Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål

Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål

billede med blomkålspure
4.7 fra 52 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
369
SHARES
FacebookMessenger369PinterestEmailSMS

Min opskrift på nem og cremet blomkålspure. Pure med blomkål serveres som tilbehør til bla. fisk, og selv dem, der ikke er vild med blomkål, kan lide den.

Blomkålspure er en af mine yndlingsretter, og så er den jo en kær anledning til at spise mere kål.

Jeg bruger blandt andet den cremede pure af blomkål til fisk, og du skal prøve at lægge et par spiseskefulde pure på en tallerken, og derefter et stykke dampet fisk over. Det er altså godt.

Er du ikke så glad for blomkål - eller kål i det hele taget, kan du roligt kaste dig over blomkålspureen. Den smager nemlig ikke frygtelig meget af kål efter endt tilberedning.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Har du fået fingrene i en meget stor blomkål, kan det være du skal tilføje lidt mere mælk/fløde under kogningen.

Indhold
  • Min opskrift på nem og cremet blomkålspure. Pure med blomkål serveres som tilbehør til bla. fisk, og selv dem, der ikke er vild med blomkål, kan lide den.
  • Blomkålspure
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Blomkålspure

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 52 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Min opskrift på nem og cremet blomkålspure. Pure med blomkål serveres som tilbehør til bla. fisk, og selv dem, der ikke er vild med blomkål, kan lide den.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 hel blomkål
  • 1 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g smør
  • 0,5 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Pil bladene af blomkålen, og del den derefter i kvarte. Skær det nederste af stokken fra og kassér den.
  2. Resten af blomkålen skæres i mindre stykker og kommes i en gryde.
  3. Hvidløgsfed snittes ligeledes helt fint og kommes i gryden.
  4. Hæld minimælk og fløde ved og kog nu blomkålen mør. Bring indholdet i kog, skru ned for varmen, og lad nu blomkålen koge ved svag varme indtil den er helt mør. Det tager cirka 20 minutter.
  5. Hæld væden fra den kogte blomkål, men hæld den i en kop, så du har den hvis der skal tilføres mere væske til din blomkålspure.
  6. Find en stavblender frem, og skær 50 gram smør i mindre tern. Det må gerne være blødt smør/stuetemperatur.
  7. Kom smørret ned til blomkålen, og blend pureen helt glat og cremet.
  8. Smag til med salt, friskkværnet peber og en smule citronsaft. Brug ikke for meget citron, da det jo ikke skal være en citronpure. Men citronen er god til lige at give blomkålspureen lidt mere dybde i smagen.

Næringsindhold

Kalorier224kcalKulhydrater11gProtein5gFedt20gMættet fedt12gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.4gKolesterol56mgNatrium722mgKalium520mgKostfibre3gSukker5gVitamin A734IUVitamin C77mgCalcium89mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige blomkålspure serveres blandt andet til fisk, herunder dampet torsk og ovnbagt laks.

Flere inspirerende opskrifter:

Stegt blomkål med citron, oliven og feta
Prøv denne skønne opskrift på stegt blomkålen. Nem og hurtig ret som tilbehør eller selvstændig vegetarret, der laves med blomkål, oliven, citron og feta.
Se opskriften her
billede med stegt blomkål med feta
Blomkålsmos
Her får du min opskrift på blomkålsmos. En nem og lækker mos med blomkål og lidt smør. Brug den som tilbehør til gryderetter og meget andet.
Se opskriften her
blomkålsmos
Blomkålsris - den bedste opskrift
Opskrift på blomkålsris, og du får min fremgangsmåde til både en kogt udgave , stegt på panden eller lavet i ovnen. Og det er sundt tilbehør.
Se opskriften her
billede med blomkålsris
Blomkålsfritter - nem og sund opskrift
Få min opskrift på lækre blomkålsfritter, som du nemt kan lave i ovnen. Smagfulde og krydrede buketter af blomkål, der er lækkert tilbehør.
Se opskriften her
billede med blomkålsfritter
Blomkålssuppe
Nem og lækker opskrift på blomkålssuppe. En cremet suppe lavet med blomkål og kartofler, og du kan servere den som hovedret eller forret.
Se opskriften her
billede med blomkålssuppe
Farseret blomkål
Her er min opskrift på farseret blomkål. En smuk ret med blomkål, fars og bacon, der både er nem at lave, og som smager forrygende godt.
Se opskriften her
farsereret blomkål
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne skriver

    december 14, 2024 at 11:19 pm

    Hej
    Kan man forberede det dagen inde og blot lune i en gryde?

    Svar
  2. Rene skriver

    januar 17, 2022 at 6:16 pm

    Mums

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required