Her er min bedste opskrift på burgerboller. Burgerbollerne er nemme at lave, og de har den helt rigtige fyldighed, der gør dem perfekte til en burger.
Burgerboller skal da være hjemmebagte, og her er de perfekte boller til din hjemmelavede burger.
Bollerne er både luftige og lette, og med en diameter på 10 centimeter har de den helt rette størrelse til bøfferne. Jeg vil anbefale at lave dejen i røremaskine, men den kan selvfølgelig også æltes i hånden.
Burgerbollerne pynter jeg altid med sesamfrø, men du kan selvfølgelig også bare vælge at drysse dem med de sunde chiafrø.
Opskriften giver 12 store burgerboller, der kan bages på én bageplade, og derfor er det en nem opskrift.
Lad dig i øvrigt ikke forvirre af, at dejen til at starte med kan se en anelse tynd ud. Den bliver perfekt når den æltes! Og ellers kan du sagtens tilføje en smule mere mel, hvis du synes det. Lun mælk kan i øvrigt også erstattes med lunkent vand, og du får stadig lækre brød ud af det.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på burgerboller
Burgerboller
Ingredienser
Dej
- 3 dl mælk - skal være lun
- 50 g gær - gerne økologisk
- 450 g hvedemel
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 75 g smør - blødt
Pynt
- 1 æg
- mælk - et par spiseskefulde
- sesamfrø - eller chiafrø til drys
Fremgangsmåde
- Lav dejen til dine burgerboller i en røremaskine, det er det nemmeste.
- Kom mælk (lun) i skålen og smuldr gær i. Brug dejkrogen, og rør gæren ud.
- Kom så hvedemel i samme tid sammen med æg, og ælt videre ved lav hastighed.
- Så tilsættes salt, sukker og smør (blødt), og nu skal dejen æltes ved middel hastighed i cirka 10 minutter. Dejen kan føles lidt tynd, men sådan skal den være. Og tilsæt ellers en smule mere mel hvis du synes det.
- Tag dejen ud på et meldrysset bordet (dette mel indgår ikke i mængden), og fold den sammen, inden den kommes i en skål.
- Overdæk med husholdningsfilm og lad den hæve i 20 minutter.
- Tag igen dejen ud og del i 12 lige store stykker. Den skal ikke æltes yderligere. Form 12 burgerboller med en diameter på cirka 10 centimeter.
- Stil dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg (sammenpisket) og lidt mælk, hvorefter de drysses med sesamfrø.
- Læg en bradepande omvendt ovenpå bagepladen, så burgerbollerne er lukket helt inde. Hæver i 30 minutter. Fjern den øverste bradepande inden bagning.
- Bag derefter burgerbollerne ved 220 grader over- og undervarme, hvor de skal have cirka 10 minutter. Pas på de ikke bliver for mørke!
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Frysning
Burgerbollerne kan fryses ned. Kom de afkølede burgerboller i en frysepose, og læg dem på frost.
Når du skal bruge burgerbollerne, skylles de kort under den kolde hane, hvorefter de lunes i ovnen ved 175 grader.
Burgerboller med bageenzymer
Burgerbollerne kan også bages med bageenzymer.
Her kommes en god teskefuld bageenzymer i dejen, hvilket giver endnu bedre boller til dine burgere.
Brug søgefeltet øverst på siden til at søge alle mine lækre burgeropskrifter frem, hvor du kan anvende burgerbollerne.
Det kan være til cheeseburger, Big Mac burger og Sloppy Joe.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Birgitte Nielsen
Lækre boller. Meget populære her i huset. Tjekkede lige kalorieindhold. Mængde per portion 222 kcal. Menes der per bolle, eller per 100 g?
Betina Rasmussen
God opskrift!
Mette Bæk Andersen
Hej Holger🙂 Jeg bruger tørgær og har puttet det i melet,da jeg har en Ankarsrum, hvor væsken skal i beholderen og melet skal i lidt efter lidt. Dette går vel også? Altså med tørgær.
Og jeg har lavet dobbeltportion.
Kan jeg bage på varmluft med begge plader med 12 stk? Vh.Mette
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Ja da, no problem. Husk, at tørgær skal have væske med en lidt højere temperatur for at blive aktiveret 🙂
Du kan sagtens bage to plader burgerboller ad gangen.
Alt det bedste
Holger
Dennis, 50 år
Fulgte opskriften til punkt og prikke..
Blev susme verdens bedste burgerboller.. Luftige og bløde..
Tusind tak.
Camilla Larsen
Super lækker opskrift, dejlig luftig. Jeg var nødsaget til at komme 25g ekstra i, for at jeg kunne arbejde med dejen. Men mums hvor er de gode og tusind tak for alle de tips du giver
Holger Rørby Madsen
Hej Camilla
Mange tak for de søde ord - det er dejligt at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
Evald Emanuelsen
Hej Holger
Din opskrift på burgerboller er fantastisk. Den er let og luftig. Og så bruger jeg den også til rosin- og chokoladeboller og suppehorn.
Sussi
Kommer du blot et par håndfulde chokolade/rosiner i eller er der andet du ændre?
helle
jeg har bagt den flere gange. uden at tilsætte mere mel.
bruger lidt til bord og hænder når jeg former.
fantastisk opskrift og godt fif med bagepladen ovenpå når de hæver
Tania Boysen
Hej
Jeg har i dag prøvet dine hjemme lavet burgerboller og undre mig meget over min konsistens. Ikke bare blødt men meget flydende, ihverfald ikke noget jeg kunne folde på det meldrysset bord og da slet ikke dele i 12 lige store stykker🥴 kan det virkelig passe med kun 450 g mel til 3 dl mælk, æg og smør???. Lidt bekymret for at yderlig skulle tilsætte ihvertfald 200 g mel før delen kan arbejdes med.
Elsker jeres opskrifter og madplan, den har virkelig lettet vores hverdag herhjemme, så tusind tak🙏
Jesper
Jeg måtte desværre opgive bollerne. Dejen var så klæbrig at der ikke kunne formes boller, men mere uregelmæssige klatter.
I stedet lavede jeg et burger brød ud af dejen, som jeg så skar ud. Fungere ganske fint, men hvor våd skal dejen egentlig være? Synes den var meget våd.
Krestine Gormsen
Hvorfor skal der pensles inden hævning?
Falder dejen sket ikke sammen af det?
Pia H
Hej
Lavede en smule om på din burger opskrift i disse smørpris tider: halv Becell og halv smør ,blot 20 gr øko gær, 100 gr rugmel, 50 gr fine havregrynsflager , hvedemel for resten af gram antallet,
Dobbl.hævetid. 22 min bagetid
De blev virkeligt lækre og meget smagfulde 👍mvh Pia H
Dorthe Bendixen
Vi bruger altid disse burger boller 🙂 og de er så nemme at lave - jeg putter dog 1 spsk bageenzymer i, det spiller 🙂
Jan
Absolut godkendt, de bedste burgerboller jeg til dato har lavet 🙂
Morten
Jeg vender tilbage til den opskrift igen og igen. HELT perfekte burgerboller!
Anne Merete
Absolut den bedste opskrift på burgerboller