Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Baconmarmelade (opskrift på baconsyltetøj)

Baconmarmelade (opskrift på baconsyltetøj)

billede med baconmarmelade
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook25PinterestSMSEmailMessenger
25
DELINGER

Baconmarmelade eller baconsyltetøj lyder måske lidt mærkeligt, men du kan allerede godt glæde dig til en helt fantastisk smagsoplevelse.

Her får du nemlig en virkelig lækker opskrift med bacon, som er utrolig appetitlig og vanedannende. Og meget nem at lave.

Serveres gerne på rugbrødschips eller andet brød, og den er perfekt til forret eller en skøn snack. Eksempelvis til nytårsaften eller andre festlige lejligheder, hvor du vil servere noget lækkert og overraskende. Eller brug den i en burger.

Se også disse opskrifter:

  • Opskrift på rosenkål med bacon bagt i ovn
  • Baconruller i fad med flødegrøntsager
  • Kylling med baconsvøb og champignon sauce

Opskrift

Baconmarmelade (opskrift på baconsyltetøj)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Få den bedste opskrift på baconmarmelade, der smager himmelsk godt. En lækker baconsyltetøj, der kan serveres som snack og en nem forret.
Antal: 4 personer
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g bacon (skåret i små tern)
  • 1 lille rødløg (finthakket)
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 0,5 tsk stødt ingefær
  • 0,5 spsk sukker
  • 0,5 spsk brun farin
  • 0,5 spsk honning
  • 0,5 tsk dijonsennep (eller anden sennep)
  • 50 g øl (svarende til 0,5 dl.)
  • 50 g æbleeddike (svarende til 0,5 dl.)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Til baconmarmelade starter du med, at skære bacon i små tern.
  2. Læg dem på en kold pande og skru op for varmen, så de begynder at stege. Steges ved en middel varme.
  3. Rødløg og hvidløg hakkes fint og tilsættes på panden, og der steges videre indtil baconen er sprød og lækker.
  4. I en skål blandes stødt ingefær med chiliflager, sukker, brun farin, honning og sennep.
  5. Kom det ved de stegte bacontern på panden sammen med æbleeddike og øl.
  6. Lad det simre i ca. 10 minutter, og kog det ind til den ønskede konsistens. Der kan sagtens tilsættes lidt mere øl eller eddike hvis der er behov for det.

Næringsindhold

Kalorier131kcalKulhydrater9gProtein16gFedt3gMættet fedt1gFlerumættet fedt0.03gEnkelumættet fedt0.03gNatrium1514mgKalium69mgKostfibre1gSukker6gVitamin A75IUVitamin C3mgCalcium12mgJern0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdige baconmarmelade serveres straks på stykker af rugbrødschips eller andet brød.

Kan nydes som en nem forret til nytårsaften og andre festlige lejligheder. Men baconmarmeladen er også perfekt i en hjemmelavet burger. Velbekomme.

Hjemmelavede rischips

Du kan også servere baconmarmeladen på hjemmelavede rischips, og dem laver du på følgende måde:

Koger en risengrød med vand og grødris. Når den er færdig smøres den ud på bagepapir i et tyndt lag, og sættes i ovnen ved 80 grader indtil den er helt tør og sprød. Det tager et godt stykke tid (ca. 1 time). Det må ikke blive brunt.

Når det er tørret og kølet af, brækkes det meget forsigtigt i mindre stykke.
Opvarm ca. 5 centimeter olie i bunden af en gryde.

Når olien syder omkring en tændstik, kommes de små hapsere i den varme olie i 1-3 sekunder. Dine rischips skal blot lige poppe op og så meget hurtigt op og dryppe af på køkkenrulle. Det skal virkelig gå hurtigt, så de ikke bliver brune.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jeanne Rosenlund skriver

    december 14, 2023 at 10:21 am

    En Idé om hvor længe baconmarmeladen kan holde sig ❓

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sesamkartofler.
    Sesamkartofler (lækre kartofler med sesamfrø stegt i ovn)
  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required