Blommetærte med hakkede mandler og havens blommer smager så godt, at man får lyst til at overspise. Server med creme fraiche eller flødeskum.
Blommetærte er en fornøjelse at spise. Dels fordi den smager vildt godt, dels fordi man får brugt nogle af havens blommer.
Det er altid en fryd at høste frugt og bær, så man kan sylte og bage med egen produktion.
Har du ikke egne blommer, er der heldigvis råd for det. De fleste supermarkeder sælger danske blommer sensommer og efterår.
Se også: Blommekage fra Lagkagehuset med creme og remonce
Vi kan også købe blommer fra varmere himmelstrøg i mange måneder, men disse er ofte mere syrlige, så det skal der tages højde for i opskriften.
Opskrift på blommetærte
Blommetærte
Ingredienser
Dej
- 125 gram smør - tern
- 55 gram flormelis
- 225 gram hvedemel
- 1 æggeblomme
Fyld
- 100 gram smør - blødt
- 110 gram sukker
- 1 æg
- 1 æggeblomme
- 120 gram finthakkede mandler - el. mandelmel
- 1 tsk vaniljesukker
- 40 gram hvedemel
- 6-8 blommer - både
Sådan gør du
Tærtedej
- Bland hurtigt mel, smør og sukker sammen, så du får en smuldret masse.
- Tilsæt æggeblomme og æg, eventuelt lidt vand, og saml dejen.
- Sæt den på køl i en halv time.
- Når dejen er kold ruller du den ud, og lægger den over en smurt tærteform. Fold den godt ned og skær overskydende dej væk. Prik huller i bunden med en gaffel. Bag i 15-20 minutter ved 200 grader.
Tærten
- Skyl blommer, udsten og skær i små både. Du kan sagtens lægge blommebådene meget tæt, hvis du ønsker fuld kraft på blommesmagen.
- Blend mandler helt fint. Du kan også bruge mandelmel i stedet.
- Pisk smør og sukker til en cremet masse. Tilsæt æggeblomme og æg og pisk videre.
- Tilsæt vaniljesukker, hvedemel og mandelmelet/de finthakkede mandler og pisk.
- Når tærtedejen er kommet ud af ovnen, smører du det tykke lag mandelmasse på. Herefter placerer du blommebåde i det mønster, du ønsker.
- Bag ved 180 grader i 40-45 minutter - eller indtil tærten er gylden.
- Server med creme fraiche rørt op med vaniljesukker eller flødeskum.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan bruge ferskner og nektariner til samme tærte. I det hele taget er det en god basis-tærtedej, som passer til mange forskellige frugter. Og ikke kun denne blommetærte.
Selve tærtedejen er en af de bedste til desserttærter, synes jeg. Sprød og fuld af smag.
Inger Post
Hej
Kan jeg fryse tærten?