• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Cote de boeuf (opskrift til grill, pande og ovn)

Cote de boeuf (opskrift til grill, pande og ovn)

billederesultat for cote de boeuf
4.6 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
238
SHARES
FacebookMessenger238PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. juni 2024 - Udgivet: 28. maj 2018

Cote de boeuf er en udskæring til bøf, og i denne opskrift kan du se hvordan den tilberedes i grill, på pande eller i ovn. En komplet guide.

Cote de boeuf er bøffernes konge, og den store bøf kan steges super mør og lækker.

Der er flere metoder til at stege bøffen på, og dem gennemgår jeg i denne opskrift, så du altid får det perfekte resultat.

Her er også en række gode tips og tricks til tilberedningen.

Hver bøf er beregnet til to personer.

Opskrift på cote de boeuf

billederesultat for cote de boeuf
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Cote de boeuf (opskrift til grill, pande og ovn)

4.64 fra 22 stemmer
Cote de boeuf er en udskæring til bøf, og i denne opskrift kan du se hvordan den tilberedes i grill, på pande eller i ovn. En komplet guide.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hviletid 1 time t
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Kalorier: 732
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 cote de boeuf - oksekød på ca. 600 gram
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 30 g smør - gerne timiansmør

Fremgangsmåde
 

  1. Bøffen tages ud af køleskabet mindst en time inden den skal grilles, og her smører du den med olivenolie, hvorefter den drysses med salt. På begge sider. Hviler en time.
  2. Grillen varmes godt op, og du brune bøffen af ved en hård og direkte varme, og det gælder selvfølgelig uanset om det er gasgrill eller kuglegrill. Så fuld knald på grillen.
  3. Smør risten med lidt olie og brun bøffen godt på begge sider. Den skal virkelig have noget stegeskorpe. Jeg plejer lægge bøffen lidt på skrå, og brune den et minut. Så på skrå på den anden side i et minut. Vende bøffen om, så den nu brunes med stregerne den anden vej i et minut, og derefter et minut på den sidste side - ligeledes med stregerne modsat, så du får lavet det klassiske grillmønster. Men altså i alt to minutter på hver side, og ikke længere!
  4. Sluk for den inderste brænder i gasgrillen, eller skub kullene ud til siden i kulgrillen, for nu skal der grilles ved indirekte varme.
  5. Læg bøffen i en alubakke, og fordel skiver af timiansmør over.
  6. Stil bakken med bøf tilbage på grillen, og giv den cirka 10 minutter ved indirekte varme. Så er bøffen perfekt rosa når den serveres.
  7. Tag bakken af grillen og læg et dobbelt stykke sølvpapir over, og derefter et viskestykke. Lad kødet hvile i 10 minutter inden udskæring.

Næringsindhold

Kalorier: 732kcalKulhydrater: 0.01gProtein: 60gFedt: 55gMættet fedt: 27gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 23gTransfedt: 0.5gKolesterol: 215mgNatrium: 1415mgKalium: 808mgSukker: 0.01gVitamin A: 420IUCalcium: 25mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening
En cote de boeuf tages uf ad køleskabet senest en time før den skal tilberedes. Her smøres den med olivenolie, hvorefter den drysses med en god mængde flagesalt. Så er bøffen ikke kold, når den skal steges, og samtidig mørner saltet kødet, så du får et endnu bedre resultat. Foto: Madensverden.dk.
En cote de boeuf tages uf ad køleskabet senest en time før den skal tilberedes. Her smøres den med olivenolie, hvorefter den drysses med en god mængde flagesalt. Så er bøffen ikke kold, når den skal steges, og samtidig mørner saltet kødet, så du får et endnu bedre resultat. Foto: Madensverden.dk.

Cote de boeuf på pande

Du kan sagtens også stege den store bøf direkte på panden.

Først brunes den grundigt af på begge sider, og her gælder det ligeledes om at få dannet en god stegeskorpe, der giver masser af smag.

Bruningen tager et par minutter på hver side ved høj varme.

Derefter skrues ned for varmen, så du steger den ved halv varme, typisk 5 på en skala fra 1-9.

Stegetiden er cirka 10 minutter, men brug gerne et stegetermometer.

Cote de boeuf i ovn

En cote de boeuf er også fremragende at tilberede i ovnen, men du skal først brune den på panden.

Igen altså ved høj varme, så du får den rette stegeskorpe,

Derefter stilles panden ind i ovnen ved 125 grader varmluft, og her skal den have omkring 20 minutter. Stegetiden afhænger dog af flere forhold, herunder varmen i den ovn, kødets tykkelse og øvrig konsistens.

Så anvend gerne et stegetermometer.

Du kan selvfølgelig også lægge bøffen i et ildfast fad, og fordele skiver af timiansmør eller almindeligt smør ovenpå.

Du kan selvfølgelig også lave en lækker cote de bouef i sous vide med denne opskrift.

Kernetemperatur

Da bøffen er relativ tyk, kan du med fordel anvende et stegetermometer.

Kernetemperaturen skal være på cirka 55 grader, for så er bøffen rosa uden af være rød efter hviletid.

Husk at stikke stegetermometer ind i midten af bøffen.

Hviletid

Det er vigtigt, at lade bøffen hvile efter stegning. Uanset hvilken af metoderne du har anvendt.

Hviletiden er mindst 10 minutter, og er det en meget stor cote de boeuf må den gerne hvile 15 minutter.

Se også: Sådan laver du den perfekte hakkebøf

Udskæring

Efter hviletid lægges den møre cote de boeuf på et skærebræt, hvorefter den skæres i tynde skiver.

Du skærer altså bøffen ud som du normalt ville udskære en steg.

Husk at skære på tværs af fibrene i kødet, og start eventuelt med at skære benet fra. Så er det nemmest at skære hele bøffen pænt ud.

Det er godt at lægge skiver af hjemmelavet timiansmør på en cotes de boeuf, for det tilfører masser af smag. Du kan dog også blot anvende almindeligt smør i skiver. Foto: Madensverden.dk.
Det er godt at lægge skiver af hjemmelavet timiansmør på en cotes de boeuf, for det tilfører masser af smag. Du kan dog også blot anvende almindeligt smør i skiver. Foto: Madensverden.dk.

Tilbehør

Den færdigstegte bøf skal selvfølgelig serveres med tilbehør, og her vil jeg blandt andet foreslå en kold kartoffelsalat med asparges.

Men prøv også med disse grillede kartofler med hvidløg, og en lækker aspargessalat med tomater og mozzarella.

Fakta

En cote de boeuf skæres af oksehøjreb, i øvrigt som også entrecotes og rib-eye gør.

Udskæringen er godt fedtmarmoreret, hvilket gør det muligt at stege kødet virkelig mørt.

Størrelsen på bøfferne kan variere, og mens jeg her har tilberedt en cotes de boeuf på 600 gram, så kan de sagtens også være helt op til 900 gram. Ja, endda større.

Her er tilberedningstiden selvfølgelig også længere.

Se også min store bøfguide til stegning af bøffer.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vagn Hermann

    juni 06, 2025 at 9:38 am

    Jeg savner meget nogle gode forslag til tilbehør til jeres dejlige retter -
    Kunne i ikke gøre lidt mere ud af det ??
    Med tak for en tilfreds "kunde"
    Vagn

    Svar
  2. Lone

    marts 29, 2025 at 3:39 pm

    Jeg skal lave den idsg

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required