Se den bedste opskrift på blommegrød, brombærgrød og en dejlig grød af mirabeller. Grøden tager kun fem minutter at koge.
Det tager blot få minutter at lave sin egen blommegrød, brombærgrød eller mirabellegrød, men hvordan er det nu lige man jævner en frugtgrød?
Det spørgsmål får jeg ofte, og her er den rigtige metode.
Jeg plejer at bruge lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt koldt vand. Kog det med i grøden i et par minutter, og køl grøden ned.
Jeg synes det er nemt at styre frugtgrødens konsistens på denne måde.
Andre bruger kartoffelmel, men her må grøden så IKKE koge efterfølgende, da den så kan blive "lang" i det. Og det duer ikke.
Opskriften her viser hvordan du laver en blommegrød, men fremgangsmåden er præcis den samme med brombær og mirabeller, så du nemt også kan lave brombærgrød og grød af mirabeller.
Portionen er beregnet som en lille dessert til fire personer.
Opskrift på blommegrød
Ingredienser
- 500 gram blommer uden sten
- 2 deciliter vand
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 3 spiseskefulde rørsukker
- 2 teskefulde majsstivelse røres ud i lidt koldt vand
Sådan gør du
- Vask blommer grundigt, og del dem så du kan tage stenen i midten ud.
- Kom vand og udstenede blommer i en gryde, og kog det op. Tilsæt vaniljesukker og rørsukker.
- Lad nu din blommegrød simre i 4-5 minutter.
- Rør lidt majsstivelse ud i koldt vand, og tilsæt den i en tynd stråle mens du pisker i grøden.
- Du kan jo selv styre hvor tyk eller tynd du ønsker grøden. Men vær opmærksom på, at grøden bliver tykkere under nedkølingen.
- Lad blommekogen koge et par minutter ved svag varme.
Næringsindhold
Noter
Tag den færdige blommegrød af og køl den ned.
Servér med letpisket flødeskum eller blot ren fløde og mælk.
Se også mine opskrifter på:
Hejsa - skal sukker i sammen med vaniljesukkeret ?
Mvh Mette
Hej Mette
Jeps - god fornøjelse 🙂
Alt det bedste
Holger
Jeg måtte koge meget længere tid for at få blommerne kogt ud. Jeg ville anbefale mindre vand. Smagen er uspændende. Måske er blommetypen afgørende. Ellers tak for mange gode opskrifter. 🙂