• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Blommetærte - opskrift på den dejligste hyggekage

Blommetærte - opskrift på den dejligste hyggekage

Blommetærte
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
17
SHARES
FacebookMessenger17PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 16. september 2023 - Udgivet: 6. september 2021

Blommetærte med hakkede mandler og havens blommer smager så godt, at man får lyst til at overspise. Server med creme fraiche eller flødeskum.

Blommetærte er en fornøjelse at spise. Dels fordi den smager vildt godt, dels fordi man får brugt nogle af havens blommer.

Det er altid en fryd at høste frugt og bær, så man kan sylte og bage med egen produktion.

Har du ikke egne blommer, er der heldigvis råd for det. De fleste supermarkeder sælger danske blommer sensommer og efterår.

Se også: Blommekage fra Lagkagehuset med creme og remonce

Vi kan også købe blommer fra varmere himmelstrøg i mange måneder, men disse er ofte mere syrlige, så det skal der tages højde for i opskriften.

Opskrift på blommetærte

Blommetærte
Karen SenecaKaren Seneca

Blommetærte

4.67 fra 3 stemmer
Blommetærte med hakkede mandler og havens blommer smager så godt, at man får lyst til at overspise. Server med creme fraiche eller flødeskum.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Køletid dej 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 40 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Dej
  • 125 g smør - tern
  • 55 g flormelis
  • 225 g hvedemel
  • 1 æggeblomme
Fyld
  • 100 g smør - blødt
  • 110 g sukker
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 120 g finthakkede mandler - el. mandelmel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 40 g hvedemel
  • 6-8 blommer - både

Fremgangsmåde
 

Tærtedej
  1. Bland hurtigt mel, smør og sukker sammen, så du får en smuldret masse.
  2. Tilsæt æggeblomme og æg, eventuelt lidt vand, og saml dejen.
  3. Sæt den på køl i en halv time.
  4. Når dejen er kold ruller du den ud, og lægger den over en smurt tærteform. Fold den godt ned og skær overskydende dej væk. Prik huller i bunden med en gaffel. Bag i 15-20 minutter ved 200 grader.
Tærten
  1. Skyl blommer, udsten og skær i små både. Du kan sagtens lægge blommebådene meget tæt, hvis du ønsker fuld kraft på blommesmagen.
  2. Blend mandler helt fint. Du kan også bruge mandelmel i stedet.
  3. Pisk smør og sukker til en cremet masse. Tilsæt æggeblomme og æg og pisk videre.
  4. Tilsæt vaniljesukker, hvedemel og mandelmelet/de finthakkede mandler og pisk.
  5. Når tærtedejen er kommet ud af ovnen, smører du det tykke lag mandelmasse på. Herefter placerer du blommebåde i det mønster, du ønsker.
  6. Bag ved 180 grader i 40-45 minutter - eller indtil tærten er gylden.
  7. Server med creme fraiche rørt op med vaniljesukker eller flødeskum.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan bruge ferskner og nektariner til samme tærte. I det hele taget er det en god basis-tærtedej, som passer til mange forskellige frugter. Og ikke kun denne blommetærte.

Selve tærtedejen er en af de bedste til desserttærter, synes jeg. Sprød og fuld af smag.

Se også: Blomme crumble med mandler og kokosmel

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inger Post

    august 20, 2023 at 4:53 pm

    Hej
    Kan jeg fryse tærten?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required