• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)

Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)

Bagte rabarber
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. maj 2024 - Udgivet:  22. maj 2024

Indhold

  1. Her er opskriften på bagte rabarber, som smager forrygende og er nemme at lave. Perfekte som topping på morgenmaden eller til dessert.
  2. Opskrift på bagte rabarber
  3. Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  4. Tips

Her er opskriften på bagte rabarber, som smager forrygende og er nemme at lave. Perfekte som topping på morgenmaden eller til dessert.

Bagte rabarber tager ikke mange minutter at tilberede, og her får du en helt enkelt opskrift, hvor rabarberne først vendes i rørsukker, inden de bages i 20 minutter.

De lækre rabarber skæres skråt i mundrette stykker og bages tilpas længe til, at sukkeret smelter, mens rabarberstykkerne ikke smatter ud. Du får også en vidunderlig rabarbersirup i bunden af fadet.

Her har jeg brugt 75 gram sukker til 200 gram rabarber, fordi det synes jeg giver en perfekt blanding mellem de syrlige rabarber og det søde sukker. Men du kan sagtens skrue sukkermængden op til 100 gram, hvis du gerne vil have lidt mere sødme - eller ned til 50 gram, hvis du foretrækker det.

De bagte rabarber smager forrygende oven på din yoghurt eller havregrød til morgenmad, som lækkert dip til kylling eller en grillet kotelet - eller som en skøn topping til vaniljeis eller panna cotta til dessert.

Opskrift på bagte rabarber

Bagte rabarber
KatrineKatrine Rørby Madsen

Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)

5 fra 1 stemme
Her er opskriften på bagte rabarber, som smager forrygende og er nemme at lave. Perfekte som topping på morgenmaden eller til dessert.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 107
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g rabarber
  • 75 g rørsukker

Fremgangsmåde
 

  1. Skyl først rabarberstænglerne grundigt.
  2. Skær 200 g rabarber skråt i 2-3 centimeter lange stykker og kom dem op i en skål.
  3. Vej 75 g rørsukker af og vend rabarberne rundt i sukkeret.
  4. Kom dem i et ildfast fad og fordel dem ud i hele fadet, så rabarberstykkerne ikke ligger oven på hinanden.
  5. Bag nu rabarberne i 20 minutter ved 150 grader varmluft. De er færdige, når sukkeret er helt smeltet.
  6. Det er vigtigt, at de ikke får for meget, da de så smatter ud og dermed mister konsistensen.

Næringsindhold

Kalorier: 107kcalKulhydrater: 27gProtein: 0.5gFedt: 0.2gMættet fedt: 0.03gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.02gNatrium: 2mgKalium: 145mgKostfibre: 1gSukker: 26gVitamin A: 51IUVitamin C: 4mgCalcium: 43mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad de bagte rabarber køle helt af, inden du kommer dem i en lufttæt beholder.

Brug dem også gerne i desserter eller bagværk, for eksempel i stedet for rabarberkompot i en rabarbertrifli.

Du kan også prøve nogle af vores andre lækre opskrifter med rabarber:

Rabarbercrumble

Rabarberkage

Rabarberkompot (opskrift på hjemmelavet kompot)

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente

    maj 22, 2024 at 6:17 pm

    Virkelig lækker opskrift!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required