Her får du min opskrift på bradepandepizza. En lækker og sprød pizza, der fylder en hel bradepande, og som er meget nem at bage i ovnen.
Bradepandepizza var blandt andet et stort hit tilbage i 1990erne, hvor man typisk dengang lavede pizza med en god kødsovs som fyld.
Det kan man stadig gøre, men du kan også lave den i lidt mere let udgave, hvor pizzaen forbages med pizzasauce, og efterfølgende toppes med eks. mozzarella, skinke eller andet, inden den bages færdig i ovnen.
Fyldet på en bradepandepizza kan jo varieres i det uendelige, men her er min grundopskrift - og så kan du selv toppe den med lige hvad du vil.
Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min grundopskrift på italiensk pizzadej.
Husk også at se disse opskrifter:
Opskrift på bradepandepizza
Bradepandepizza - nem og lækker
Ingredienser
- 275 g vand - gerne lunkent
- 20 g gær
- 425 g pizzamel - italiensk hvedemel tipo 00
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- pizzasauce - gerne en hjemmelavet pizzasauce
- mozzarella - brækket i mindre stykker
- oregano - til drys
Fremgangsmåde
- Lunkent vand og gær røres sammen. Dejen til bradepandepizza er nemmest at ælte i røremaskine, men kan naturligvis også klares i hånden.
- Kom så hvedemel i sammen med olivenolie og salt, og ælt dejen ved middel hastighed i ca. 10 minutter, så dejen slipper kanten på skålen.
- Pizzadejen virkes op og lægges til hævning i skål med husholdningsfilm og et viskestykke over. Hævetiden er en time.
- Forvarm ovnen til 230 grader varmluft, og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Virk dejen op og rul den derefter ud til en størrelse svarende til bagepladen.
- Smør et lag pizzasauce på og drys lidt tørret tørret oregano over.
- Bag din bradepandepizza midt i ovnen, og den skal have cirka have 15 minutter i første omgang.
- Tag pizzaen ud og fordel mozzarella i grove stykker over pizzaen. Du skal ikke skære mozzarellaen ud - men brække den i stykker.
- Kom også andet fyld på, og det kan være toppe af hakket oksekød, pepperoni, tomater, peberfrugt, ananas, champignon eller andet.
- Stil pizzaen tilbage i ovnen, og bag den nu i yderligere ca. 7-8 minutter. Hold øje med den.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Den færdigbagte bradepandepizza kan evt. lige pyntes med lidt rucola eller spinat inden servering.
Friske skiver parmaskinke er også god på pizzaen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Pernille Jensen
Hej Holger ☺️
Hvordan kan det være, at du forbager dine pizzabunde? Er der fordele ved det, og er det nødvendigt?
Mvh Pernille
Lars Jacobsen
Madens verden har rigtig mange god opskrifter, men siden er utrolig besværlig at arbejde med, hvis man ønsker at gemme opskrifter i forskellige katagorier! ☹️ ☹️ ☹️
Man kan konstatere at der er plads til forbedringer!
Hvorfor er der ikke i app til siden?
Mvh Lars
Holger Rørby Madsen
Hej Lars
Tak for indspark - det er da en god idé. Tak for det - den tager jeg med videre 🙂
Alt det bedste
Holger
Ole
Du har vel hørt om bogmærker / bookmarks i din browser, ik'!? Alt skal vel ikke drejes om en "App" idag? Hvis du syntes siden er svær at arbejde med, er det endnu en bekræftelse på, at den nyere generation er så afhængige af deres telefon, at den næsten skal minde dem om at de skal huske at trække vejret!