Se den bedste opskrift på blommegrød, brombærgrød og en dejlig grød af mirabeller. Grøden tager kun fem minutter at koge.
Det tager blot få minutter at lave sin egen blommegrød, brombærgrød eller mirabellegrød, men hvordan er det nu lige man jævner en frugtgrød?
Det spørgsmål får jeg ofte, og her er den rigtige metode.
Jeg plejer at bruge lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt koldt vand. Kog det med i grøden i et par minutter, og køl grøden ned.
Jeg synes det er nemt at styre frugtgrødens konsistens på denne måde.
Andre bruger kartoffelmel, men her må grøden så IKKE koge efterfølgende, da den så kan blive "lang" i det. Og det duer ikke.
Opskriften her viser hvordan du laver en blommegrød, men fremgangsmåden er præcis den samme med brombær og mirabeller, så du nemt også kan lave brombærgrød og grød af mirabeller.
Portionen er beregnet som en lille dessert til fire personer.
Opskrift på blommegrød
Blommegrød, brombærgrød og grød af mirabeller
Ingredienser
- 500 g blommer - uden sten
- 2 dl vand
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 spsk rørsukker
- 2 tsk majsstivelse - røres ud i lidt koldt vand
Fremgangsmåde
- Vask blommer grundigt, og del dem så du kan tage stenen i midten ud.
- Kom vand og udstenede blommer i en gryde, og kog det op. Tilsæt vaniljesukker og rørsukker.
- Lad nu din blommegrød simre i 4-5 minutter.
- Rør lidt majsstivelse ud i koldt vand, og tilsæt den i en tynd stråle mens du pisker i grøden.
- Du kan jo selv styre hvor tyk eller tynd du ønsker grøden. Men vær opmærksom på, at grøden bliver tykkere under nedkølingen.
- Lad blommekogen koge et par minutter ved svag varme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Tag den færdige blommegrød af og køl den ned.
Servér med letpisket flødeskum eller blot ren fløde og mælk.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Joan Ibsen
Hej ...
Kan man bruge frosne blommer...?
Vh Joan Ibsen
Holger Rørby Madsen
Hej Joan
Ja, du kan sagtens bruge frosne blommer til blommegrøden. God fornøjelse.
BH Holger
Nanna Fock
Jeg måtte koge meget længere tid for at få blommerne kogt ud. Jeg ville anbefale mindre vand. Smagen er uspændende. Måske er blommetypen afgørende. Ellers tak for mange gode opskrifter. 🙂
Mette Eriksen
Hejsa - skal sukker i sammen med vaniljesukkeret ?
Mvh Mette
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Jeps - god fornøjelse 🙂
Alt det bedste
Holger