• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Klassisk Beef Wellington opskrift - indbagt oksemørbrad

Klassisk Beef Wellington opskrift - indbagt oksemørbrad

beef-wellington
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
38
SHARES
FacebookMessenger38PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  6. maj 2024 - Udgivet:  2. december 2022

Indhold

  1. Se her hvordan du laver en god Beef Wellington efter den klassiske opskrift. En skøn opskrift på indbagt oksemørbrad i butterdej med svampe. En klassisk engelsk bøfret.
  2. Opskrift på Beef Wellington
  3. Beef Wellington
  4. Noter
  5. Kernetemperatur i Beef Wellington
  6. Tilbehør
  7. Hvorfor hedder det Beef Wellington?

Se her hvordan du laver en god Beef Wellington efter den klassiske opskrift. En skøn opskrift på indbagt oksemørbrad i butterdej med svampe. En klassisk engelsk bøfret.

Beef Wellington er i bund og grund en indbagt oksemørbrad, der er pakket ind i svampefyld og butterdej.

Den ser måske lidt svær ud at lave, men det er faktisk slet ikke så slemt. Og forude venter den perfekte smagskombination af det møre kød, svampefyldet og den sprøde butterdej. Det er altså himmelsk godt.

Den indbagte oksemørbrad er fin gæstemad, og den er bestemt et godt bud på en fantastisk hovedret til nytårsaften, hvor maden gerne må være lidt finere end normalt.

Her er den lavet med oksemørbrad, men den kan sagtens laves med en kalvemørbrad. Det bliver den ikke dårligere af.

Opskriften her er beregnet til fire personer, men den rækker muligvis også til 5-6 personer. Afhængig af mængden af tilbehør og lysten til kød.

Se også disse opskrifter:

Chicken Wellington - indbagt kyllingebryst

Indbagt mørbrad med butterdej og fars

Helstegt oksemørbrad

Chateaubriand

Opskrift på Beef Wellington

beef-wellington
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Beef Wellington

4.89 fra 9 stemmer
Se her hvordan du laver en god Beef Wellington. En skøn opskrift på indbagt oksemørbrad i butterdej med svampe. En klassisk engelsk bøfret.
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Engelsk
Kalorier: 937
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g oksemørbrad - midterstykke. afpudset
  • 2 spsk olie - til bruning
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 spsk sennep - dijon eller anden sennep
  • 1 spsk brun farin - med top
Svampefyld
  • 250 g champignon - finthakket
  • 1 stort skalotteløg - finthakket
  • 4 fed hvidløg - finthakket
  • 1 spsk rosmarin - finthakket
  • 1 spsk timian - finthakket
  • 1 dl rødvin
Desuden anvendes
  • 6 skiver parmaskinke
  • 1 rulle butterdej - kan købes i supermarkedet
  • 2 pasteuriserede æggeblommer

Fremgangsmåde
 

  1. Til Beef Wellington skal du bruge midterstykket af en oksemørbrad. Den spidse ende og hovedet skæres derfor fra, og tilbage skal du have cirka 800 gram af midterstykket. Enderne kan du bruge i eks. min bistrogryde. Afpuds mørbraden.
  2. Kødet brunes nu på en pande ved en høj varme sammen med lidt olie. Oksemørbraden skal blot have en god stegeskorpe hele vejen rundt. Krydres med salt og friskkværnet peber og tages til side.
  3. Rør sennep sammen med brun farin. En dijonsennep er god, men andre sennepper kan også anvendes. Smør kødet godt ind i blandingen, og stil den på køl.
  4. Stil panden tilbage på kogepladen, og svits nu finthakket champignon, skalotteløg, hvidløg, rosmarin og timian. Svitses et par minutter ved en middel varme, hvorefter rødvin tilsættes. Steg videre indtil væsken er næsten stegt væk. Det kan tage op til 10 minutter.
  5. Læg et stykke husholdningsfilm på et skærebræt, og derpå skiver af parmaskinke, som netop overlapper hinanden, og så de samlet passer med længden på kødet.
  6. Fordel svampefyldet på parmaskinken, og læg den afbrunede mørbrad ovenpå svampefyldet. Rul stramt sammen og stil på køl i 30 minutter.
  7. Rul og skær din butterdej ud, og størrelsen på butterdejen skal være så den kan nå hele vejen rundt om kødet og lukkes til.
  8. Pak forsigtigt kødet ud af filmen, og læg det midt på butterdejen. Pensl butterdejen rundt om kødet med æggeblomme.
  9. Rul forsigtigt din Beef Wellington sammen, og luk enderne til. Læg den på bageplade med bagepapir med sammenfoldningen nedad. Rids den forsigtigt i et smukt mønster med en kniv. Pensles med æggeblomme.
  10. Steges i ovnen ved 225 grader varmluft, hvor den ca skal have ca. 25 minutter. Kernetemperaturen skal være 55 grader, men stegetiden kan variere. Så det er kernetemperaturen der styrer hvornår den er klar.

Næringsindhold

Kalorier: 937kcalKulhydrater: 26gProtein: 44gFedt: 71gMættet fedt: 24gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 34gTransfedt: 0.05gKolesterol: 153mgNatrium: 982mgKalium: 951mgKostfibre: 2gSukker: 5gVitamin A: 120IUVitamin C: 6mgCalcium: 52mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Lad gerne den færdigstegte Beef Wellington hvile 10 minutter inden udskæring, hvorefter den kan skæres i passende skiver med en skarp kniv.

Du kan i øvrigt sagtens forberede den indbagte oksemørbrad dagen i forvejen. Her gøres den blot helt klar, og stilles på køl.

Derefter er det blot at tilberede den i ovnen, men stegetiden forlænges med 5-10 minutter.

Kernetemperatur i Beef Wellington

Igen gælder det, at kernetemperaturen i en Beef Wellington skal være cirka 55 grader. Så er den rosa og flot i kernen og kødet.

Ønskes den mere rød, tages den blot ud ved en lavere kernetemperatur.

Tilbehør

Tilbehør til indbagt oksemørbrad kan være en lækker rødvinssauce, pommes anna og dampede grøntsager.

Hvorfor hedder det Beef Wellington?

Man ved faktisk ikke med sikkerhed hvor navnet kommer fra, men retten har formentlig fået navn efter the first duke of Wellington i England, og han hed Arthur Wellesley. Han døde i øvrigt tilbage i 1852.

Han var i øvrigt med til at slå Napoleon ved Waterloo i 1815, men det er en anden historie.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rannveig Björnsdóttir

    december 31, 2024 at 9:22 pm

    Lykkedes 100% Tak for opskrift 🙏

    Svar
  2. Christina Westphal

    april 15, 2023 at 2:53 pm

    Hej, Stor ros til dine opskrifter!!:-) kan man lave indbagt oksemørbrad (ikke Beef Wellington), hvor man først lave kødet i sovitten og derefter pakker den ind i butterdej? Christina

    Svar
  3. laerke

    december 02, 2022 at 7:34 pm

    Åh, jeg vil helt sikkert lave dette, når juletiden kommer!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 03, 2022 at 9:39 am

      Hej Laerke
      Det skal du helst bestemt - og Beef Wellington er også perfekt til nytårsaften 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required