Indhold
Bondesuppe
Ingredienser
- 200 g bacon (tørsaltet, i mindre tern)
- 1 spsk rapsolie
- 2 løg (hakket)
- 300 g kartofler (i mindre tern)
- 200 g gulerødder (i mindre tern)
- 8 dl vand
- 2 terninger grøntsagsbouillon
- 1 tsk timian (tørret)
- 50 g grønkål (plukket eller snittet)
- citronsaft (friskpresset)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- 200 g bacon i tern brunes af i 1 spsk rapsolie ved middel varme i ca. 5 minutter. Bruger du ikke tørsaltet bacon er olie muligvis ikke nødvendigt.
- Hak 2 løg og kom dem ved. Vend rundt og steg et minut mere.
- Tilsæt så 300 g kartofler sammen med 200 g gulerødder, og lad det stege med et minuts tid mere. Det er ikke nødvendigt at skrælle kartofler og gulerødder.
- Kom 8 dl vand ved sammen med 2 terninger grøntsagsbouillon og 1 tsk timian, og lad nu bondesuppen simr under låg i ca. 25 minutter.
- Pluk eller snit 50 g grønkål nogenlunde fint, og vend kålen i suppen. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Vær forsigtig med saltet, da både bacon og bouillonterninger typisk er godt saltede. Lad det simre 5 minutter mere under låg.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på bondesuppe
Bondesuppe er klassisk, dansk husmandskost, hvilket typisk mad, der både er nem at lave, rimelig hurtig og billig. Og uden for mange ingredienser.
Bondesuppen kan laves på mange forskellige måder. Jeg laver den med tørsaltet bacon, kartofler, gulerødder og grønkål, men den kan varieres på mange måder.
Den kan sagtens laves uden bacon, og dermed som en vegetarisk suppe, og den kan også laves med hakket oksekød, der så brunes af først. Mængden af de enkelte grøntsager kan også varieres, og der kan også tilsættes eks. hvidkål og andre grøntsager. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
Servering
Bondesuppe serveres straks sammen med et stykke groft brød. Du kan jo her prøve at bage mine mini grovflutes, der passer perfekt til suppen. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift på bondesuppe. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.