• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Dessert › Blommegrød (nem opskrift på grød af blommer og mirabeller)

Blommegrød (nem opskrift på grød af blommer og mirabeller)

Billede af blommegrød.
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
36
SHARES
FacebookMessenger36PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. august 2025 - Udgivet: 14. september 2022
Oversigt over indhold
  • Den bedste opskrift på blommegrød med blommer eller mirabeller. Grøden tager få minutter at koge, og den jævnes nemt med majsstivelse.
  • Opskrift på blommegrød
  • Blommegrød og grød af mirabeller
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Blommer til blommegrød
  • FAQ
  • Kommentarer

Den bedste opskrift på blommegrød med blommer eller mirabeller. Grøden tager få minutter at koge, og den jævnes nemt med majsstivelse.

Det tager blot få minutter at lave sin egen blommegrød (eller mirabellegrød), men hvordan er det nu lige man jævner en frugtgrød? Det spørgsmål får jeg ofte, og her er den rigtige metode.

Jeg plejer at bruge lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt koldt vand. Kog det med i grøden i et par minutter, og køl grøden ned. Jeg synes det er nemt at styre frugtgrødens konsistens på denne måde.

Andre bruger kartoffelmel, men her må grøden så IKKE koge efterfølgende, da den så kan blive "lang" i det. Og det duer ikke.

Opskriften her viser hvordan du laver en blommegrød, men fremgangsmåden er præcis den samme med og mirabeller, så du nemt også kan lave brombærgrød eller grød af mirabeller. Portionen er beregnet som en lille dessert til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Jordbærgrød med friske eller frosne jordbær
  • Hjemmelavet rabarbergrød
  • Æblegrød - opskrift på frugtgrød med æbler

Opskrift på blommegrød

Billede af blommegrød.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Blommegrød og grød af mirabeller

4.84 fra 6 stemmer
Den bedste opskrift på blommegrød med blommer eller mirabeller. Grøden tager få minutter at koge, og den jævnes nemt med majsstivelse.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 104
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 g blommer - uden sten
  • 1 dl vand
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk rørsukker - svarnede til ca. 45 gram
  • 1 spsk majsstivelse - røres ud i lidt koldt vand

Fremgangsmåde
 

  1. Vask blommer grundigt, og del dem så du kan tage stenen i midten ud.
  2. Kom vand og udstenede blommer i en gryde, og kog det op. Tilsæt vaniljesukker og rørsukker.
  3. Lad nu din blommegrød simre i 4-5 minutter.
  4. Rør majsstivelse ud i koldt vand, og tilsæt den i en tynd stråle mens du pisker i grøden. Du kan jo selv styre hvor tyk eller tynd du ønsker grøden, og det er ikke sikkert du skal bruge al stivelsen. Men vær opmærksom på, at grøden bliver lidt tykkere under nedkølingen.
  5. Lad blommekogen koge et minuts tid ved svag varme, og sæt den derefter til afkøling.

Næringsindhold

Kalorier: 104kcalKulhydrater: 26gProtein: 1gFedt: 0.4gMættet fedt: 0.02gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.2gNatrium: 2mgKalium: 197mgKostfibre: 2gSukker: 22gVitamin A: 431IUVitamin C: 12mgCalcium: 8mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Tag den færdige blommegrød af og køl den ned. Servér med letpisket flødeskum eller blot ren fløde og mælk.

Blommer til blommegrød

Du kan bruge alle slags blommer til blommegrød. Og som sagt er opskrift og fremgangsmåde den samme med mirabeller til en hjemmelavet mirabellegrød.

Og det er lige meget om du bruger de gulgrønne Reine Claude blommer, der er en gammel blommesort med lidt mere søde blommer, eller Victoria, Opal og mange andre populære blommesorter. Du kan læse meget mere om blommer i denne artikel her.

Se flere inspirerende opskrifter:

  • Rødgrød med fløde - Danmarks nationaldessert
  • Sveskegrød - nem og hurtig grød med svesker
  • Stikkelsbærgrød - nem opskrift på grød med stikkelsbær

FAQ

Hvordan jævner man blommegrød?

Blommegrøden jævnes typisk med majsstivelse (Maizena) eller kartoffelmel. Jeg foretrækker det første, da majsstivelsen er nem at anvende i frugtgrød. Anvendes kartoffelmel må du ikke røre for meget efter at stivelsen er tilsat, og samtidig må frugtgrøden IKKE koge efter tilsætning af kartoffelmel. Så bliver grøden lang.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Joan Ibsen

    september 10, 2024 at 1:55 pm

    Hej ...
    Kan man bruge frosne blommer...?
    Vh Joan Ibsen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 10, 2024 at 3:51 pm

      Hej Joan
      Ja, du kan sagtens bruge frosne blommer til blommegrøden. God fornøjelse.
      BH Holger

      Svar
  2. Nanna Fock

    oktober 09, 2022 at 9:45 pm

    Jeg måtte koge meget længere tid for at få blommerne kogt ud. Jeg ville anbefale mindre vand. Smagen er uspændende. Måske er blommetypen afgørende. Ellers tak for mange gode opskrifter. 🙂

    Svar
  3. Mette Eriksen

    september 14, 2022 at 3:26 pm

    Hejsa - skal sukker i sammen med vaniljesukkeret ?
    Mvh Mette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 14, 2022 at 5:21 pm

      Hej Mette
      Jeps - god fornøjelse 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød - nem og hurtig grød med svesker
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required