Få den bedste opskrift på baconmarmelade, der smager himmelsk godt. En lækker baconsyltetøj, der kan serveres som snack og en nem forret.
Baconmarmelade eller baconsyltetøj lyder måske lidt mærkeligt, men du kan allerede godt glæde dig til en helt fantastisk smagsoplevelse.
Her får du nemlig en virkelig lækker opskrift med bacon, som er utrolig appetitlig og vanedannende. Og meget nem at lave.
Serveres gerne på rugbrødschips eller andet brød, og den er perfekt til forret eller en skøn snack. Eksempelvis til nytårsaften eller andre festlige lejligheder, hvor du vil servere noget lækkert og overraskende. Eller brug den i en burger.
Opskrift på baconmarmelade
Baconmarmelade (opskrift på baconsyltetøj)
Ingredienser
- 300 gram bacon - skåret i små tern
- 1 lille rødløg - finthakket
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 0,5 teske chiliflager
- 0,5 teske stødt ingefær
- 0,5 spiseske sukker
- 0,5 spiseske brun farin
- 0,5 spiseske honning
- 0,5 teske dijonsennep - eller anden sennep
- 50 gram øl - svarende til 0,5 dl.
- 50 gram æbleeddike - svarende til 0,5 dl.
Sådan gør du
- Til baconmarmelade starter du med, at skære bacon i små tern.
- Læg dem på en kold pande og skru op for varmen, så de begynder at stege. Steges ved en middel varme.
- Rødløg og hvidløg hakkes fint og tilsættes på panden, og der steges videre indtil baconen er sprød og lækker.
- I en skål blandes stødt ingefær med chiliflager, sukker, brun farin, honning og sennep.
- Kom det ved de stegte bacontern på panden sammen med æbleeddike og øl.
- Lad det simre i ca. 10 minutter, og kog det ind til den ønskede konsistens. Der kan sagtens tilsættes lidt mere øl eller eddike hvis der er behov for det.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige baconmarmelade serveres straks på stykker af rugbrødschips eller andet brød.
Kan nydes som en nem forret til nytårsaften og andre festlige lejligheder. Men baconmarmeladen er også perfekt i en hjemmelavet burger. Velbekomme.
Hjemmelavede rischips
Du kan også servere baconmarmeladen på hjemmelavede rischips, og dem laver du på følgende måde:
Koger en risengrød med vand og grødris. Når den er færdig smøres den ud på bagepapir i et tyndt lag, og sættes i ovnen ved 80 grader indtil den er helt tør og sprød. Det tager et godt stykke tid (ca. 1 time). Det må ikke blive brunt.
Når det er tørret og kølet af, brækkes det meget forsigtigt i mindre stykke.
Opvarm ca. 5 centimeter olie i bunden af en gryde.
Når olien syder omkring en tændstik, kommes de små hapsere i den varme olie i 1-3 sekunder. Dine rischips skal blot lige poppe op og så meget hurtigt op og dryppe af på køkkenrulle. Det skal virkelig gå hurtigt, så de ikke bliver brune.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på rosenkål med bacon bagt i ovn
Jeanne Rosenlund
En Idé om hvor længe baconmarmeladen kan holde sig ❓