Figenkage med mandler er den lækreste dessert fra de varmere himmelstøj i Italien. I opskriften bruges der friske figner og mandelmel.
Figenkage med mandler er nærmest en slags tærte. Den har nemlig en helt vidunderlig konsistens på grund den høje indhold af mandelmel fremfor almindelig hvedemel.
Mandlerne giver den lækreste smag og en krumme, der både er sprød og svampet.
Kagen smager dejlig, som den er, men du kan også vælge at servere den sammen med en god kugle vaniljeis, creme fraiche eller lidt flødeskum.
Opskrift på figenkage med mandler
Ingredienser
- 25 gram smør
- 2 stk æg
- 50 gram mandelmel
- 30 gram hvedemel
- 0,5 tsk kanel
- 0,5 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 30 gram sukker plus en spiseske
- 4 hele figner friske
Sådan gør du
- Start med at forvarme ovnen til 190 grader almindelig ovn og smør en rund kageform.
- I en skål røres mandelmel, hvedemel, bagepulver, kanel, salt og sukker sammen.
- I en lille gryde smeltes smørret, lad det derefter køle lidt ned.
- Kom æggene i smørret og pisk det let sammen. Rør de tørre og våde ingredienser sammen. Hæld nu dejen i kageformen.
- Skær de friske figener i skiver og placer dem i kagedejen, drys med en spiseske sukker udover dem og bag kagen i cirka 30 minutter - eller indtil den er gylden og en tandstik kan komme ren ud af den.
- Server din figenkage med mandler, som den er, eller sammen med en kugle vaniljeis eller en klat flødeskum.
Tip
Figenkage med mandler er superlækker, men du kan også bruge denne opskrift på selve kagedejen til hvilken som helst frugt, du ønsker.
Prøv for eksempel at udskifte fignerne med friske blommer om efteråret, hvor vi har blommesæson.
Se også vores andre frugtkager:
Comments
No Comments