Se den bedste opskrift på blommegrød, brombærgrød og en dejlig grød af mirabeller. Grøden tager kun fem minutter at koge.
Det tager blot få minutter at lave sin egen blommegrød, men hvordan er det nu lige man jævner en frugtgrød?
Det spørgsmål får jeg ofte, og her er den rigtige metode.
Jeg plejer at bruge Maizena, der er udrørt i en smule koldt koldt vand. Kog det med i grøden i et par minutter, og køl grøden ned.
Jeg synes det er nemt at styre frugtgrødens konsistens på denne måde.
Andre bruger kartoffelmel, men her må grøden så IKKE koge efterfølgende, da den så kan blive "lang" i det. Og det duer ikke.
Opskriften her viser hvordan du laver en blommegrød, men fremgangsmåden er præcis den samme med brombær og mirabeller.
Portionen er beregnet som dessert til fire personer.
Ingredienser til blommegrød
500 gram friske blommer
2 deciliter vand
1 teskefuld vaniljesukker
3 spiseskefulde rørsukker
Jævning af 2 teskefulde Maizena og lidt koldt vand
Fremgangsmåde
- Vask blommerne grundigt, og del dem så du kan tage stenen i midten ud.
- Kom vand og udstenede blommer i en gryde, og kog det op. Tilsæt vaniljesukker.
- Lad nu din blommegrød simre i 4-5 minutter.
- Rør lidt Maizena ud i koldt vand, og tilsæt den i en tynd stråle mens du pisker i grøden.
- Du kan jo selv styre hvor tyk eller tynd du ønsker grøden. Men vær opmærksom på, at grøden bliver tykkere under nedkølingen.
- Lad blommekogen koge et par minutter ved svag varme.
Tag frugtgrøden af og køl den ned.
Servér med letpisket flødeskum eller blot ren fløde og mælk.
Se også min opskrift på:
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Snyde basser med creme
Mums - grillet asparges med parmaskinke
Mør og lækker kalveculotte i grill
Sådan laver du grillet spidskål
Sådan laver du grill koteletter
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.