• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Bagte figner

Bagte figner

Bagte figner
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. august 2024 - Udgivet:  24. august 2024

Indhold

  1. Bagte figner med honning og vaniljeis er en skøn dessert, som er nem at lave og smager forrygende. Se opskriften her.
  2. Opskrift på bagte figner
  3. Bagte figner
  4. Tips

Bagte figner med honning og vaniljeis er en skøn dessert, som er nem at lave og smager forrygende. Se opskriften her.

Bagte figner med vaniljeis er er en af mine yndlingsdesserter, som smager fantastisk i sensommeren, når figner er i sæson.

Du kan ofte få figner i supermarkedet fra august og ind i efteråret - og hvis du er rigtig heldig har du selv et figentræ i haven eller kender nogen, der har det.

For figner smager altså bare helt fantastisk, når du bager dem i ovnen som her med rørsukker og citronsaft og serverer dem med honning og vaniljeis. Og så er det en opskrift, som er meget nem at lave.

Du kan også prøve de her opskrifter:

  • Semifreddo med figner
  • Figenkage med mandler
  • Figentærte
  • Figenmarmelade

Opskrift på bagte figner

Bagte figner
KatrineKatrine Rørby Madsen

Bagte figner

5 fra 1 stemme
Bagte figner med honning og vaniljeis er en skøn dessert, som er nem at lave og smager forrygende. Se opskriften her.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 189
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 figner
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 spsk citronsaft - friskpresset
  • 4 tsk honning - flydende
Vaniljeis
  • 4 portioner vaniljeis

Fremgangsmåde
 

  1. Skær 4 figner i halve og fordel dem i et ildfast fad med skærefladen opad.
  2. Drys 1 spiseskefuld rørsukker og 1 spiseskefuld citronsaft ud over skærefladen på fignerne.
  3. Bag fignerne midt i ovnen ved 175 grader varmluft i 15 minutter.
  4. Tag fignerne ud af ovnen og lad dem køle lidt af.
  5. Anret to halve figner på hver tallerken med to kugler vaniljeis.
  6. Dryp 4 teskefulde honning ud over de færdigbagte figner - en teskefuld ud over hver tallerken - og server de bagte figner.

Næringsindhold

Kalorier: 189kcalKulhydrater: 29gProtein: 3gFedt: 7gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gKolesterol: 29mgNatrium: 53mgKalium: 252mgKostfibre: 2gSukker: 26gVitamin A: 349IUVitamin C: 3mgCalcium: 102mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan sagtens gøre fignerne klar med rørsukker og citronsaft, så de lige er klar til at sætte i ovnen en halv time før, I skal spise dem.

Så kan de bagte figner lige stå og køle lidt af, og du mangler blot anretningen med vaniljeis, så er desserten klar. Nemt og smart, hvis du har gæster.

Bagte figner i ildfast fad
Her er de bagte figner med rørsukker og citronsaft, når de lige er kommet ud af ovnen. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine Rørby Madsen

    august 24, 2024 at 5:40 pm

    Jeg vil blive glad, hvis du vil give denne opskrift stjerner, når du har prøvet den!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required