Hvidkålssuppe er en cremet suppe, der laves med hvidkål, kartofler og porre. Hvidkålssuppen blendes med lidt fløde og serveres med sprøde bacontren og hakket persille.
Hvidkålssuppe er meget nem at lave, og du kan bruge den færdige suppe både som forret og en mættende hovedret.
Kål er jo generelt sundt, og derfor er denne suppe med hvidkål helt sikkert også godt for dig.
jeg har lavet en cremet version, hvor den kogte hvidkål blendes med lidt fløde, og det giver en virkelig lækker konsistens.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på hvidkålssuppe
Hvidkålssuppe - cremet suppe med hvidkål
Ingredienser
- 0,5 hvidkål
- 1 bagekartoffel
- 1 porre
- 1 teskefuld sherryeddike
- 8 deciliter vand
- 2 bouillonterninger
- 1 teskefuld timian - tørret
- 2 deciliter fløde
- salt og friskkværnet peber
- 100 gram bacon - i tern
- persille
Sådan gør du
- Fjern det yderste blad på hvidkålen, og snit derefter cirka halvdelen af kålen i tynde strimler, som igen skæres i mindre stykker.
- Bagekartoflen skrælles og skæres i små tern, mens porren snittes i tynde skiver.
- Varm en gryde op, og kom lidt olie i. Svits nu hvidkål, kartoffel og porre i op til 10 minutter, hvor du vender det rundt undervejs, så det ikke branker eller brænder på.
- Kom en smule sherryeddike i, lad det svitse kort - og tilsætderefter vand, bouillonterninger og timian.
- Lad nu hvidkålssuppen koge i 30 minutter under låg, så grøntsagerne bliver kogt møre. Suppen skal blot simre.
- Steg baconternene sprøde på en pande. Hak persillen fint.
- Blend suppen med en stavblender så den bliver helt jævn, og kom fløden ved. Blend igen, og smag den færdige hvidkålssuppe til med lidt salt og peber. Du kan også komme lidt sukker i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den cremede hvidkålssuppe serveres med et stykke nybagt brød. og pyntes med sprødstegte bacontern og lidt hakket persille.
Se også mine opskrifter på:
Julie
Hej, jeg overvejer at lave en større portion af hvidkåls suppen, men kan ikke lige lure om den kan fryses?
Holger Rørby Madsen
Hej Julie
Jeg har ikke prøvet at fryse hvidkålssuppe (er altid blevet spist op), men det bør ikke være noget problem.
Så det kan du vist roligt gøre 🙂
Alt det bedste
Holger