Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Blommegrød

Blommegrød (nem opskrift på grød af blommer og mirabeller)

Billede af blommegrød.
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
36
SHARES
FacebookMessenger36PinterestEmailSMS
Indhold
  • Blommegrød og grød af mirabeller
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på blommegrød
  • Servering
  • Blommer til blommegrød
  • FAQ
  • Kommentarer

Blommegrød og grød af mirabeller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Den bedste opskrift på blommegrød med blommer eller mirabeller. Grøden tager få minutter at koge, og den jævnes nemt med majsstivelse.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g blommer uden sten
  • 1 dl vand
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk rørsukker svarnede til ca. 45 gram
  • 1 spsk majsstivelse røres ud i lidt koldt vand

Fremgangsmåde

  1. Vask blommer grundigt, og del dem så du kan tage stenen i midten ud.
  2. Kom vand og udstenede blommer i en gryde, og kog det op. Tilsæt vaniljesukker og rørsukker.
  3. Lad nu din blommegrød simre i 4-5 minutter.
  4. Rør majsstivelse ud i koldt vand, og tilsæt den i en tynd stråle mens du pisker i grøden. Du kan jo selv styre hvor tyk eller tynd du ønsker grøden, og det er ikke sikkert du skal bruge al stivelsen. Men vær opmærksom på, at grøden bliver lidt tykkere under nedkølingen.
  5. Lad blommekogen koge et minuts tid ved svag varme, og sæt den derefter til afkøling.

Næringsindhold

Kalorier104kcalKulhydrater26gProtein1gFedt0.4gMættet fedt0.02gFlerumættet fedt0.1gEnkelumættet fedt0.2gNatrium2mgKalium197mgKostfibre2gSukker22gVitamin A431IUVitamin C12mgCalcium8mgJern0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på blommegrød

Det tager blot få minutter at lave sin egen blommegrød (eller mirabellegrød), men hvordan er det nu lige man jævner en frugtgrød? Det spørgsmål får jeg ofte, og her er den rigtige metode.

Jeg plejer at bruge lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt koldt vand. Kog det med i grøden i et par minutter, og køl grøden ned. Jeg synes det er nemt at styre frugtgrødens konsistens på denne måde.

Andre bruger kartoffelmel, men her må grøden så IKKE koge efterfølgende, da den så kan blive "lang" i det. Og det duer ikke.

Opskriften her viser hvordan du laver en blommegrød, men fremgangsmåden er præcis den samme med og mirabeller, så du nemt også kan lave brombærgrød eller grød af mirabeller. Portionen er beregnet som en lille dessert til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Jordbærgrød med friske eller frosne jordbær
  • Hjemmelavet rabarbergrød
  • Æblegrød - opskrift på frugtgrød med æbler

Servering

Tag den færdige blommegrød af og køl den ned. Servér med letpisket flødeskum eller blot ren fløde og mælk.

Blommer til blommegrød

Du kan bruge alle slags blommer til blommegrød. Og som sagt er opskrift og fremgangsmåde den samme med mirabeller til en hjemmelavet mirabellegrød.

Og det er lige meget om du bruger de gulgrønne Reine Claude blommer, der er en gammel blommesort med lidt mere søde blommer, eller Victoria, Opal og mange andre populære blommesorter. Du kan læse meget mere om blommer i denne artikel her.

Se flere inspirerende opskrifter:

  • Rødgrød med fløde - Danmarks nationaldessert
  • Sveskegrød - nem og hurtig grød med svesker
  • Stikkelsbærgrød - nem opskrift på grød med stikkelsbær

FAQ

Hvordan jævner man blommegrød?

Blommegrøden jævnes typisk med majsstivelse (Maizena) eller kartoffelmel. Jeg foretrækker det første, da majsstivelsen er nem at anvende i frugtgrød. Anvendes kartoffelmel må du ikke røre for meget efter at stivelsen er tilsat, og samtidig må frugtgrøden IKKE koge efter tilsætning af kartoffelmel. Så bliver grøden lang.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Joan Ibsen skriver

    september 10, 2024 at 1:55 pm

    Hej ...
    Kan man bruge frosne blommer...?
    Vh Joan Ibsen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 10, 2024 at 3:51 pm

      Hej Joan
      Ja, du kan sagtens bruge frosne blommer til blommegrøden. God fornøjelse.
      BH Holger

      Svar
  2. Nanna Fock skriver

    oktober 09, 2022 at 9:45 pm

    Jeg måtte koge meget længere tid for at få blommerne kogt ud. Jeg ville anbefale mindre vand. Smagen er uspændende. Måske er blommetypen afgørende. Ellers tak for mange gode opskrifter. 🙂

    Svar
  3. Mette Eriksen skriver

    september 14, 2022 at 3:26 pm

    Hejsa - skal sukker i sammen med vaniljesukkeret ?
    Mvh Mette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 14, 2022 at 5:21 pm

      Hej Mette
      Jeps - god fornøjelse 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required