Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)

Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)

Bagte rabarber
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMS

Her er opskriften på bagte rabarber, som smager forrygende og er nemme at lave. Perfekte som topping på morgenmaden eller til dessert.

Bagte rabarber tager ikke mange minutter at tilberede, og her får du en helt enkelt opskrift, hvor rabarberne først vendes i rørsukker, inden de bages i 20 minutter.

De lækre rabarber skæres skråt i mundrette stykker og bages tilpas længe til, at sukkeret smelter, mens rabarberstykkerne ikke smatter ud. Du får også en vidunderlig rabarbersirup i bunden af fadet.

Her har jeg brugt 75 gram sukker til 200 gram rabarber, fordi det synes jeg giver en perfekt blanding mellem de syrlige rabarber og det søde sukker. Men du kan sagtens skrue sukkermængden op til 100 gram, hvis du gerne vil have lidt mere sødme - eller ned til 50 gram, hvis du foretrækker det.

De bagte rabarber smager forrygende oven på din yoghurt eller havregrød til morgenmad, som lækkert dip til kylling eller en grillet kotelet - eller som en skøn topping til vaniljeis eller panna cotta til dessert.

Opskrift på bagte rabarber

Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)

KatrineKatrine Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Her er opskriften på bagte rabarber, som smager forrygende og er nemme at lave. Perfekte som topping på morgenmaden eller til dessert.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g rabarber
  • 75 g rørsukker

Fremgangsmåde

  1. Skyl først rabarberstænglerne grundigt.
  2. Skær 200 g rabarber skråt i 2-3 centimeter lange stykker og kom dem op i en skål.
  3. Vej 75 g rørsukker af og vend rabarberne rundt i sukkeret.
  4. Kom dem i et ildfast fad og fordel dem ud i hele fadet, så rabarberstykkerne ikke ligger oven på hinanden.
  5. Bag nu rabarberne i 20 minutter ved 150 grader varmluft. De er færdige, når sukkeret er helt smeltet.
  6. Det er vigtigt, at de ikke får for meget, da de så smatter ud og dermed mister konsistensen.

Næringsindhold

Kalorier107kcalKulhydrater27gProtein0.5gFedt0.2gMættet fedt0.03gFlerumættet fedt0.1gEnkelumættet fedt0.02gNatrium2mgKalium145mgKostfibre1gSukker26gVitamin A51IUVitamin C4mgCalcium43mgJern0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Lad de bagte rabarber køle helt af, inden du kommer dem i en lufttæt beholder.

Brug dem også gerne i desserter eller bagværk, for eksempel i stedet for rabarberkompot i en rabarbertrifli.

Du kan også prøve nogle af vores andre lækre opskrifter med rabarber:

Rabarbercrumble

Rabarberkage

Rabarberkompot (opskrift på hjemmelavet kompot)

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente skriver

    maj 22, 2024 at 6:17 pm

    Virkelig lækker opskrift!

    Svar

Mere inspiration

  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween
  • Spøgelses-småkager
    Spøgelses-småkager - søde gys til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required