Bagte figner med honning og vaniljeis er en skøn dessert, som er nem at lave og smager forrygende. Se opskriften her.
Bagte figner med vaniljeis er er en af mine yndlingsdesserter, som smager fantastisk i sensommeren, når figner er i sæson.
Du kan ofte få figner i supermarkedet fra august og ind i efteråret - og hvis du er rigtig heldig har du selv et figentræ i haven eller kender nogen, der har det.
For figner smager altså bare helt fantastisk, når du bager dem i ovnen som her med rørsukker og citronsaft og serverer dem med honning og vaniljeis. Og så er det en opskrift, som er meget nem at lave.
Du kan også prøve de her opskrifter:
Opskrift på bagte figner
Bagte figner
Ingredienser
- 4 figner
- 1 spsk rørsukker
- 1 spsk citronsaft - friskpresset
- 4 tsk honning - flydende
Vaniljeis
- 4 portioner vaniljeis
Fremgangsmåde
- Skær 4 figner i halve og fordel dem i et ildfast fad med skærefladen opad.
- Drys 1 spiseskefuld rørsukker og 1 spiseskefuld citronsaft ud over skærefladen på fignerne.
- Bag fignerne midt i ovnen ved 175 grader varmluft i 15 minutter.
- Tag fignerne ud af ovnen og lad dem køle lidt af.
- Anret to halve figner på hver tallerken med to kugler vaniljeis.
- Dryp 4 teskefulde honning ud over de færdigbagte figner - en teskefuld ud over hver tallerken - og server de bagte figner.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan sagtens gøre fignerne klar med rørsukker og citronsaft, så de lige er klar til at sætte i ovnen en halv time før, I skal spise dem.
Så kan de bagte figner lige stå og køle lidt af, og du mangler blot anretningen med vaniljeis, så er desserten klar. Nemt og smart, hvis du har gæster.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Katrine Rørby Madsen
Jeg vil blive glad, hvis du vil give denne opskrift stjerner, når du har prøvet den!