Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Benløse fugle

Benløse fugle med flødesauce i gryde

billederesultat for benløse fugle
4.7 fra 62 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
245
SHARES
FacebookMessenger245PinterestEmailSMS
Indhold
  • Benløse fugle med flødesauce
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på benløse fugle
  • Billeder
  • Med eller uden spæk
  • Kommentarer

Benløse fugle med flødesauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 62 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 15 minutter min
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Benløse fugle er en dansk klassiker, der består af skiver af okseinderlår, der rulles sammen med persille, og koges møre i en flødesauce.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 8 skiver okseinderlår (på cirka 110 gram stykket)
  • 2 håndfulde persille (hakket)
  • 1 dl kalvefond
  • 2 dl piskefløde
  • 2 tsk ribsgele
  • 0,5 tsk spidskommen (stødt)
  • 3 enebær (knuste )
  • salt og friskkværnet peber
  • Maizena (til jævning)

Fremgangsmåde

  1. Dup skiverne af okseinderlår tørre med et stykke køkkenrulle. Kom lidt hvedemel i en dyb tallerken.
  2. Læg en skive kød ud på et skærebræt, og bank det let med hånden eller en kødhammer. Giv den lidt salt og friskkværnet peber. Læg så lidt friskhakket persille på kødet.
  3. Rul kødet sammen så persillen bliver inden i rullen, og slut med at lukke med en kødnål, så den benløse fugl ikke åbner sig under stegningen i gryden.
  4. Vend rullen i hvedemel, og gør tilsvarende med de øvrige "benløse fugle".
  5. Kom en god klat smør i en stor og tykbundet gryde, hvor du har plads til alle dine benløse fugle.
  6. Brun dem nu grundigt på begge sider, og hæld derefter kalvefond, piskefløde, knuste enebær og spidskommen i gryden. Lad det koge op.
  7. Læg låg på gryden, og lad nu kødrullerne med persille simre ved helt svag varme i cirka fem kvarter. Vend dem en enkelt gang undervejs - men gør det forsigtigt!
  8. Efter de fem kvarter løfter du forsigtigt "fuglene" op af gryden, og trækker kødnålene ud. Anret dem på et fad.
  9. Kog flødesovsen op, og tilsæt ribsgele.
  10. Jævn med Maizena udrørt i lidt koldt vand - og justér farven med lidt madkulør.
  11. Smag til med salt, friskkværnet peber - og eventuelt lidt gastrik eller æbleedikke.

Næringsindhold

Kalorier470kcalKulhydrater5gProtein46gFedt28gMættet fedt15gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt9gKolesterol181mgNatrium803mgKalium766mgKostfibre0.2gSukker3gVitamin A907IUVitamin C3mgCalcium81mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på benløse fugle

Benløse fugle har man spist i Danmark gennem mange år, men retten kendes bestemt også i udlandet.

I Frankrig hedder den eksempelvis "oiseau sans tête", der vel frit kan oversættes til en fugl uden hovedet.

Benløse fugle laves i et utal af variationer, men min yndlingsopskrift er denne med sort peber og friskhakket persille.

Opskriften på benløse fugle er beregnet som hovedret til fire personer.

Billeder

Her er nogle billeder fra min tilberedning af benløse fugle:

Læg en bunke persille på skiven af okseinderlår til de benløse fugle. Rul derefter skiven sammen, og luk med en kødnål. Foto: Guffeliguf.dk.
Rul dine benløse fugle i hvedemelm, og læg dem til side. Foto: Guffeliguf.dk.
Brun de benløse fugle grundigt, og tilsæt så kalvefond, piskefløde, enebær og stødt spidskommen. Steges under låg i en time og et kvarter. Foto. Guffeliguf.dk.

Med eller uden spæk

Når du køber kødet til de benløse fugle hos slagteren eller i supermarkedet, er der meget ofte lagt et stykke spæk oven på kødet.

Det er meningen man skal rulle kødet rundt om spækstykket, men jeg plejer at udelade det. Jeg synes simpelthen det bliver for fedt og kvalmende, men det er en smagssag.

Jeg bruger normalt skiver af okseinderlår, som jeg synes egner sig fortrinligt til "fuglene". Og så har jeg lavet to benløse fugle til hver - du kan selvfølgelig godt nøjes med mindre. Men de smager godt.

Hæld lidt flødesauce ud over de benløse fugle, resten af sovsen i en skål - og server med kartoffelmos og sauterede rosenkål. Det er klassisk dansk husmandskost.

Flere inspirerende opskrifter:

Oksekødsroulade
Den bedste opskrift på oksekødsroulade, der smager himmelsk godt. Skiver af oksekød rullet med sennep og bacon, der serveres den lækre sovs.
Se opskriften her
billede med oksekødsroulade
Oksekødsruller
Her får du en fantastisk opskrift på oksekødsruller med bresaola og timian. Okserullerne tilberedes i en lækker sauce. God som gæstemad.
Se opskriften her
billederesultat for oksekødsruller
Italienske kødruller med pesto - nem opskrift
Her er en nem opskrift på italienske kødruller med pesto og parmaskinke. Retten laves nemt i en gryde, og er perfekt som god gæstemad.
Se opskriften her
italienske kødruller med pesto og parmaskinke
Gammeldags bankekød (traditionel opskrift med løg)
Se hvordan du laver den bedste bankekød med masser af løg og en fantastisk sovs. Kødet bliver mørt som smør, og serveres med kartoffelmos.
Se opskriften her
billederesultat for bankekød og kartoffelmos
Bankekød i ovn
Kan man lave bankekød i ovn? Sagtens, og her er opskriften på bankekød i stegeso eller rømertopf, som giver den bedste sovs.
Se opskriften her
bankekød i ovn stegeso rømertopf
Kyllingeroulade
Kyllingeroulade i baconsvøb med champignon og flødeost. En opskrift med sprød bacon, cremet fyld og saftigt kød. En skøn ret med god smag.
Se opskriften her
billede med kyllingeroulade med bacon
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hasse Kristensen skriver

    oktober 30, 2023 at 7:25 pm

    Jeg bruner også koncentreret tomat og cognac af sammen med spidskommen og enebær

    Svar
  2. Orla skriver

    januar 25, 2019 at 3:58 pm

    Til benløse fugle bruger vi bacon i skiver og tomatpure,det giver sovse og kødet en rigtig god smag.

    Svar
  3. sergio spezi da concordia VE skriver

    oktober 18, 2018 at 9:44 pm

    ikke kun persille men ogsaa halvdel af s a r , engelsk savory, tysk bohenkraut,
    fransk sariette, botanisk : satureja hortensis bedre frisk men ellers tørr.

    Svar
  4. Kaj skriver

    oktober 05, 2017 at 8:56 am

    Brug aldrig kødhammer den ødelægger kødet.
    Hilsen
    Kaj

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      oktober 05, 2017 at 12:07 pm

      Hej Kaj
      Personligt foretrækker jeg min kagerulle 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar
  5. Anonym skriver

    oktober 21, 2016 at 5:54 pm

    Fløden skal ikke i før kødet er færdigt

    Svar
    • Hasse Kristensen skriver

      oktober 30, 2023 at 7:27 pm

      jo, det skal fløde på fra start. Den skal bare hygge sig og endelig ikke koge.

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required