Her er en nem og lækker opskrift på blommekage fra Lagkagehuset, og den laves med friske blommer, en hjemmelavet creme og kanelremonce. God dessertkage.
Blommekage fra Lagkagehuset er en lækker kage med friske blommer, og kagen er nem at lave.
Blommekagen er blandt andet med en hjemmelavet creme og en skøn remonce, og den er virkelig god som en dessertkage. Du kan dog sagtens lave en pulvercreme i stedet for den hjemmelavede.
Generelt ser opskriften måske lidt kringlet, men den er faktisk ganske nem at bage, og brug gerne en springform med en diameter på ca. 22 centimeter. Så bliver din kage med blommer nemlig passende høj.
Mængden af blommer afhænger selvfølgelig af størrelsen på blommerne, men jeg bruger normalt 3-4 blommer til kagen, hvor de tynde blommebåde skal nå hele vejen rundt i kagen.
Se også de populære kageopskrifter på:
Opskrift på nem blommekage
Blommekagen rækker til otte personer, måske lidt mere, og du kan med fordel lave blommekagen god tid i forvejen.
Blommekage
Ingredienser
Kagecreme
- 200 gram kagecreme
Kanelremonce
- 50 gram smør - blødt
- 50 gram sukker
- 3 teskefulde kanel
Crumbledej
- 75 gram hvedemel
- 25 gram smør - koldt, i tern
- 25 gram sukker
- 0,5 teskefuld bagepulver
Dej
- 150 gram smør - blødt
- 125 gram sukker
- 3 æg
- 150 gram hvedemel
- 1 teskefuld bagepulver
- 3 blommer - modne, skåret i både
Sådan gør du
Creme
- Til blommekage starter du med, at lave en god kagecreme. Gerne den hjemmelavede, men en købecreme er også ok.
Kanelremonce
- Rør blødt smør sammen med sukker og kanel til en ensartet masse. Rør ikke for længe.
Crumble
- Kom hvedemel i en skål sammen med koldt smør i tern, sukker og bagepulver. Smuldr smørret ud, så det kommer til at ligne revet ost.
Dej
- Kom blødt smør og sukker i en skål, og pisk det grundigt. Derefter piskes æggene i et ad gangen, så du får en luftig æggemasse. Bland hvedemel sammen med bagepulver, og vend det i æggemassen uden at slå for meget luft ud af dejen. Brug gerne en dejskraber.
- Læg et stykke bagepapir i en springform med en diameter på ca. 22 centimeter, og klem bagepapiret fast i bunden. Fjern det overskydende stykke bagepapir. Smør kanten på formen med smør. Forvarm din ovn til 210 grader over- og undervarme.
- Fordel først smuldredejen nederst i formen. Derpå kommes ca. halvdelen af dejen. Det kan være lidt tricky, men det kan altså lade sig gøre med lidt snilde.
- Derpå fordeles med forsigtighed kanelremonce og kagecreme, inden du øverst fordeler den sidste halvdel af dejen. Blommestykkerne må gerne stikkes lidt ned i dejen, men ikke for meget.
- Blommer, der er skåret i både, lægges smukt øverst rundt i ring, og der lægges også nogle både på midten. Som du kan se på billedet her. Drys til sidst lidt sukker over kagen.
- Blommekage bages nu ca. 40 minutter ved 210 grader over- og undervarme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdig blommekage er blandt andet god som dessertkage, men lad den køle af først. Du kan evt. pynte kagen med sigtet flormelis, men den kan sagtens serveres som den er.
Blommekagen fra Lagkagehuset kan godt fryses ned.
Og endelig kan blommerne erstattes med eks. æbler, hvis du mere er til det. Men så er det selvfølgelig ikke længere en blommekage.
Del dine ideer og tanker med os andre her: