• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Blomkålspure

Blomkålspure

billede med blomkålspure
4.7 fra 52 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
351
SHARES
FacebookMessenger351PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  17. oktober 2024 - Udgivet:  17. februar 2020

Min opskrift på nem og cremet blomkålspure. Pure med blomkål serveres som tilbehør til bla. fisk, og selv dem, der ikke er vild med blomkål, kan lide den.

Blomkålspure er en af mine yndlingsretter, og så er den jo en kær anledning til at spise mere kål.

Jeg bruger blandt andet den cremede pure af blomkål til fisk, og du skal prøve at lægge et par spiseskefulde pure på en tallerken, og derefter et stykke dampet fisk over. Det er altså godt.

Er du ikke så glad for blomkål - eller kål i det hele taget, kan du roligt kaste dig over blomkålspureen. Den smager nemlig ikke frygtelig meget af kål efter endt tilberedning.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Har du fået fingrene i en meget stor blomkål, kan det være du skal tilføje lidt mere mælk/fløde under kogningen.

Se også de populære opskrifter på:

  • Blomkålssuppe
  • Blomkålsmos
  • Blomkålsfritter
  • Blomkålsris

Opskrift på blomkålspure

billede med blomkålspure
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Blomkålspure

4.74 fra 52 stemmer
Min opskrift på nem og cremet blomkålspure. Pure med blomkål serveres som tilbehør til bla. fisk, og selv dem, der ikke er vild med blomkål, kan lide den.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 224
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 hel blomkål
  • 1 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g smør
  • 0,5 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Pil bladene af blomkålen, og del den derefter i kvarte. Skær det nederste af stokken fra og kassér den.
  2. Resten af blomkålen skæres i mindre stykker og kommes i en gryde.
  3. Hvidløgsfed snittes ligeledes helt fint og kommes i gryden.
  4. Hæld minimælk og fløde ved og kog nu blomkålen mør. Bring indholdet i kog, skru ned for varmen, og lad nu blomkålen koge ved svag varme indtil den er helt mør. Det tager cirka 20 minutter.
  5. Hæld væden fra den kogte blomkål, men hæld den i en kop, så du har den hvis der skal tilføres mere væske til din blomkålspure.
  6. Find en stavblender frem, og skær 50 gram smør i mindre tern. Det må gerne være blødt smør/stuetemperatur.
  7. Kom smørret ned til blomkålen, og blend pureen helt glat og cremet.
  8. Smag til med salt, friskkværnet peber og en smule citronsaft. Brug ikke for meget citron, da det jo ikke skal være en citronpure. Men citronen er god til lige at give blomkålspureen lidt mere dybde i smagen.

Næringsindhold

Kalorier: 224kcalKulhydrater: 11gProtein: 5gFedt: 20gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.4gKolesterol: 56mgNatrium: 722mgKalium: 520mgKostfibre: 3gSukker: 5gVitamin A: 734IUVitamin C: 77mgCalcium: 89mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige blomkålspure serveres blandt andet til fisk, herunder dampet torsk og ovnbagt laks.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne

    december 14, 2024 at 11:19 pm

    Hej
    Kan man forberede det dagen inde og blot lune i en gryde?

    Svar
  2. Rene

    januar 17, 2022 at 6:16 pm

    Mums

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required