Oversigt over indhold
Den bedste opskrift på blommegrød med blommer eller mirabeller. Grøden tager få minutter at koge, og den jævnes nemt med majsstivelse.
Det tager blot få minutter at lave sin egen blommegrød (eller mirabellegrød), men hvordan er det nu lige man jævner en frugtgrød? Det spørgsmål får jeg ofte, og her er den rigtige metode.
Jeg plejer at bruge lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt koldt vand. Kog det med i grøden i et par minutter, og køl grøden ned. Jeg synes det er nemt at styre frugtgrødens konsistens på denne måde.
Andre bruger kartoffelmel, men her må grøden så IKKE koge efterfølgende, da den så kan blive "lang" i det. Og det duer ikke.
Opskriften her viser hvordan du laver en blommegrød, men fremgangsmåden er præcis den samme med og mirabeller, så du nemt også kan lave brombærgrød eller grød af mirabeller. Portionen er beregnet som en lille dessert til fire personer.
Se flere opskrifter:
- Jordbærgrød med friske eller frosne jordbær
- Hjemmelavet rabarbergrød
- Æblegrød - opskrift på frugtgrød med æbler
Opskrift på blommegrød

Blommegrød og grød af mirabeller
Ingredienser
- 500 g blommer - uden sten
- 1 dl vand
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 spsk rørsukker - svarnede til ca. 45 gram
- 1 spsk majsstivelse - røres ud i lidt koldt vand
Fremgangsmåde
- Vask blommer grundigt, og del dem så du kan tage stenen i midten ud.
- Kom vand og udstenede blommer i en gryde, og kog det op. Tilsæt vaniljesukker og rørsukker.
- Lad nu din blommegrød simre i 4-5 minutter.
- Rør majsstivelse ud i koldt vand, og tilsæt den i en tynd stråle mens du pisker i grøden. Du kan jo selv styre hvor tyk eller tynd du ønsker grøden, og det er ikke sikkert du skal bruge al stivelsen. Men vær opmærksom på, at grøden bliver lidt tykkere under nedkølingen.
- Lad blommekogen koge et minuts tid ved svag varme, og sæt den derefter til afkøling.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Tag den færdige blommegrød af og køl den ned. Servér med letpisket flødeskum eller blot ren fløde og mælk.
Blommer til blommegrød
Du kan bruge alle slags blommer til blommegrød. Og som sagt er opskrift og fremgangsmåde den samme med mirabeller til en hjemmelavet mirabellegrød.
Og det er lige meget om du bruger de gulgrønne Reine Claude blommer, der er en gammel blommesort med lidt mere søde blommer, eller Victoria, Opal og mange andre populære blommesorter. Du kan læse meget mere om blommer i denne artikel her.
Se flere inspirerende opskrifter:
- Rødgrød med fløde - Danmarks nationaldessert
- Sveskegrød - nem og hurtig grød med svesker
- Stikkelsbærgrød - nem opskrift på grød med stikkelsbær
FAQ
Blommegrøden jævnes typisk med majsstivelse (Maizena) eller kartoffelmel. Jeg foretrækker det første, da majsstivelsen er nem at anvende i frugtgrød. Anvendes kartoffelmel må du ikke røre for meget efter at stivelsen er tilsat, og samtidig må frugtgrøden IKKE koge efter tilsætning af kartoffelmel. Så bliver grøden lang.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Joan Ibsen
Hej ...
Kan man bruge frosne blommer...?
Vh Joan Ibsen
Holger Rørby Madsen
Hej Joan
Ja, du kan sagtens bruge frosne blommer til blommegrøden. God fornøjelse.
BH Holger
Nanna Fock
Jeg måtte koge meget længere tid for at få blommerne kogt ud. Jeg ville anbefale mindre vand. Smagen er uspændende. Måske er blommetypen afgørende. Ellers tak for mange gode opskrifter. 🙂
Mette Eriksen
Hejsa - skal sukker i sammen med vaniljesukkeret ?
Mvh Mette
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Jeps - god fornøjelse 🙂
Alt det bedste
Holger