifter på god mad

Vi ønsker dig en rigtig glædelig jul. Men har du overvejet, at give dig selv en gave og blive PLUS-medlem af Madens Verden? Det bliver både du og vi glade for.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required